روابط ما با ایران تاریخی است
مشعل در پاسخ به سوال العربیالجدید درباره چگونگی روابط کنونی حماس با تهران گفت: «ما روابطی تاریخ با ایران داریم و این روابط همچنان ادامه دارد؛ در سالهای اخیر تحت تاثیر اختلافات با موضوع سوریه قرار گرفت اما ما خواستار روابط خوب با تمام کشورهای عربی و اسلامی در راستای حمایت از مسأله فسلطین هستیم.از همه میخواهیم که روابطشان را بر اساس این نزاع تنظیم نکنند، درگیری، منافع آمیخته با ابعاد مذهبی و فرقهای را هدف قرار میدهد و این از عقلای امت میطلبد که با روحیهای ورزشکاری در راستای تحقق منفعت همه گام بردارند بدون اینکه کسی تحتالشعاع فرد دیگری قرار بگیرد».
وی افزود:«ما به عنوان یک امت عربی و اسلامی میتوانیم منافع جمعی را حفظ کنیم؛ هیچ کسی در امور دیگری مداخله نکند، منافع و مرزهای یکدیگر را حفظ کنیم بدون اینکه به دیگران نیازی داشته باشیم و این مطلوب است. این حق امت عرب است که بر امنیت ملی خود و منافعش حریص باشد و این حق کشورهای اسلامی است که برای تامین منافعش تلاش کند اما بدون اینکه یکی تحتالشعاع دیگری قرار گیرد».
به دنبال تقویت روابط با مصر و عربستان در راستای حمایت از مسأله فلسطین هستیم
وی در رابطه با روابط حماس با عربستان و مصر گفت: «روابط با عربستان روابطی قدیمی است اما مانند دیگر روابط ، از شرایطهای مختلفی عبور کرده است. در اواخر رمضان امسال (۲۰۱۵) سفری مهم به ریاض داشتیم و برخی ابهامات بود که حل شد و همچنان در حال حل آن هستیم ؛ بر روی ایجاد یک صفحه جدید روابط بر مبنای تفاهم و وضوح و شفافیت وب رای خدمت به منافع فلسطین و کل جهان عرب و اسلامی توافق کردیم .نسبت به مصر هم وضعیت همین گونه است؛ مصر نزدیکترین همسایه به فلسطین و به شکل ویژه به غزه است؛ این کشور ناظر بسیاری از مسائل فسلطین مانند آتشبس و تبادل اسرا بوده و روابطی تاریخی میان فلسطین و مصر است. اما در خلال دو سال اخیر شرایط کمی غیر طبیعی شد و حماس را به برخی مسائل متهم کردند اما برای همگان مشخص شد که حماس با این اتهامات ارتباطی نداشته است و در امور مصر دخالتی نکرده است. بهبود روابط آغاز شده و ما بر ادامه آن مُصر هستیم».
رایزنیها برای آتشبس طولانیمدت مثبت بوده اما تا کنون به نتیجهای نرسیدهایم
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود گفت: مذاکرات غیرمستقیم برای حصول یک توافق آتشبس طولانی مدت با رژیم صهیونیستی مثبت بوده اما تا کنون نتیجهای حاصل نشده است.
مشعل افزود: صحبتها درباره ۵ مشکل نوار غزه است: بازسازی وبرداشتن محاصره، بازگشایی معابر، مشکل ۵۰ هزار کارمند، بندر و فرودگاه و زیرساختهای غزه در زمینه برق و آب و مسیرها.
وی تصریح کرد: «تونی بلر» نخستوزیر سابق انگلیس و رئیس سابق کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه پیشنهادی برای آتشبس به ما عرضه کردند ونام آن را «آتشبس» گذاشتند اما پاسخ ما این بود: به آتشبس، آرامسازی امور یا اصطلاحاتی از این دست نیاز نداریم، ما جنگ را نمیخواهیم؛ مقاومتی مشروع وجود دارد که تا زمانی که رژیم اشغالگر و شهرکسازی باشد این مقاومت هم خواهد بود اما ما خواهان جنگ نیستیم.