کد خبر: ۳۳۷۸۵۱
زمان انتشار: ۱۴:۲۷     ۱۶ شهريور ۱۳۹۴
رئیس‌جمهور گفت: تحقیر نژادی، دینی و قومی و ناامیدی در دستیابی به یک زندگی مطلوب از جمله دلایل گرایش و جذب جوان‌ها به گروه‌های تروریستی است.
به گزارش پایگاه 598، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در دیدار "لوبو میر زائورالک" وزیر خارجه جمهوری چک از مداخله برخی کشورها در امور داخلی کشورهای دیگر و نگاه ابزاری به خشونت و تروریسم به عنوان دو مشکلی که پیامدهای منطقه‌ای و جهانی دارد یاد کرد و گفت: کشورهایی که دارای قدرت و امکانات هستند نباید به خاطر گسترش نفوذ منطقه‌ای و یا هر بهانه دیگری نظرات خود را بر کشورهای دیگر تحمیل کرده و در مسائل داخلی آنها دخالت کنند.

وی با اشاره به ارتباط و پیوستگی تحولات در دنیای امروز، خواستار همفکری و همکاری کشورهای جهان به منظور حل معضلاتی نظیر گسترش تروریسم و پیامدهای آن شد.

رئیس‌جمهور تبعیض و بی‌عدالتی، تحقیر نژادی، دینی و قومی و ناامیدی در دستیابی به یک زندگی مطلوب را از جمله دلایل گرایش و جذب جوان‌ها به گروه‌های تروریستی دانست و اظهارداشت: گروه‌های تروریستی وقتی نمی‌توانند با منطق و استدلال مردم را جذب کنند از طریق ایجاد جو رعب، وحشت و ترور خود را تحمیل می‌کنند.

روحانی افزود: در دنیای امروز معضلات منطقه‌ای در همان منطقه باقی نمی‌ماند و بلافاصله آثار آن در سایر نقاط دنیا نمایان می‌شود که اثر طبیعی و فوری آن آوارگی مردم بی‌پناه است.

وی تجربه کشورمان در مقابله با گروه‌های تروریستی و همچنین حضور میلیون‌ها پناهجو از کشورهای منطقه را خاطرنشان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تنگناهای اقتصادی در مقاطعی از میلیون‌ها پناهجو پذیرایی کرده و این دولت با اختصاص 400 هزار صندلی شرایط را برای تحصیل فرزندان مهاجرین افغانی فراهم نموده است.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: شناسایی ریشه‌های تروریسم منوط بر تأیید این واقعیت از سوی همه کشورهاست که گروه‌های تروریستی ابزار خوبی برای پیشبرد اهداف نیستند و باید همه کشورها بر یکسان و مساوی بودن ارزش انسان‌ها صحه بگذارند و برای کشته شدن هزاران شهروند سوری و عراقی همان قدر اهمیت قائل شوند که برای کشته شدن شهروندان آمریکایی و غربی ناراحت می‌شوند.

روحانی ادامه داد: اگر همه کشورها دارای حقوق برابر باشند، مداخله در امور داخلی کشورها محکوم شود و همه دست در دست یکدیگر با تروریسم مبارزه کنند، راه حل مبارزه با معضلات موجود دور از دسترس نیست.

رئیس‌جمهور با اشاره به قدمت مناسبات و ظرفیت‌های فراوان دو کشور در عرصه‌های اقتصادی، علمی، سیاسی و گردشگری، گفت: باید شرایط را برای حضور و مشارکت فعالانه‌تر بخش‌های خصوصی دو کشور ایران و چک به منظور تأمین منافع مشترک فراهم کنیم.

روحانی افزود: ایران در سال‌های اخیر در عرصه‌های علمی نظیر نانو، آی‌سی‌تی و بیوتکنولوژی گام‌های بلندی برداشته است و شرکت‌های بسیار خوبی در ایران مشغول فعالیت هستند که می‌توانند با شرکت‌های چک در این عرصه‌ها همکاری داشته باشند.

وی جاذبه‌های طبیعی و تاریخی دو کشور را زمینه خوبی برای توسعه گردشگری توصیف کرد و گفت: ارتباط ملت‌های دو کشور می‌تواند پایه خوبی برای تبادلات فرهنگی و سیاسی باشد.

"لوبو میر زائورالک" وزیر خارجه جمهوری چک نیز در این دیدار با اشاره به علاقه‌مندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها با ایران در همه زمینه‌ها، از حضور و مذاکره 60 کارآفرین و نماینده بخش‌های اقتصادی و صنعتی کشورش در این سفر با همتایان ایرانی به عنوان شروعی برای گسترش مناسبات فیمابین یاد کرد و اظهارداشت: ایران دارای تاریخ، تمدن و فرهنگ بی نظیر و مردمانی دانا و توانمند است و ما آمادگی داریم در چارچوب احترام و اعتماد متقابل در زمینه انتقال تجارب مختلف همکاری کنیم.

وی با اعلام استقبال کشورش از توافق وین، به نقش و جایگاه ایران در حل مسائل منطقه‌ای و جهانی اشاره کرد و گفت: توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 فضا را برای ایفای نقش بهتر ایران در منطقه و جهان باز کرده و جمهوری چک معتقد است بدون حضور ایران نمی‌توان به یک راه‌حل سیاسی درباره تروریسم و معضل پناهجویان دست یافت.

وزیر خارجه چک، آمادگی کشورش برای همکاری با ایران  در مسائل منطقه‌ای را یاد آور شد و خاطرنشان کرد: کلید موفقیت در دنیای امروز همکاری و اتحاد همه کشورهاست. باید همه کشورها ابتدا با خشونت، ترور و رُعب ابراز مخالفت کرده و بر حل مسائل از طریق مذاکره و منطق تأکید کنند و بدانند که همه راه‌حل‌ها مبتنی بر تکریم انسان‌ها بدون تبعیض است.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها