کد خبر: ۳۳۳۴۶
زمان انتشار: ۱۴:۰۳     ۱۲ دی ۱۳۹۰
"سازمان پایان خشونت علیه زنان در گزارشی عنوان کرده است که هر 9 دقیقه یک زن در انگلستان مورد تجاوز قرار می‌گیرد و حقوق افراد مورد تجاوز هم استرداد نمی‌شود.
به گزارش فارس، در واقع جوامع غربی که داعیه حفظ حقوق بشری را دارند امروزه یکی از پر خشونت ترین جوامع علیه زنان بشمار می‌روند و انگلیس هم از این قاعده مستثنی نیست و این کشور جایگاه ویژه در رابطه با خشونت علیه زنان دارد.
هر ۹ دقیقه یک زن در انگلستان مورد تجاوز قرار می‌گیرد



این خشونت‌ها به جایی رسیده است که " سازمان پایان خشونت علیه زنان" (EVAW) که قدرتمندترین ائتلاف ضدخشونت زنان است خواستار پایان آن علیه زنان و دختران شده است.
سه میلیون زن هر ساله در سراسر بریتانیا شکلی از خشونت را تجربه می کنند و تقریباً نیمی از زنان در انگلیس و ولز از خشونت ها در داخل خانه ها، آزار و اذیت جنسی، و آسیب رنج می رند و بر اساس قوانین ضد آسیب زنی به زنان که در سال ۲۰۰۳ تصویب شد هیچ محکومیتی در این باره وجود نداشته است.
این مقوله بر آن است تا به صورت مطالعه موردی ابعاد مختلف این پدیده را در بریتانیا بررسی کند.

* خشونت؛ عام‌ترین شیوه نقض حقوق زنان

در روز بین المللی محو خشونت علیه زنان سازمان های مدافع حقوق زنان در بریتانیا از دولت این کشور خواستند تا اقداماتش را برای حذف و ریشه کنی این نوع خشونت‌ها در داخل کشور و در قاره اروپا افزایش دهد.
این گروه چند درخواست از دولت انگلیس کردند که از جمله آنها عبارتند از؛
- ما خواهان حمایت آن هستیم تا دولت انگیس با امضای کنوانسیون شورای اروپا در رابطه با خشوت علیه زنان به مبارزه در این مسیر بپیوندد.

- ما به همراه مؤسسه زنان و دیگر گروهها و طی نامه ای به روزنامه گاردین یاد آورد شدیم که قطع کمک های حقوقی و قانونی از زنان می تواند امنیت آنها را به خطر بیندازد.

- ما از نخست‌وزیر می خواهیم تا تدابیری را در برابر ازدواج های اجباری و دیگر مظاهر خشونت که عمدتاً در اقلیت‌های قومی در این کشور صورت می گیرد بکار گیرد.

نقض حقوق بشر که خشونت علیه زنان یکی از مصادیق مهم آنان تلقی می شود سبب شد تا ۴۰ سازمان مردم نهاد حامی حقوق بشر در بریتانیا با نوشتن نامه ای به رهبران سیاسی این کشور از آنها بخواهند تا از حقوق بشر حمایت کنند.

این نامه که در ۱۰ دسامبر در تایمز لندن چاپ شد درست چند روز پیش از هشدار رئیس نهاد حقوق بشر سازمان ملل به انگلیس نوشته شد و سازمان حقوق بشر با هشدار به بریتانیا به این کشوراعلام کرد که هرگونه تلاش برای تغییر، و تضعیف قانون حقوق بشر می تواند تاثیری منفی بر دموکراسی جهانی در مجامع حقوق بشری بگذارد.

* خشونت در مدارس بریتانیا

خشونت علیه دختران درمدارس بریتانیا یکی از مصادیق بارز نقض حقوق این قشر از جامعه به اصطلاح متمدن در بریتانیا است.
تجاوز، قتل، آزار و اذیت جنسی تهدید از جمله جرائمی است که علیه دختران در مدارس بریتانیا صورت می گیرد. در گزارشی که در سال ۲۰۰۸ در انگلیس نوشته شد آمده است: پلیس امسال ۷ هزار و ۳۱۱ بار به مدارس فراخوانده شد که این موارد در رابطه با خشونت های جنایی بوده که سهم هر منطقه متفاوت است.
در این بین سهم دانش آموزان دختر و آسیب پذیری آنها بیشتر است.
"مایکل گوو" (Michael Gove) وزیر کودکان در دولت سایه در این باره می گوید: تعدا دفعاتی که پلیس به مدارس فراخوانده شده بسیار نگران کننده است.
دکتر "جین براون" و دکتر "مندی وینترنتون" از انجمن تحقیقات آموزشی بریتانیا BERA در تحقیقاتی در باره خشونت در مدارس انگلیس می نویسند: دخترها در بارر خشونت و آزاد جنشی سبسیرا آسیب پذیر هستند ... دخترها آنگونه که گزارش می شود پیامک های بیشتری از غریبه ها دریافت کرده اند که خواهان ملاقات و روابط پیش از ازدواج با آنها بوده اند.
این دو در بخش دیگری از این گزارش می نویسند: پیام های صوتی و متنی یکی از شایع ترین شیوه ها برای تهدید دختران در بریتانیا بشمار می رود و این مسئله سبب اخراج دختران از مدارس می شود که این روند هر سال بیش از سال گذشته نمود پیدا می کند.

* تجاوز؛ شاخص مهم نقض حقوق زنان

تجاوز به زنان از شایع ترین جنایاتی است که علیه این گروه صورت می گیرد. امروزه دیگر تجاوز به زنان از مهمترین مصادیق نقض حقوق بشر و زنان است و این مسئله مورد اجماع فعالان این عرصه است.
جامعه انگلیس به خاطر مصرف بالای الکل در آن بستر آماده ای در این ارتباط است و در آن میزان تجاوزات به صورت خیر کننده ای بالاست.
"سازمان پایان خشونت علیه زنان" EVAW در گزارشی عنوان کرده است که هر ۹ دقیقه یک زن در این کشور مورد تجاوز قرار می گیرد و حقوق افراد مورد تجاوز هم استرداد نمی شود.
این سازمان همچنین می گوید: میزان محکومیت به خاطر تجاوز در انگلیس و ولز کمتر از ۶ درصد بود و این رقم در اسکاتلند ۳ درصد بوده است.
به گفته این سازمان، قربانیان تجاوز در رابطه با زنان در انگلیس به مراتب بیش از قربانیان دیگر جرائم اجتماعی بوده و از این حیث زنان در این کشور با مسائل روانی و روحی نیز منجر می شود. همچنین بر اساس این گفته قاچاق زنان در انگلیس دستکم ۴ هزار نفر بوده است و تقریباً تمامی این زنان مورد سوء استفاده قرار می گیرند.

* نقش رسانه در اشاعه نقض حقوق زنان

برخی دیدگاههای معتقدند رسانه ها در این باره کم کاری ی کنند لذا ارتباطی بین این کم کاری و خشونت علیه زنان وجود دارد. در کارگاههای بحث و گفتگویی در زمینه که از سوی سازمان پایان خشونت علیه زنان نقش رسانه ها در خشونت علیه زنان در بریتانیا صورت گرفته عنوان شده است که رسانه ها زمینه اجرایی خشونت علیه زنان را فراهم می کنند.
پرفسور"لیز کلی" رئیس ائتلاف پایان خشونت علیه زنان می گوید: ما می دانیم که دختران بویژه گروه قربانی خشونت های جنسی هستند اما خشونت جنسی بحث کلی تری است. این مسئله برای مدتهای مدیدی بعنوان یک رسوایی ملی بوده و امکان احیای زندگی بعد از تجاوز برای بیشتر قربانیان با استفاده از خدمات تخصصی وجود ندارد به همین دلیل و ما از سرمایه گذاری های جدید در این زمینه استقبال می کنیم.

* تفاوت در دستمزدها؛ مصداق دیگر نقض حقوق زنان

یکی از مشکلات زنان در جامعه بریتانیا نابرابری آنها در زمینه دریافت حقوق و دستمزد در برابر مردان است. این مسئله نشان می دهد که جامعه صنعتی بریتانیا هنوز نتوانسته است از تبعیض در زمینه پرداخت علیه زنان و حفظ حقوق آنها اقدام مؤثری صورت دهد.

ژورنال اقتصادی در این کشور در گزارشی می نویسد: در چند دهه گذشته تلاش های زیادی از سوی دولت برای تغییر وضعیت زنان در بازار کار صورت گرفته است. "قانون پرداخت برابر" که در سال ۱۹۷۰ به تصویب رسد بر آن بود تا وضعیت را در جایی که مردان و زنان کار مشابهی را با دستمزدهای متغییر انجا می دهند تغییر هد.
در ادامه این مطلب آمده است: بخش دوم این قانون مربوط به تبعیض های جنسی مربوط به بسیاری از حوزه های اقتصادی و فعالیت اجتماعی بود که تصویب شد و کمیسیون فرصت های برابر در حال حاضر تلاش دارد تا تغییراتی هم در قانون و هم در آمدهای زنان ، استخدام آموزش و تحصیل آنها بوجود آورد.
این مطلب می نویسد: در کل همه بر این عقیده هستند که تبعیض علیه زنان وجود داشته و وجود دارد و این یک افسانه نیست.
"آلن منینگ" و "باربارا پترونگولو" از مدرسه اقتصادی لندن در گزارشی به تاریخ سال ۲۰۰۶ در این باره به تبعیض علیه زنانی که شغل نیم وقت دارند پرداخته اند و آنها را با پرداخت نسبت به زنان تمام وقت مقایسه کرده و می نویسند: پرداخت به این زنان به مثابه مجازات آنان است.
این دو می نویسند: زنانی که در بریتانیا شغل نیمه وقت دارند دستمزد هر ساعت آنها ۲۵ درصد کمتر از زنانی است که شغل آنها تمام وقت است. این گزارش همچنین عنوان می کند که در بریتانیا ۴۵ درصد از زنان شغل نیمه وقت دارد که نشان از تبعیض نسبت به بخش اعظمی از جامعه بریتانیا دارد.
در گزارش شکاف بین حقوق زنان نیمه وقت با تمام وقت بسیار عمیق و نگران کننده توصیف شده است.
در این گزارش همچنین به کاهش تفاوت ها در پرداخت نسبت به زنان و مردان هم اشاره می کند اما می نویسند که این شکاف ها کمتر شده ولی هنوز وجود دارند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها