کد خبر: ۳۳۲۷۹۷
زمان انتشار: ۱۳:۱۱     ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
رئیس انجمن قند و شکر افزود: ۸ کارخانه تولید شکر به دلیل واردات بی‌رویه تعطیل شدند/ سال گذشته از ۳۵ کارخانه، ۳۰ کارخانه متضرر شدند/ امسال تولید ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن را رد می‌کنیم
به گزارش پایگاه 598، رئیس انجمن قند و شکر در گفتگو با «نسیم» بیان داشت: سال‌ها در کشور ما مافیای شکر حاکم بوده، در سال  85، دو و نیم میلیون تن با ارزانترین حالت یعنی ارز مرجع و تعرفه صفر وارد کشور شد در حالی که نیاز وارداتی‌مان در آن مقطع 600 تا 700 هزار تن بود.

وی ادامه داد: واردات شکر در سال‌های اخیر کمر تولیدکننده را شکست، و در نهایت نیز 8 کارخانه تولید داخل به دلیل همین واردات بی رویه بسته شده است.

وی تأکید کرد: در نهایت با تلاش‌های صورت گرفته از سوی آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی امسال و تاکنون جلوی واردات بی رویه شکر به طور جدی گرفته شده است.

رئیس انجمن قند و شکر اضافه کرد: امیدواریم که این روند ادامه داشته باشد. هرچند پس از بستن ثبت سفارشات فشارهای مافیایی زیادی برای از سرگیری مجدد واردات شکر بر روی وزارت وجود داشته است.

وی در رابطه با خبری منتشر شده در رابطه با واردات 9 هزار تن گفت: این رقم بسیار پایین و به اندازه مصرف یک روز مصرف مردم ایران است و این مقدار واردات نیز به تعاونی مرزنشینان تعلق دارد.

دانایی با بیان این که در حال حاضر بازار شکر نیز در آرامش کامل است به سر می برد، به نسیم گفت: تنها یک مشکل در حال حاضر وجود دارد و آن این است که سال گذشته قیمت شکر را دولت 2300 تومان تعیین کرد و بعد از تولیدکنندگان خواست تا آن را با قیمت 2100 تومان به مصرف کننده بفروشند، و تقبل کرد تا 200 تومان مابه التفاوت را به تولیدکننده بپردازد.

وی اضافه کرد: با ارزانفروشی سال گذشته تمامی کارخانه‌ها متضرر شدند. به طوری که از 36 کارخانه شاید به تعداد انگشتان دست نیز کارخانه‌ای وجود نداشته باشد که موفق به کسب سود اندکی شده باشد. بقیه سقوط بسیار زیادی از جهت قیمت سهام داشته‌اند.

دانایی تصریح کرد: متأسفانه هنوز ریالی از آن 200 تومان مابه التفاوتی که دولت متعهد شده بود به تولیدکننده پرداخت کند، چیزی به دست ما نرسیده است.

وی گفت: ما پیگیری‌های زیادی کرده و نامه‌نگاری زیادی هم داشته‌ایم اما جوابی نگرفته‌ایم و به نظر می‌رسد که این موضوع مربوط به مشکل نقدینگی دولت باشد.

دانایی اضافه داشت: در حقیقت پول تولیدکننده شکر و قند در دولت خوابیده است و همین باعث شده تا کارخانه‌ها مجبور باشند تا از بانک‌ها استقراض کنند، و به نوعی مجبورند یک چهارم آن 200 تومان هم به بانک‌ها کارمزد بدهند.

رئیس انجمن قند و شکر عنوان کرد: ما در بخش تولید از عملکرد آقای حجتی بسیار راضی هستیم اما این گلایه را از بخش بازرگانی وزارت جهاد داریم که اگر نمی‌توانستند این مابه التفاوت را پرداخت کنند، پس چرا قیمت محصولات ما را دو تکه کردند.

وی مصرف شکر در کشور را را 1900 تا 2 میلیون تن دانست و به نسیم بیان داشت: امیدواریم که امسال 1 میلیون و 400 هزار تن تولید را رد کنیم. البته مصرف شکر در کشور طی یکی دوسال گذشته بسیار کاهش یافته که یکی از دلایلش به خاطر بحث‌های پزشکی و سلامت است.

دانایی اظهار داشت: از دیگر دلایل کم مصرف شدن شکر کاهش قدرت خرید مردم و دلیل دیگر نیز رکودی است که بر صنایع  کشور حاکم شده، مشتریان بزرگ شکر شیرینی و شکلات و همچنین نوشابه است که متأسفانه به دلایل رکود صادراتشان به شدت افت کرده است. فروش داخلی این‌ها نیز با چالش روبه رو است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما همیشه این موضوع را تأکید می‌کردیم که شکر چیزی نیست که به خاطر آن ارز را خارج کرده و این محصول را وارد کشور نماییم، زیرا از آن طرف مجبوریم که میلیاردها دلار خرج سلامتی مردم بکنیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها