کد خبر: ۳۳۴۷۱۷
زمان انتشار: ۱۷:۵۵     ۰۲ شهريور ۱۳۹۴
گاردین و تلگراف گزارش دادند
برخی از رسانه‌های مطرح انگلیسی پس از بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران با انتشار عکس‌هایی از شعارهای ضد انگلیسی منقش بر دیوارهای سفارت، این را نشانه‌ای از خشم گذشته ایرانی‌ها در قبال انگلیس دانستند.

به گزارش پایگاه 598،«فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس روز یکشنبه (دیروز) با سفر به تهران سفارت این کشور را که به مدت چهار سال بسته بود، بازگشایی کرد.

روزنامه انگلیسی تلگراف در یادداشتی بازگشایی سفارت انگلیس در ایران را امید روابط نزدیکتر برای دو کشور دانست ولی در ادامه با انتشار تصاویری از شعارهای ضد انگلیسی نقش بسته بر دیوار سفارت انگلیس نوشت «سفارت در حالی بازگشایی شد که مرگ بر انگلیس بر دیوارهای سفارت از جمله بر بالای تصویر ملکه، نقش نوشته شده است.»

 

تلگراف ادامه داد «با وجود آنکه مقامات مهمی از جمله وزیر خارجه انگلیس برای بازگشایی سفارت به ایران سفر کردند، هیچ کدام از این شعارهای نگاشته شده بر دیوارهای سفارت، پاک نشده بودند.»

تلگراف افزود که مقامات انگلیسی دلیل پاک نشدن را نیاز به متخصصان انگلیسی برای پاک کردن آن بدون آسیب به دیوارهای تاریخی سفارت عنوان کرد اما در ادامه شاکی شد که چرا حتی این جملات توهین آمیز پیش از ورود وزیر خارجه حداقل پوشانده نشدند.

روزنامه تلگراف هشدار داده است روابط طولانی مدت  و نزدیک با ایران می‌تواند به برهم زدن روابط انگلیس با دیگر متحدانش در خلیج فارس منجر شود.

 

گاردین نیز با اشاره به این دیوارنوشته‌ها نوشته است باقی ماندن این شعارهای ضد انگلیسی روی دیوارهای سفارت نشانه وجود خشم تاریخی ایرانیان در روابط انگلیس و ایران است.

در مورد دیوار نوشته‌های سفارت انگلیس گاردین اظهارات گفته شده هاموند به گاردین را فیلسوفانه عنوان کرده و نوشته است «وزیر خارجه به تهران سفر کرد تا فصل تازه‌ای در روابط آنلگو-ایرانی بر قرار کند و در اظهارات فیلسوفانه‌ای گفت «با نگاه کردن به این دیوار نوشته‌ها به نظرش این شعارها بسیار مرتب انگار روی برگه کاغذ نوشته شده‌اند.»

وی به گاردین گفته بود نباید اجازه داد تعدادی شعار منقش بر دیوارهای سفارت جلوی رونق بخشیدن به روابط دو کشور را بگیرد.

 

هاموند همچنین به گاردین گفت «مهم است که میان توافق برای گفت‌وگویی متمدن و توافق برای موفقت در هر چیزی تمایز قایل شویم.»

هاموند در خصوص روابط دو کشور گفت «تاریخ، تاریخ است و بریتانیا و ایران تاریخ‌های طولانی و پیچیده‌ای دارند و اتفاقات بسیاری در گذشته روی داد. من فکر می‌کنم باید خطی بین گذشته و حال بکشیم، اگر به استقبال آن برویم، آینده بهتری برای بریتانیا و ایران وجود دارد.»

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها