کد خبر: ۳۳۸۳۱
زمان انتشار: ۱۱:۰۷     ۱۵ دی ۱۳۹۰
به گزارش صراط به نقل از مهر ، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: چنار کهنسال زرآباد در منطقه الموت قزوین در فهرست ملی میراث طبیعی کشور به ثبت رسید.

اسدالله بیرانوند در این باره اظهارداشت: در چهارمین همایش ملی ثبت آثار تاریخی، با توجه به قدمت و ویژگی های ارزشمند آثار باستانی استان یک اثر از این منطقه برای ثبت در فهرست ملی میراث طبیعی کشور انتخاب شد.

بیرانوند گفت: استان قزوین سرشار از مواهب طبیعی بوده و با توجه به شرایط اقلیمی تنوع زیستی، پوشش گیاهی، جانوری و طبیعی مختلفی که دارد می‌توان چهار فصل را در آن شاهد بود.

این مسئول با اشاره به ثبت آثار طبیعی در کشور تصریح کرد: خوشبختانه ثبت آثار طبیعی موجب می‌شود این جاذبه مورد توجه خاص قرار گرفته و از تخریب آن به هر نحو ممکن جلوگیری شود.

بیرانوند ضمن ابراز خرسندی از ثبت هشت اثر صنایع دستی و ۱۵ اثر تاریخی، باستانی یادآورشد: استان قزوین توانست از بین ۳۲ استان کشور تعداد هشت اثر صنایع دستی و ۱۵ اثر تاریخی، باستانی و یک اثر طبیعی را به ثبت برساند که در حوزه طبیعی درخت چنار کهنسال زرآباد معروف به چنار خونبار زرآباد در این فهرست به ثبت رسید.

درخت خونبار زرآباد در منطقه الموت استان قزوین همه ساله در روز عاشورا عصاره ای تراوش می کند که مانند خون سرخ رنگ است آنچنان که گویی در عاشورا عزادار حسین(ع) است.

در منطقه الموت شرقی استان قزوین در روستای زرآباد درخت چنار قدیمی و تنومندی وجود دارد که با اتفاقی نادر موجب شده تا همه ساله در ماه محرم کانون توجه خیل عزادران حسینی باشد.

درخت زرآباد که به درخت خونبار زرآباد شهرت یافته سالهاست که در کنار امامزاده ای قرار دارد و سحرگاه روز عاشورا از تنه آن صمغی به مانند خون جاری می شود که حیرت همگان را برانگیخته است.

این درخت با ۱۰ متر قطر و ۳۰ متر ارتفاع دارای قداست خاصی در بین اهالی روستای زرآباد است و هر ساله به محل تجمع زوار و عاشقان اهل بیت تبدیل می شود.

بقعه مطهر حضرت علی اصغر فرزند بلا فصل امام موسی کاظم(ع) و درخت چنار مقدس روستای (زرآباد) در استان قزوین همه ساله میزبان خیل عظیمی از زائران و مشتاقانی است که برای زیارت و عزاداری گرد هم می آیند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
اكبر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۲۲ - ۱۵ دی ۱۳۹۰
۰
۰
چه خوب بود بعد از معرفي درخت فوق الزكر عكس ان را هم مي انداختيد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها