کد خبر: ۳۳۳۸۴۳
زمان انتشار: ۲۰:۰۸     ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
نقدی بر سخنان رئیس جمهور درباره جایگاه شورای نگهبان:
آقای روحانی که پیشتر در خواسته ای عجیب و با تقلیل مفاهیم مربوط به انتخابات سالم و دمکراتیک، خواستار شفاف شدن خود صندوق های پلاستیکی رای شده بود این بار روز گذشته (چهارشنبه) در جمع استانداران سراسر کشور با تفسیر و قرائت شخصی از اصل نود نهم قانون اساسی اختیار تام بررسی صلاحیت کاندیداها را از آن هیأت های اجرایی که توسط دولت (فرمانداری ها) به کار گمارده می شوند، عنوان کرد.
سرویس سیاسی پایگاه 598 - مسلم معین/ سخنرانی های حجت الاسلام حسن روحانی در ماه های اخیر همواره با تمثیل ها، تحلیل ها و قیاسهایی همراه بوده است که اکثر آنها از دیدگاه صاحب نظران نا متشابه، غیرواقعی و مع الفارق عنوان شده اند.
 
از علاقه رئیس جمهور برای استفاده از واژه های تند و آتشین خطاب به منتقدین تا مقایسه جمع بندی مذاکرات وین با صلح امام حسن مجتبی (ع) که از سر خیانت و سست عنصری یاران امام (ع) به ایشان تحمیل شد موضوعاتی است که در پاره ای از موارد صدای جراید همسو با دولت را نیز بلند کرده است.

آقای روحانی که پیشتر در خواسته ای عجیب و با  تقلیل مفاهیم مربوط به انتخابات سالم و دمکراتیک، خواستار شفاف شدن خود صندوق های پلاستیکی رای شده بود این بار روز گذشته (چهارشنبه) در جمع استانداران سراسر کشور با تفسیر و قرائت شخصی از  اصل نود نهم قانون اساسی اختیار تام بررسی صلاحیت کاندیداها را از آن هیأت های اجرایی که توسط دولت (فرمانداری ها) به کار گمارده می شوند، عنوان کرد.

رئیس جمهور همچنین اضافه کرد که شورای نگهبان باید فقط نظارت کند نه اجرا، همچنین باز هم با بهره گیری از سبک مغلطه در سخن، اولین مجلس شورای اسلامی ایران که بدون نظارت شورای نگهبان تشکیل شده بود را حتی با حضور گروهک های مخرب بهترین مجلس تاریخ کشور عنوان کرد.

با اینکه استدلالهای آقای روحانی رونوشتی از اگلوی اثبات تئوری ها به سبک "در باز است... باز پرنده است بنابر این در پرنده است" ارائه می شود و ایشان با همین الگو نتیجه گرفته است که چون اولین مجلس بدون شورای نگهبان ترکیب خوبی داشته بنا بر این شورای نگهبان هم نظارت نکند اتفاقی نمی افتد، اما:

الف: آقای روحانی چگونه توجه نمی کنند که در همان دوران و مصادف با مجلس اول رئیس جمهوری که در غیاب  شورای نگهبان برگزیده شد (بنی صدر) عاقبتی جز فرار با لباس زنانه برایش رقم نخورد؟

چگونه جناب رئیس جمهور شأن نزول شورای نگهبان که اصولا برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی و البته برای پالایش تصمیمات تقنینی بوده است را فراموش کرده و چنین تحلیل می کند؟

ب: جالب است که آقای روحانی در حالی هیأت های اجرایی را مسئول اصلی رد یا تأیید صلاحیت کاندیداها معرفی می کند که اصل نود و نهم قانون برگزاری انتخابات و تفسیر وارده بر آن به روشنی این وظیفه را تکلیف شورای نگهبان می داند. این سخنان آقای روحانی بعید است که ناشی از جهل به قانون باشد چراکه سالهاست این الزام قانونی، عملیاتی شده و با تفسیر به رأی، خدشه ای به آن وارد نمی شود.

اصل‌ نود و نهم‌

شوراي نگهبان‌ نظارت‌ بر انتخابات‌ مجلس‌ خبرگان‌ رهبري‌، رياست‌ جمهوري ‌،مجلس‌ شوراي‌اسلامي‌ و مراجعه‌ به‌ آراي‌ عمومي‌ و همه‌پرسي‌ را برعهده‌ دارد.

تفسير اصل نود و نهم (نظريه شمارة 1234 مورخ 1/3/1370 شوراي نگهبان):

« نظارت مذكور در اصل نود و نهم (99) قانون اساسي استصوابي است و شامل تمام مراحل اجرايي انتخابات از جمله تأييد و ردصلاحيت كانديداها مي شود. »

ج: گرچه اولین مجلس شورای اسلامی به واسطه حضور همه انقلابیون شاخص، گریزی از شخیص بودن نداشت اما بدون تردید و به قول یکی از نمایندگان مجلس کنونی مهمترین شاخصه مجلس اول عزل رئیس جمهوری بود که قانون را قبول نداشت نه تشکیل آن بدون نظارت شورایی برای بررسی صلاحیت نمایندگان آن روزها.

د: رئیس جمهور همچنین گفته است: "در کشور نهادی نیست که بخواهد انسانهای دلسوز را رد صلاحیت کند"

به نظر می رسد بیان آنچه که عیان است، غیر ضروری و اتلاف وقت مقام عالی قوه مجریه و والیان استان های کشور است و مردم را اشتباه می اندازد. چه کسی تردید دارد رد صلاحیت نمی تواند شامل عناصر دلسوز مردم و انقلاب باشد؟

البته سخنانی مانند "چرا صندوق ها شفاف نیست"  یا "شورای نگهبان ناظر است نه مجری" و "نظارت انتخابات و اجرای آن نباید با هم مخلوط باشد" هم مواردی است که به واسطه ایجاد شبهه های بی دلیل بر روی موضوعاتی که وجود خارجی ندارند، نتیجه ای جز فراهم شدن زمینه برای [حمله بدخواهان] به اصول دمکراتیک حاکم بر کشور که یکی از مهمترین آنها انتخابات است، در پی نخواهد داشت.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۵
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۳۷ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
۵
۱
خدا وکیلی اگر احمدی نژاد این حرفو میزد چه بلای سر اوماوردند غیر از این بود که اصولگرایان واصلاح طلبان کشور را بحرانی میکردند
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۳۴ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
۲
۸
چه کسی این تفسیر از قانون ارائه کرده. واضح است که شورای نگهبان فقط تاظر است وبس و این کلمه ناظر نیازمند تفسیر نیست و رئیس جمهور درست فرمودهاند چرا باید شورای نگهبان باید برای انتخاب افراد تصمیم گیری کند مگر میزان رای ملت نیست ومردم به قیم نیاز دارند در انتخابات گذشته تنها چیزی که در رد صلاحیتها دیدیم سیاسی کاری وحزب بازی بود وبس .مابه انتخاب شورای نگهبان سیاست زده احتیاجی نداریم واز اظهاراات رئیس جمهور حمابیت می کنیم.بنا بود شورای نگهبان قوانین را با شرع تطبیق دهد ول امروز در همه جا دخالت می کند .وقیم مردم شده .
پاسخ
ناشناس
SWEDEN
۲۳:۴۹ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۴
ناظر؟ در مسابقه فوتبال هم تماشچیان ناظر هستند و هم داور. اما نظارزت تماشاچیان استطلاعی است و نظارت داور استصوابی. پشما بگوییئد آیا منظور قانون اساسی این بوده است که شورای نگهبان صرفا تماشاچی باشد؟
در ثانی، با این استدلال اول از همه ریاست جمهوری خود روحانی زیر سوال است. چرا که کسان دیگری بودند که اگر تایید صلاحیت می شدند هرگز روحانی شانسی برای رییس جمهور شدن نداشت!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۵۵ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
۸
۱
سلام خیلی خودتان را ناراحت نکنید حسن روحانی مدرک حقوق دارد بدون آنکه ازمسائل وقوانین ومبانی حقوق اطلاع داشته باشد این هم دلیل تفریح حسن کلید درانگگلیس که هیچ مطلبی یاد نگرفته وفردی بی سواد است وجادارد برای همه ادواررد صلاحیت شود
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۵۲ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۴
مدرک قلابی یعنی بیسوادی
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۲۸ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
۸
۱
رییس جمهور بلا کم کم داری میری رو اعصابا. ایا این حرفارو وقتی که دولت اصولگرا راس کارباشه هم میزنی. ماکه منظور شما رو ازاین حرفا میفهمیم پس کاری نکن بیایم برات.
پاسخ
خاوید
UNITED ARAB EMIRATES
۱۱:۱۹ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
۱۰
۱
خوشم اومد........ ولی باید بگم که امروزه اگه رییس جمهوری بخاد فرار کنه به احتمال قریب به یقین "ساپورت" خواهد پوشید.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۴۲ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
۷
۱
بابا بی خیال!!! مغلطه کاری و سفسطه بافی از هنرها و مهارتهای طلاب سطوح پایین حوزه است تا حریف را از میدان بدر کنند. این شیخ حسن آقای ما هم این روزا هوای جوانی به سرش می زنه.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۴۱ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
۷
۲
دوران پسا تحریم دیگه باید حرفهای جدید زد دیگهحرف از تحریم و محمود کارکردش رو از دست داده
پاسخ
مادون قرمز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۲۶ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۴
۵
۰
بابا... دَمِتون گرم. عجب تیتری زدین.
پاسخ
ثاقب
ROMANIA
۰۶:۱۲ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
۶
۰
بلدوزری که رفسنجانی بر آن سوار شده قدرتیست، نه سرعتی!
می کوبد و به آرامی جلو میرود. منتظر اجازه از کسی هم نیست.

این بلدوزر باید قبل از انتخابات متوقف شود.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۰۴ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
۶
۰
امام خمینی(ره):هرکس بگوید رای شورای نگهبان کذا است مفسد است .
پاسخ
مادون قرمز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۲۳ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۴
۲
۰
هدف از حمله به شورای نگهبان، گرفتن تایید صلاحیت برای سید حسن خمینی است.
رفسنجانی میداند باید به قدرت اول کشور دست یابد و برای این منظور کانالی باز کند.
پاسخ
ثاقب
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۲۸ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۴
۴
۰
مجلس باید حسن روحانی را احضار کند و توضیح بخواهد.
تکلیف این حرف روحانی باید امروز مشخص شود، نه روز انتخابات.
حسن روحانی نشان داده که قصد یک درگیری تمام عیار را دارد.
پاسخ
فاروق
UNITED ARAB EMIRATES
۱۶:۰۵ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
۲
۰
دارن خودشونو میکشن تا قانون اساسی کشور رو دور بزنن..... ولی کور خوندن.... تا جنتی هست، انتخابات سالم هست....
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها