کد خبر: ۳۳۶۷۱۹
زمان انتشار: ۰۸:۵۸     ۱۱ شهريور ۱۳۹۴
رئیس‌جمهور آمریکا برای حفظ حق وتو خود در کنگره در رای‌گیری درباره موافقت‌نامه هسته‌ای ایران تنها به یک رای دیگر نیاز دارد.
به گزارش پایگاه 598، باب کیسی و کریس کونز دو سناتور دموکرات دیگر روز سه‌شنبه حمایت خود را از موافقت‌نامه هسته‌ای ایران اعلام کردند و به این ترتیب باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا برای حفظ حق وتو خود در کنگره در رای‌گیری درباره این موافقت‌نامه تنها به یک رای دیگر نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، کونز در سخنانی در شهر ویلمینگتون Wilmington در ایالت دلاور Delaware گفت: من از این موافقت‌نامه حمایت خواهم کرد، زیرا ما را در مسیر محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران برای 15 سال آینده قرار می‌دهد و اینکه موافقت‌نامه به دست آمده مورد حمایت جامعه بین‌الملل است.

حمایت این دو سناتور دموکرات بدین معنی است که 33 نفر از اعضای سنای آمریکا یعنی 31 دموکرات و دو عضو مستقل اکنون از موافقت‌نامه هسته‌ای ایران که میراثی مهم برای سیاست خارجی رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا به شمار می‌رود، حمایت می‌کنند.

در حال حاضر تنها دو سناتور دموکرات به مخالفت با موافقت‌نامه به دست آمده با ایران برخاسته‌اند.

کنگره آمریکا قرار است اواسط ماه سپتامبر درباره قطعنامه «عدم تایید موافقت‌نامه هسته‌ای ایران» رای‌گیری کند، قطعنامه‌ای که می‌تواند منجر به حرکت به جلو یا موقف شدن موافقت‌نامه هسته‌ای تاریخی باشد که آمریکا و پنج کشور دیگر(روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان) ماه ژوئیه با ایران به آن دست یافتند.

اوباما متعهد شده هرگونه قطعنامه عدم تایید موافقت‌نامه هسته‌ای ایران را وتو خواهد کرد، اما با توجه به اینکه موافقت‌نامه هسته‌ای ایران کمی پیش از تعطیلات تابستانی ماه اوت کنگره به دست آمد، مخالفان این موافقت‌نامه دو ماه فرصت داشته‌اند تا حمایت مخالفان را جلب کنند و اکثریت دو سوم آراء را هم در مجلس نمایندگان و هم سنا که برای در امان بودن از وتو رئیس‌جمهور نیاز است به دست آورند.

اما درحالی که کنگره آماده می شود به کار خود بازگردد، به نظر می رسد مخالفان موافقتنامه هسته ای ایران با شکست روبرو شده اند. دموکرات ها در سنا به حمایت قاطعانه از این موافقتنامه برخاسته اند و اکنون تنها حمایت یک سناتور دیگر از موافقتنامه هسته ای ایران نیاز است تا اوباما بتواند در صورت تصویب قطعنامه عدم تایید این موافقتنامه ، از حق وتو خود استفاده کند.

دستیاران سنا پیشتر پیش بینی کرده بودند پیش از بازگشت کنگره از تعطیلات در تاریخ هشتم سپتامبر و رای گیری درباره موافقتنامه هسته ای ایران که احتمالا قبل از 17 سپتامبر انجام خواهد شد ، این تعداد رای مورد نیاز محقق شود.

آنها افزودند با این حال دستیابی به 41 رای که برای جلوگیری از به رای گذاشته شدن « قطعنامه عدم تایید » موافقتنامه هسته ای ایران در سنا ضروری است هنوز قطعی نیست.

کونز در جمع دانشجویان دانشگاه دلاور افزود پیش بینی اینکه چه تعداد از اعضای سنا سرانجام از این موافقتنامه حمایت خواهند کرد دشوار است.

یکی از نگرانی هایی که مخالفان موافقتنامه ایران مطرح می کنند این است که در آن امتیازهای زیادی به ایران داده شده است و شامل بازرسی های کافی و محکم از تاسیسات هسته ای ایران نیست. آنها می گویند آمریکا باید با این موافقتنامه به دست آمده مخالفت و تلاش کند به موافقتنامه ای محکم تر دست یابد.

سناتور کیسی گفت موافقتنامه به دست آمده با ایران را به دقت بررسی و پس از آن درمورد حمایت از آن تصمیم گیری کرده است.

وی افزود این موافقتنامه محدودیت های سختی بر برنامه هسته ای ایران اعمال می کند ، شامل اقدامات راستی آزمایی و نظارتی محکم است و براساس آن ، تحریم های هسته ای علیه ایران پس از آن کاهش خواهد یافت که اقدامات این کشور در چارچوب موافقتنامه به دست آمده راستی آزمایی شود.

منبع: صداوسیما
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها