کد خبر: ۳۳۱۳۴
زمان انتشار: ۱۱:۱۹     ۱۱ دی ۱۳۹۰
توان عربستان برای جبران کسری نفت از تنگه هرمز چقدر است؟
فروش 40 درصد نفت در منطقه خلیج فارس که عمدتا از تنگه هرمز می گذرد، افزایش قیمت نفت و وضعیت اقتصادی اروپای بحران زده، نیاز 13 تا 15 درصدی کشورهای یونان، ایتالیا و اسپانیا به نفت ایران، تلاش اروپا برای بهبود شاخص های مالی، هزینه سنگین تغییر ساختار پالایشگاه ها برای استفاده از نفت سبک عربستان و کشورهای عربی به جای نفت سنگین ایران و دلایل دیگر، مانع از موفقیت اروپا در تحریم نفتی ایران است...

598 به نقل از بولتن نیوز: در حالی عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس برای جبران تحریم نفتی ایران اعلام آمادگی کرده اند که پس از تهدید ایران به بستن تنگه هرمز، اقتصاد ورشکسته اروپا در قبال تحریم نفت ایران دست به عصا راه می رود و در عین حال برخی مسوولان ایرانی نیز اعلام کرده اند که قصد ندارند  تنگه هرمز را ببندند.



.

به تازگی عربستان و کشورهای خلیج فارس با ارسال پیامی برای اتحادیه اروپا که قرار است اواخر ژانویه دور جدید از تحریم ها علیه کشورمان را به تصویب برسانند، اعلام کرده اند که در صورت تحریم نفت ایران، حاضرند کسری 450 هزار بشکه ای نفت ایران برای 27 کشور اروپایی را تامین کنند.

در حال حاضر 5.8 درصد نفت وارداتی اروپا از سوی ایران تامین می شود و ایران از این حیث پس از روسیه، نروژ، لیبی و عربستان سعودی، پنجمین صادرکننده نفت به اروپا است.در میان کشورهای اروپایی سه کشور بحران زده اسپانیا، یونان و ایتالیا بیشترین خریدار نفت ایران هستند.اسپانیا 14.6 درصد نفت خود را از ایران وارد می کند. یونان با 14.5 درصد خریداری نفت خود از ایران در رتبه دوم قرار دارد و ایتالیا با 13.1 درصد سومین کشور اروپایی وارد کننده نفت خام ایران است و این سه کشور بیشترین وابستگی را به نفت ایران دارند و هر سه کشور از نظر وضعیت اقتصادی جزو کشورهایی هستند که بدترین وضعیت مالی و اقتصادی را در اقتصاد بحران زده اروپا دارند.



بنابراین گزارش، درحالی اتحادیه اروپا به دنبال تحریم نفتی ایران است که برخی منابع آگاه معتقدند اروپا با توجه به وضعیت فعلی قادر به تحریم نفتی ایران نیست، اما قصد دارد حتما مانورهایی را در این زمینه به اجرا بگذارد. مانوری که چندی پیش نیز در نشست وزرای اتحادیه اروپایی با محوریت تحریم نفتی ایران برگزار شد و بدون اشاره به تحریم و فقط با تاکید بر افزایش فشارها بر ایران پایان یافت


اکنون نیز اتحادیه اروپا سخن از بررسی تحریم نفتی ایران در نشست آتی این اتحادیه خبر می دهد. امری که به طور حتم با افزایش بی سابقه قیمت نفت مواجه خواهد شد. چرا که در صورت تحریم و بنابر اظهارات مقامات ایرانی، عبور یک قطره از 40 درصد انرژی جهان از این تنگه محال به نظر می رسد اما حتی در صورت بسته نشدن تنگه هرمز نیز تحریم نفتی ایران به تنهایی بر قیمت نفت و مناسبات اوپک اثر گذار خواهد بود. .

جدای از این موضوع، هزینه های اصلاح سیستم پالایشگاهی بر مبنای نفت خام کشورهای عربی خلیج فارس، بر گرده اقتصاد فلج اروپا سنگینی می کند. این فشار بر سه کشور بحران زده اسپانیا، یونان و ایتالیا بیش از دیگر کشورهاست



.

در همین راستا خبرگزاری رویترز در گزارشی با توجه به تهدیدهای ایران، تاملی بر وضعیت اقتصاد بحران زده اروپا داشته و در این گزارش آمده است: تهدیدایران به بستن مسیر انتقال نفت از خلیج فارس، قیمت نفت خام را در روز چهارشنبه چنان تقویت کرد که رکود و سقوط سهام در بازارجهانی و به خصوص اروپا را پشت سر گذاشت، درحالیکه مزایده های مبهم اوراق قرضه ایتالیا و یورو را نیز مختل کرد.

 تهران اعلام کرده است چنانچه به دلیل فشارهای بین المللی بر سر برنامه های هسته ای اش صادرات نفت خام این کشور تحریم شود، ایران ترانزیت نفت ازطریق تنگه هرمز را متوقف خواهد کرد.اما حتی بدون بستن تنگه هرمز نیز، کشورهای اروپا بدون نفت ایران با مشکلات بسیاری مواجه خواهند شد.

تحولی که به احتمال زیاد میتواند موجبات کشمکش نظامی با اقتصادهای وابسته به نفت خلیج فارس را فراهم سازد.

رویترز با توجه به تغییر و تحولات روزهای اخیر می نویسد: نفت خام برنت پس از افزایش بیش ازیک دلار در دوره قبلی، بالای 109 دلار در هربشکه ثابت ماند. اما از 16 دسامبر ناگهان  قیمت ها بیش از 5 درصد افزایش یافته است. سهام اروپا 0.4  چهاردهم درصدکاهش یافت وسهام آسیا نیزدچار لغزش شد و شاخص کل سرمایه جهانی به میزان  0.25  بیست و پنج صدم درصد درهمان روز افت کرد.

 به گفته نائو هیرو نیمورا ،یکی از تحلیل گران و مشاوران اقتصادی شرکت مشاور هریسک بازار،   ایران تنها زمانی تنگه هرمز را می بندد که این تنگه مورد حمله نظامی قرار گیرد و جنگ آغاز شود، اماچنین احتمالی ناچیز به نظرمی رسد،چرا که هیچ کشوری مایل نیست دست به چنین کار خطرناکی بزند آن هم هنگامی که رشد جهانی به احتمال زیاد رو به کاهش است.  براین اساس بعید به نظر می رسد که اروپا دست به تحریم نفتی ایران بزند.

وی افزود : اما این تنش در کناربحران بدهی های منطقه یورو، منجر به بی ثباتی درسال 2012خواهدبود. به اعتقاد او انتظارمی رود مبادلات نفت برنت درسال 2012  تا حد 105 الی110 دلار برسد.



در حال حاضر گسترده ترین شاخص MSCI مربوط به سهام آسیا واقیانوسیه، خارج از ژاپن0.9 درصد سقوط کرد، که برای حفظ وضعیت 18 درصدکاهش مربوط به سال 2011، عملکرد ضعیفی و کمتر از حد انتظاری برابر با 12 درصد کاهش درسهام اروپا و 9 درصد افت درسهام جهان را نشان می دهد. شاخص متوسط سهامNikkei ژاپن با 0.2 درصد کاهش، به 17.6 درصد کاهش درسال جاری رسید.

 بحران یورو و مشکلات اقتصادی مردم اجازه تحریم نفتی ایران را نمی دهد

یورو که دربازارهای جهانی در برابر دلار بیش از 11 ماه پائین نگاه داشته شده بود، قرار بود با داد و ستد اندک باقی مانده تا پایان سال جاری این پول مشترک همچنان تا پیش ازفروش اوراق قرضه ایتالیا مهار شود .

روزچهارشنبه رم تا سقف 9 میلیارد یورو اوراق 6 ماهه خزانه و 5.2 میلیارد یورو اوراق قرضه دوساله خواهد فروخت و تقاضا از سوی بانک های داخلی برای اطمینان از مزایده بدون اشکال، البته در هزینه های بالا انجام خواهد شد تا این اوراق خزانه و اوراق قرضه فروخته شود.

منطقه یورو باید با تاکید بیشتر بر استاندارد های محکم تر مالی مشترک و ایجاد یک دیوار آتش موثر اطراف بازار اوراق قرضه خود موانع زیادی ازجمله محدوده مزایده های دیون را روشن سازد. آنگاه می تواند امیدوار باشد که بار دیگر اطمینان بازار را در مورد توانائی اش برای مهاربحران بدهی ها به دست خواهد آورد .

ایتالیا به تنهائی با حدود 150 میلیارد یورو بدهی معوقه مربوط به فوریه تاآوریل مواجه است.آخرین آمار و ارقام نشان می دهد که بانک ها مبلغ 452 میلیارد یورو (538 میلیارددلار) را دربانک مرکزی اروپا سپرده گذاری کرده اند که هیچ نشانه ای از احیای وام بین بانکی در آن دیده نمی شود.

درایالات متحده، اطلاعات تازه نشان می دهد که اقتصاد درمسیر بهبود نسبی قرار داشت، با بهبود شرایط بازارکار، میزان ضریب اطمینان مصرف کننده آمریکایی را به مدت 8 ماه، یعنی تا ماه دسامبربالا رفت، هرچندهزینه خانوارهای تک نفره در ایالات متحده در ماه اکتبر بیش ازحد انتظار سقوط کرد.

 به گفته یک تاجر فعال درسنگاپور نشانه های مثبتی ازاقتصاد ایالات متحده به چشم می خورد،اما مشکل بتوان به آنها استناد کرد. چشم انداز اقتصادی آنقدر وخیم است که به نظرمی رسد این آخر سالی اشتهای مردم نسبت به کالاهای مصرفی کور شده  است به خصوص درمورد فلزات صنعتی.

با این اوضاع و احوال به نظر می رسد مانور جدید اتحادیه اروپا با توجه به اینکه سه کشور اروپایی به شدت مخالف تحریم نفتی ایران هستند، به نتیجه نرسد. چرا که اکنون روسیه به یونان بحران زده نفت نمی فروشد و در این بین اگر نفت ایران نیز قطع شود، اوضاع برای آتن غیر قابل کنترل خواهد شد. علاوه بر این ایتالیا نیز که از تحریم نفتی ایران به شدت متضرر خواهد شد، به تازگی اعلام کرده است که می خواهد شرکت نفتی «انی» از فهرست تحریم ها خارج شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها