کد خبر: ۳۳۲۹۰۰
زمان انتشار: ۱۶:۳۰     ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
رئیس کنفدراسیون صادرات از کاهش ۵۰ درصدی صادرات محصولات چرم در ۴ ماه نخست امسال خبر داد و گفت: گمرک به جای آماده کردن زیرساخت‌ها با نرخ‌گذاری غیرواقعی و اخذ عوارض بر مبنای آن، سبب شده صادرات وت‌بلو و سالامبور در این ۴ ماه تا ۵۰ درصد با کاهش مواجه شود.

به گزارش پایگاه 598، محمد لاهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به وضعیت صادرات وت‌بلو و سالامبور اشاره کرد و اظهار داشت: باتوجه به اینکه کشور ما ۵.۵ درصد پوست دنیا را تولید می‌کند، یکی از کشورهای تأثیرگذار در صادرات چرم محسوب می‌شود، ولی متأسفانه به‌دلیل اینکه صنعت چرم در زیر مجموعه صنعت نساجی قرار گرفته است دولت‌های مختلف کم‌تر به این مسئله توجه کرده‌اند تا حدی که واحدهایی که در راستای تولید و صادرات چرم در کشور فعالیت می‌کردند، از بین رفته‌اند.

وی در پاسخ به اینکه چگونه می‌توان با ایجاد ارزش افزوده بیشتر و صادرات از این طریق ارزآوری برای کشور ایجاد کرد، گفت: سال گذشته در بهترین شرایط ۲۰۰ میلیون دلار وتبلو و سالامبور صادر شده است که اگر آن را به کالای نهایی تبدیل کنیم تا ۷۰۰ میلیون دلار و اگر تبدیل به محصول شود، بالغ بر یک میلیارد دلار ارز آوری برای کشور دارد.

نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان چرم و سالامبور ایران به این نکته اشاره کرد که اگر بتوانیم با برندهای جهانی شریک شویم، قاعدتاً زمینه صادرات بیشتر در این حوزه فراهم می‌شود.

لاهوتی در پاسخ به اینکه تا چه زمانی باید منتظر برندهای خارجی بوده و آیا بهتر نیست برندهای مطرح داخلی پا بگیرند، گفت: برای شکل‌گیری و مطرح شدن یک برند در سطح دنیا چند ده سال زمان نیاز است تا ما بتوانیم با برندهای امروز جهانی رقابت کنیم و امروز در دنیا یک روش نوین است که کشورهایی که دارای مزیت تولید و مواد اولیه مناسب برای سرمایه‌گذاری و نیروی انسانی دارند، با برندهای جهانی مشارکت می‌کنند و از منافع آن در عرضه کالای خود و ورود به بازارهای جهانی استفاده می‌کنند. مضاف بر آن که شرکت‌های برند مطرح دنیا خود زمینه صادرات کالا را نیز فراهم می‌کنند.

وی ادامه داد: اکنون بهترین شرایط است تا دولت در حوزه سرمایه‌گذاری صنعت چرم جدیت به خرج دهد، به‌ویژه با ورود هیأت‌های خارجی از جمله ایتالیا و هند که امروزه در حوزه چرم صاحب‌نام هستند، می‌توان ارتباط بخش خصوصی را با این کشورهای برای همکاری بیشتر پررنگ تر کرد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران به این نکته هم اشاره کرد که تنها ۱۰ درصد از چرم تولیدشده در داخل مصرف می‌شود و ۹۰ درصد مابقی قابلیت صادرات خواهد داشت، اما به‌دلیل پایین بودن تکنولوژی و آماده نبودن بسترهای لازم، صادرکننده محصولات خام و نیمه ساخته چرم و نه محصول تمام‌شده هستیم.

وی با انتقاد از سیاستگذاری‌های دولت برای تشویق صادرات تصریح کرد: اما دولت در مقابل به جای آماده کردن زیرساخت‌ها با نرخ‌گذاری غیرواقعی گمرک و اخذ عوارض بر مبنای این قیمت سبب شده تا صادرات وت‌بلو و سالامبور در چهارماهه اخیر تا ۵۰ درصد با کاهش مواجه شود.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها