کد خبر: ۳۳۲۶۴۲
زمان انتشار: ۰۹:۳۰     ۲۶ مرداد ۱۳۹۴
چندی پیش خبری دست به دست در فضای مجازی منتشر شد که حکایت از سفر برخی از کارشناسان شورای شهر زاهدان به شهرهای مدرن چین نظیر، پکن، شانگهای و تیانجین را داشت.

به گزارش پایگاه 598،در تصاویر منتشر شده حضور مهین جدید الاسلام، دوست محمد ریگی معاون شهرداری، عبدالله شاهوزهی رئیس کمیسیون بهداشت، پرویز سارانی رئیس کمیسیون نظارت شهرداری به چشم می خورد.


در چند سال اخیر مدیریت شهرداری زاهدان عملکرد چندان موفقی نداشته است و گواه این مدعا نیز وضعیت نابسامان فضای سبز، حاشیه شهر و کمبود پارک و امکانات تفریحی در کلان شهر زاهدان است.
زاهدان در حالی بین کلان شهر های نظیر تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، همدان، اهواز، کرمانشاه و کرج جا خوش کرده است که نه نتها نسبت به این شهر ها وضعیت مناسبی ندارد بلکه نسبت به بسیاری از شهرستان های دیگر کشور هم وضعیت بغرنج تری دارد.


بر اساس قانون کشوری شهرهای با جمعیت بالای 500 هزار نفر کلان شهر محسوب می شوند، اختصاص بودجه های عمرانی ویژه کلان شهرها ،امکان ایجاد مترو و ایجاد امکانات و تسهیلات رفاهی برای شهروندان از مزایای کلان شهر شدن است اما هیچ کدام از این مزایا در زاهدان دیده نمی شود تنها موردی که زاهدان به آن می نازد جمعیت بالای آن است که این شهر بدون امکانات را در مرز انفجار قرار داده است.
هجوم جمعیت روستایی و وجود اتباع غیر مجاز که از سالهای دور وارد زاهدان شدند و با هر روشی شهروند ایرانی شده اند یک کلان شهری حاشیه ای را به وجود آورده است و به اعتقاد کارشناسان هیچ کدام از امکانات زاهدان برای این بار جمعیتی مناسب نیست.


وضعیت نامناسب زیر ساخت های شهری، مبلمان شهری، نظافت شهری، نارسایی های زیست محیطی ، معضلات رفت و آمد، خرید و فروش مواد مخدر در گوشه و کنار شهر و دیگر تنگناهای شهر نشینی، انجام نشدن وظایف و مسئولیت های اجتماعی و شهروندی، نبود مشارکت لازم مردم در توسعه شهری و بعضا گرایش های مذهبی و قومیتی، توسعه پایدار شهر زاهدان را با مشکل روبه رو کرده است. 
اما این وضعیت نامناسب تنها در حاشیه شهر مشکل ساز نیست، اگر سری به مرکز شهر هم بزنید جولان دست فروشان، نبود سرویس های بهداشتی در معابر عمومی و انباشت زباله ها عبور و مرور عابران را با کندی مواجه می کند، اینها تنها گوشه ای از معضلات کلان شهر مشکلات ایران است.


انباشت طولانی زباله ها در برخی محلات، آسفالت نامناسب و نبود فاضلاب شهری گره مشکلات زاهدان را کورتر از گذشته کرده است و شهری بدقوراه را پیش روی شهروندان قرار داده است.
هر سال در فصل بارندگی، خسارت های زیادی به خانه های مردم زاهدان که در مسیر رود قرار دارند وارد می شود که بعضا جان افراد نیز در معرض خطر قرار می گیرد با این وجود، تاکنون هر زمان که موضوع ایجاد کانال در خیابان ها و مسیل در شهر مطرح شده شهرداری "در حال مطالعه بودن این طرح" را بهانه کرده است!


نبود مبلمان شهری مطلوب و فضای سبز کافی، ترافیک سنگین برخی خیابان های اصلی شهر، نبود چراغ راهنما در برخی چهارراه ها، استاندارد نبودن ساخت و سازها و کوچه ها در مناطق حاشیه ای و بعضا مرکز شهر که هنگام بروز حوادثی مانند آتش سوزی و سیل متولیان را با مشکلات عدیده ای مواجهه می کند را می توان از دیگر معضلات کلان شهر زاهدان برشمرد. 


این مشکلات در حالی پا روی گلوی مردم زاهدان قرار داده است که شهرداران پرشمار زاهدان یکی پس از دیگری آمدند و رفتند اما گره ای از مشکلات مردم باز نشد.
برخی از کارشناسان ریشه این مشکلات را در مدیریت قومی بر شهرداری می دانند و می گویند مدت هاست شعار تحقق مدیریت واحد شهری در زاهدان از سوی متولیان شنیده می‌ شود ولی متاسفانه این مهم تاکنون آنگونه که انتظارات را برآورده کرده باشد،محقق نشده است. 


حال اگر چشم خود را بر روی تمام این مشکلات ببندیم و مسئولان شهرداری را به کلاهشان عودت دهیم یک سئوال بدجور خاطر مخاطب را آزار می دهد چرا برای حل مشکلات زاهدان از شهرهای داخلی الگو برداری نمی شود؟ آیا سفر به شهرهای مدرن و گشت و گذار در مناطق خوش آب و هوا مشکلات زاهدان را حل می کند؟


منبع:عصر هامون

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها