مهندس 'مسعود عتیقی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: این بارش شهابی كه به بارش شهابی 'ربعی' یا 'كوادرنتی' مشهور است با پیش بینی 100 تا 120 شهاب در ساعت رخ خواهد داد.
عتیقی افزود: ذرات این بارش كه از بازماندگان دنباله دار 'ماخ هلد' هستند با برخورد به جو زمین درخشان می شوند و بارش زیبایی از شهاب ها را ایجاد می كنند.
وی خاطر نشان كرد: در این شب ماه با روشنایی 64 درصد مزاحم دیدن شهاب ها توسط زمینی ها است اما ساعت 1:46 دقیقه بامداد با غروب ماه در مناطقی به دور از نور و آلودگی هوای شهرها می توان این شهاب ها را رصد كرد .
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: هر چند قرار داشتن كانون بارش در هر صورت فلكی بیانگر نام یك بارش شهابی است اما امروزه شاهد صورت فلكی با این نام در آسمان نیستیم و به نوعی می توان گفت شمال شرق آسمان جایی بین صور فلكی اژدها ، دب اكبر و صورت فلكی بانگ كننده مكانی برای كانون این بارش است.
به گفته عتیقی، شهاب ها با شهاب سنگ ها ماهیت متفاوت دارند و اساسا ذرات میلمتری و میكرومتری بازمانده از دنباله دارها هستند. این در حالی است كه شهاب سنگ ها دارای جرم و حجم قابل توجهی هستند.
وی تاكید كرد: رصد بارش های شهابی به هیچ گونه ابزار رصدی خاصی نیاز ندارد بلكه با چشم غیر مسلح و توجه به آسمان اطراف كانون بارش، می توان شهاب ها را مشاهده كرد.
عتیقی یادآور شد كه این بارش شهابی در سراسر كشورمان در صورت نبود آلودگی هوا قابل رویت است .