وی ادامه داد: طرح های بسیاری به بهره برداری رسید و طرح هایی هم شروع شده که موجب دلگرمی و خوشحالی مردم است و از رئیس جمهور، هیات دولت و همه مسئولان اجرایی کشور در این زمینه تشکر می کنم.
رئیس دستگاه قضا افزود: مقام معظم رهبری در جلسه ملاقات با هیات دولت در هفته دولت مطالب بسیار مهم و مبسوطی را فرمودند که در واقع مسیر راه اجرایی کشور را تعیین می کند که البته در خلال این صحبت ها مطالبی هم به سایر قوا بیان شده است.
وی ادامه داد: از میان مباحث مهمی که ایشان مطرح کردند به نظر بنده شاید دو نکته کلیدیتر بود؛ نخست به مباحث فرهنگی کشور و مسئولیت دولت در این زمینه اختصاص داشت و دوم به مسئله اقتصاد مقاومتی که در مواقع و ساحت های مختلف تجلیاتی دارد و مقام معظم رهبری علاوه بر بحث سیاست های کلی دستورات اکیدی را در زمان های مختلف نسبت به این مطلب داده اند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: مسئله فرهنگ برای کشور ما یک اصل زیربنایی است و نظام ما بر اساس قانون اساسی و تعالیم حضرت امام (ره) یک نظام دینی و ارزشی است و سکولار نیست.
وی افزود: قانون اساسی جمهوری اسلامی در اصول دوم، سوم و اصول متعدد دیگر این مسئله را تصریح کرده و در چنین نظامی فرهنگ اصل است و علاوه بر اینکه در مباحث فلسفی هم همینطور است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به نگاه ماتریالیستی و مارکسیستی که اقتصاد را اصل می داند و فرهنگ را روبنا، اظهار داشت: این دیدگاه نسبت به حقیقت، علم و ارزش های فطری و الهی انسان نادرست است.
وی ادامه داد: از منظر دینی مسئله خیلی روشن است بنابراین فرهنگ برای نظام جمهوری اسلامی ایران یک اصل زیربنایی است و همه مسئولان و همه قوای کشور حتی خارج از حیطه مسئولیت های اجرایی، قضایی و تقنیمی، دلسوزان نظام، حوزه های علمیه و مراجع تقلید همه به نحوی سهم و وظیفه ای در مسئله فرهنگ دارند که انشاءالله به نحو احسنت انجام شود.
باید مسئله شبیخون دشمن را جدی بگیریم
رئیس قوه قضائیه گفت: در دوران اصلاحات، اصل موضوع شبیخون فرهنگی را منکر شدند.
آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با بیان اینکه باید مسئله شبیخون دشمن را جدی بگیریم و دولت باید آن را بپذیرد، افزود: هر روز که از مطرح شدن موضوع شبیخون فرهنگی از سوی رهبر معظم انقلاب می گذرد، جلوه های آن را مشاهده می کنیم .
وی با بیان این سئوال که در سر تا سر دنیا، کانالهای ماهواره ای را با چه انگیزه ای برای کشورهای مختلف راه اندازی می کنند؟ گفت: واقعا به قصد قربت این همه کانال های فارسی زبان را برای همه کشور های فارسی زبان می فرستند؟
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: با این همه سایت های مستهجن ، کتاب ها و رمان هایی که با نسخه های میلیونی به عنوان کتاب های پر فروش مطرح می شود وضعیتی را در دنیا ایجاد کرده اند که بیش از شبیخون فرهنگی است.
رئیس دستگاه قضا گفت: شبیخون فرهنگی کف آن چیزی است که در دنیا در حال بروز است.
آملی لاریجانی افزود: به عنوان نظام جمهوری اسلامی اول باید باورمان شود چیزی به عنوان شبیخون فرهنگی وجود دارد و بعد در قوای سه گانه و حوزه های علمیه، این مسئله باید به معنای حقیقی فهم شود تا بتوان برای آن برنامه ریزی کنیم.
رئیس دستگاه قضا شیبخون فرهنگی را جنگی نابرابر خواند و گفت: کشورهایی که دنبال این شبیخون هستند در یک جنگ نابرابر با مجموعه توان مالی و غیر مالی حضور دارند.
آملی لاریجانی اضافه کرد: فرق راه حق و باطل این است که راه حق بالاخره ظهور خود را پیدا می کند و باطل مثل سرابی از بین می رود.
وی افزود: باید به باطن عالم اتکا کنیم تا راه صحیح را دنبال کنیم و با بیان حقایق معنوی که در کتب دینی متبلور شده سهمی در برخورد با شبیخون فرهنگی داشته باشیم.
رئیس قوه قضائیه پذیرفتن سهم خود در شبیخون فرهنگی را یک مرحله دانست و گفت: فراموش نمی کنیم در دوران اصلاحات اصل این موضوع را منکر بودند اگر ما در مقام نظر، فهم و منکر شبیخون فرهنگی را نپذیریم مقدمات برخورد با آن را فراهم نمی کنیم.
آملی لاریجانی با اشاره به برخی از خیابان های پایتخت کشور اسلامی افزود: این خیابانها به سالن مد بیشتر شبیه است تا جایی برای رفت و آمد طبیعی و افراد متدین و خانواده آنان نمی توانند یک پوشاک مناسب برای خود پیدا کنند.
وی گفت: این یک علامت است و پوشاک در جامعه ما هدف قرار گرفته تا وضعیت فرهنگی کشورمان به اینجا منتهی شود ؛ واقعیت این است که اول باید، مسولان ، حوزه های علمیه و همه دلسوزان فرهنگی باور کنند که ما هدف تهدید دشمنان هستیم .
آملی لاریجانی با اشاره به بمباران فرهنگی رسانه های غربی افزود این برنامه ها با میلیاردها دلار سرمایه گذاری انجام می شود و صدها کانال فارسی زبان ماهواره ای رایگان تاسیس می کنند که پشتوانه های مالی آنها هم به قصد قربت و آزادی بشر نیست بلکه شبیخون فرهنگی و تسلط بر ملت ها مورد توجه آنهاست .
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: بسیاری از فیلم هایی که در شبکه های ماهواره ای پخش می شود، جز خیانت و ترویج آن در خانواده ها هدف دیگری ندارد و متاسفانه با رنگ و لعاب جذاب هم عرضه می شود تا بنیان خانواده ها را تخریب کند.
وی تاکید کرد: همه ما باید به گوش باشیم؛ مسئولان کشور و به خصوص قوه قضائیه در برخورد با جرایم فرهنگی فعال باشند ضمن اینکه برخورد یک جزء از کارهای فرهنگی است و فرهنگ سازی را باید از نقاط دورتر و ظریف تری آغاز کنیم.
آملی لاریجانی با بیان اینکه دستگاه قضا قطعاً با جرم برخورد می کند، افزود: به دادستان های کل کشور در تمام استان ها و شهرستان ها تاکید می کنم که اگر مسئله فرهنگی به جرم منتهی شود، موظفند برخورد کنند.
وی گفت: کسانی که تظاهر به جرم داشته باشند و فساد و فحشا را ترویج کنند، قطعاً باید با آنها برخورد کرد .
آیت الله آملی لاریجانی افزود: در مباحث فرهنگی مسائل فراتر از این حرف هاست و حتی فیلم های مجوزداری که پخش و فیلم هایی که از همین صدا و سیما پخش می شود که گاهی می گویند چاره ای جز این نداریم همراه خود بار فرهنگی دارد که برای ما که با مسائل فرهنگی سرکار داشته ایم قابل رویت است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه همه ما باید با مسائل فرهنگی درگیر باشیم، گفت: مشکلات فرهنگی قابل رویت است و همه ما می دانیم که یک ناهنجاری فرهنگی، چگونه مفاهیمی را انتقال می دهند.
وی افزود: بسیاری از امور مباح با اینکه ذاتا مباح است اما اسباب ترویج یک فرهنگ خاص است درست مثل موبایل و تبلت هایی که این روزها در دست همه دیده می شود؛ البته اینها ابزاری است که می توان از آن ها استفاده خوب یا بد کرد ولی به هر حال فرهنگ ناسالمی را به همراه خود آورده است.
آملی لاریجانی گفت: امروز کودکان کمتر از سن دبستانی با تبلت به نحو اعتیادآوری بازی می کنند که یک فرهنگ غلط را به همراه خود آورده چرا که موبایل وسیله ای است برای برقراری تماس که به ابزاری مشغول کننده تبدیل شده است.
وی افزود: بر اساس برنامه های صدا و سیما، بسیاری از خانواده ها در زمینه مسائل فرهنگی شاکی هستند و روان شناسان به خانواده ها هشدار می دهند که به مسائل فرهنگی توجه کنند.
رئیس قوه قضائیه گفت: فساد فرهنگی بخشی از فسادهاست که معتقدم تمام توان خود را برای برخورد با مظاهر آن به کار نگرفته ایم.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه در دنیایی زندگی می کنیم که همه جای آن انسان را به کثرت و غفلت می کشاند، افزود : نگاه قرآن این نیست؛ در جای جای قرآن به ما تذکر می دهد حیات دنیایی لهو و لعب است.
وی گفت: همان لهو و لعبی که قرآن به آن تذکر می دهد ظاهر دنیاست و حقیقت در باطن است و زرق و برق های دنیایی انسان را به غفلت می کشاند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نگاه قرآنی اساس قانون اساسی ماست و بر اساس اصل دوم قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی بر اساس توحید و ارزش های اسلامی است، افزود : در اصل سوم قانون اساسی هم دولت موظف شده است برای نیل به اهداف اصل دوم همه امکانات خود را به کار گیرد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوا و مبارزه با مظاهر مفاسد و تباهی یکی از اهداف اصل سوم قانون اساسی است؛ چه تباهی بالاتر از فساد و استهجان هایی که در فیلم ها و سایت هاست.
وی با بیان این سوال که آیا خانمی که در خیابان ها خود را به نمایش می گذارد فساد نیست؟ افزود: آیا این ها مظهر تباهی نیستند؟ البته در کنار آن ها شهروندان متدین هم حضور دارند.
رئیس قوه قضائیه به فساد در معاملات اشاره کرد و گفت: کلاهبرداری های عظیم ، فساد در دستگاه قضا و فساد اداری از جمله این فسادهاست.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: فساد فرهنگی بخشی از این فسادهاست و معتقدم که همه ظرفیت خود را برای این برخورد با مظاهر آن به کار نگرفته ایم؛ البته تنها به دولت گفته نمی شود ولی دولت سهم بسزایی در این موضوع دارد که می تواند لااقل در دستگاه های زیر مجموعه خود این موضوع را پیگیری کند.
وی نقش حوزه های علمیه را نیز در این امر مهم دانست و گفت: باید مسئله برخورد با مظاهر فساد و تباهی فرهنگی را جدی بگیریم همانطور که مقام معظم رهبری بر این موضوع تاکید کرده اند.