کد خبر: ۳۳۶۱۴۳
زمان انتشار: ۰۱:۵۶     ۰۹ شهريور ۱۳۹۴
بازخوانی تاریخ/
تاریخ عداوت‌های دولت آمریکا نسبت به ایران همواره در فراز بوده است و روزهایی در تاریخ کشور بوده که دولتمردان آگاهانه از این فرازها سخن گفته‌اند؛ همانند سخنرانی ۲۷ اردیبهشت ۷۴ رئیس جمهور در میان دانشجویان بسیجی.

به گزارش پایگاه 598، دشمنی دولت آمریکا با ایران از همان زمانی آغاز شد که بذر اولیه انقلابی اسلامی پاشیده شده بود و این عداوت زمانی به اوج خود رسید که انقلاب مردمی ایران دیگر ثمر داده بود. از 22 بهمن 1357 تا 13 آبان 1358 تاریخ به گونه‌ای رقم خورد که دولت آمریکا دریابد دریای انقلاب ایران از جنس دریاهای آرام کشورهای ریز و درشت آمریکای جنوبی یا جنوب شرق آسیا نیست. شکست در صحرای طبس، جیمی کارتر را از خواب غفلتی بیدار کرد تا دریابد ایران، ویتنام دوم نیست.

هشت سال هدایت جنگی نابرابر به رهبری دولت جمهوری‌خواه رونالد ریگان علیه مردم ایران و توسط صدام، توطئه‌ای بود که به بار ننشست. حضور بوش پدر بر مسند جمهوری‌خواهان نیز تغییری در سیاست خصمانه آمریکا ایجاد نکرد.

چهارشنبه 30 دی 1371 روزی است که سلطه 16 ساله جمهوری‌خواهان بر کاخ سفید پایان یافت و گام‌های بیل کلینتون در سرسراهای نماد قدرت ایالات متحده طنین‌انداز شد. گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر تغییر سیاست آمریکا نسبت به ایران زده می‌شد. نگاه به ظاهر صلح‌طلبانه دموکرات‌ها نگاه‌ها را معطوف به تحولات منطقه‌ای می‌دانست. از آن سو فرصتی تاریخی برای دموکرات‌ها پیش آمده بود. آنان 16 سال پیش فرصتی را از دست داده بودند، فرصتی که طی آن کارتر بر سلطه نگاه نیکسون بر حکومت پایان داده بود.

16 اردیبهشت 1374 برابر با 6مه 1995، بیل کلینتون زیر برگه‌ای را امضا کرد و عنوان قانون داماتو را روی خود دید. طبق آن موارد زیر مورد تحریم آمریکا قرار گرفت:

1- محرومیت از کمک بانک صادرات - واردات؛

2-محرومیت از صدور مجوز صادرات به شرکت خاطی؛

3-ممنوعیت وام یا اعتبار از نهادهای مالی آمریکایی بیش از 10 میلیون دلار در هر بازهٔ 12 ماهه؛

4-ممنوعیت تخصیص به عنوان شریک اصلی تجاری دولت آمریکا به منظور ابزارهای قرضه؛

5-ممنوعیت کار به عنوان مأمور آمریکا یا ذخیرهٔ منابع مالی دولت آمریکا؛

6-محرومیت از فرصت‌های تدارکاتی دولت آمریکا (سازگار با الزامات سازمان تجارت جهانی)؛ 

7-ممنوعیت بر تمام یا بخشی از واردات شرکت خاطی.

بیل کلینتون با آن لبخند همیشگی‌اش روی دیگری از چهره خود را نشان داد. تجربه تحریم اتحاد جماهیر شوروی و فروپاشی آن در 1990، دولت آمریکا را وسوسه کرد تا با این حربه نظام اسلامی را شاید به ورطه فروپاشی سوق دهد. افسانه دموکرات‌های صلح‌طلب نیز به تیرگی کشید.

اما 27 اردیبهشت 1374، حسن روحانی، نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی در جمع دانشجویان سخنرانی می‌کند و ابعاد تازه‌ای از واقعیت پشت‌پرده قانون داماتو برملا می‌کند. حسن روحانی از اوج‌گیری تبلیغات صیهونیسم با روی کار آمدن کلینتون، عصبیت دموکرات‌ها نسبت به ایران، فرارفتن عداوت آمریکاییان به سمت مردم ایران و ... می‌گوید. شاه بیت صحبت‌های او «شعار زیبای مرگ بر آمریکا در کشور ما وحدت آفرین شده است» است که دلالت بر نقطه اتحاد ملت و دولت است.

سخنرانی آن زمان حسن روحانی در روزنامه اطلاعات در صفحه 12، صفحه سیاسی به شکل مبسوط و کامل منتشر می‌شود.

نیم تای روزنامه اطلاعات 37 اردیبهشت 1374

تصویری واضح از تیتر یک روزنامه اطلاعات


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
اسفندیار رفیعی کشتلی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۴۸ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۴
۰
۰
اون موقع اگرچه متخلفانه حقوق دکترا را از بیت المال بالا میکشید ولی از گلاسکو مدرکی هدیه نداشت حالا دیگه دستمزدش را گرفته لذا باید به نرخ امروز حرف زد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها