ارنست در این خصوص گفت: به رژیم اسد پیام روشن دادهایم که در عملیات جاری ما در خاک این کشور، دخالت نکند.
ارنست در ادامه به توافق هستهای و موافقان و مخالفان آن پرداخت.
وی به حضور «جان کری» وزیر خارجه کشورش در قطر و رایزنی با سران کشورهای حاشیه خلیجفارس اشاره کرد و ابتدا به نقل قول وزیر خارجه قطر در خصوص تأمین امنیت منطقه در نتیجه توافق هستهای پرداخت.
ارنست افزود: این توافق حداقل به نفع امنیت قطر است.
سخنگوی کاخ سفید به قولهای جان کری برای کاستن از نگرانیهای مخالفان توافق هستهای در حاشیه جنوبی خلیجفارس پرداخت و گفت: یکی از محورهای مورد بحث جان کری و سران کشورهای شورای همکاریهای خلیج (فارس)، ایجاد سیستم دفاع ضدبالستیک برای این کشور و تقویت توان آنها در مسیر دفاع از خود بود.
در میانه سخنان جاش ارنست، یک مقام ارشد صهیونیست به شدت از آمریکا به دلیل دادن قول سلاحهای پیشرفت به اعراب انتقاد کرد.
جاش ارنست در ادامه به موضع مخالفان توافق هستهای در کنگره پرداخت و گفت: رئیسجمهور انتظار دارد که اعضای کنگره از یک اقدام بین المللی که هدفش پیشگیری از تسلیح ایران به بمب اتم است، حمایت کنند.
وی افزود: ما به سخنان منتقدان هم گوش میدهیم و هر جایگزین قابل اجرایی را که دورنمای اقدام نظامی از آن نمایان نباشد، بررسی میکنیم.
ارنست در خصوص وضعیت تیمهای مذاکرهکننده ایرانی و آمریکایی در کشورهای خود گفت: بر هر دو طرف فشار سیاسی وارد میشد ولی مهم این است که این فشار صرف بررسی مفاد توافق شود.
سخنگوی کاخ سفید در خصوص ادامه تلاشهای کاخ سفید برای متقاعد کردن کنگره برای رأی مثبت به برجام گفت که "باراک اوباما" این هفته بار دیگر در خصوص توافق هستهای، سخنرانی خواهد داشت.
یکی از خبرنگاران پرسید که آیا فکر می کنید در صورت رد شدن توافق در کنگره، رئیسجمهور رأی لازم را برای وتوی این مخالفت خواهد داشت.
سخنگو گفت که بر خلاف گفتههای منتقدان، مفاد توافق وین در مسیر حمایت از منافع آمریکا، حتی نسبت به چارچوب سیاسی مورد توافق در لوزان هم بهتر بود و با توجه به این ویژگیهای توافق هستهای، رئیسجمهور معتقد است که میتواند رأی کافی را برای تصویب برجام در کنگره بیاورد.
جاش ارنست در این کنفرانس خبری، برای چند دهمین بار گفت که توافق هستهای بر مبنای اعتماد نیست بلکه بر مبنای راستیآزمایی است ولی این بار، موضع غیراعتمادمحور کاخ سفید را شفافتر اعلام کرد و ادامه داد: برخی منتقدان توافق هستهای نگراناند و میگویند که مذاکره با کشوری مثل ایران که از رفتارش نگرانی عمیق داریم، عاقلانه نیست؛ حقیقت این است که ما مطمئناً از رفتار ایران نگرانی داریم ولی این توافقی نیست که بر مبنای اعتماد باشد بلکه بر اساس راستیآزمایی از پایبند ماندن ایران به توافق است.
ارنست ادامه داد: خود رئیسجمهور هم پیش از این گفته که چنین توافقی با دوستان منعقد نمیشود بلکه باید این اختلافات با دشمنان حل شود.
سخنگوی کاخ سفید سه مورد "حمایت ایران از تروریسم، تهدید مستمر اسرائیل و ادامه بازداشت غیرعادلانه شهروندان آمریکایی در خاک ایران" را به عنوان شاهدی بر "دشمن" بودن ایران آورد.