کد خبر: ۳۲۹۵۲۴
زمان انتشار: ۱۲:۲۲     ۱۱ مرداد ۱۳۹۴
رئیس سازمان بورس دلیل اصلی واکنش منفی بازار سرمایه به انتشار خبر رسیدن به توافق در مذاکرات هسته‌ای را برگزاری مجامع شرکت‌ها عنوان کرد.
به گزارش پایگاه 598، محمد فطانت صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نسبت قیمت به سود شرکت‌ها در حال حاضر 5.5 مرتبه است، گفت: جمع کل دارایی شرکت‌های بورسی و فرابورسی 943 هزار میلیارد تومان است که 80 درصد آن از طریق بدهی و 20 درصد آن از طریق حقوق صاحبان سهام تأمین شده است.

وی افزود: جمع ارزش بازار نیز در حال حاضر 281 هزار میلیارد تومان و ارزش بازار فرابورس 58 میلیارد تومان است که در مجموع 340 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که این عدد در مقایسه با ارزش دفتری قیمت سهام شرکت‌ها عدد 1.7 است که به این معنی می‌باشد که دارایی کمتر از دارایی‌های جایگزین شرکت‌ها است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: از لحاظ درآمدی مجموع درآمد شرکت‌های بورسی 247 هزار میلیارد تومان و سود پیش بینی شده آنها 50 هزار میلیارد تومان است که این رقم برای درآمدهای شرکت‌های فرابورسی 67 هزار میلیارد تومان و سود پیش بینی شده آنها 8 هزار میلیارد تومان است.

فطانت ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون بازده کل شاخص بورس 7 درصد و شاخص فرابورس 17 درصد رشد داشته و ارزش معاملات نیز در بورس 13 هزار و 500میلیارد تومان و در فرابورس 13 هزار و 300میلیارد تومان بوده است.

وی گفت: ارزش معاملات بورس کالا نیز در 4 ماه گذشته 11 هزار و 300 میلیارد تومان و ارزش معاملات آتی سه هزار و 800 میلیارد تومان بوده است که در مجموع 15 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 23 درصد کاهش داشته که دلیل اصلی این کاهش افت معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا بوده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: همچنین در این مدت 700 میلیارد تومان معاملات فیزیکی و 208 میلیارد تومان اوراق مشتقه مشتمل بر معاملات برق و نفت کوره در بورس انرژی به سرانجام رسیده است.

فطانت با اعلام این خبر که از اول هفته آینده سیستم جدید کدال راه اندازی می‌شود گفت: براین اساس می‌توان شاهد این اتفاق در بازار بود که معامله‌گران بتوانند با تمام مرورگرهای بازار و نیز با سرعت بیشتر شاهد بارگزاری اطلاعات باشند.

وی ادامه داد: امکانات جدید دیگر سیستم کدال این خواهد بود که هر فرد بتواند اطلاعات مورد نظر خود را در کدال ثبت کند که البته این کار در فاز ابتدایی سیستم جدید کدال در تارنمای کدال کنونی همزمان با سیستم قدیمی قابل دستیابی است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: نسخه مربوط به تلفن همراه نیز که بتواند سیستم های عامل گوشی‌های هوشمند را پشتیبانی کند برای استفاده از خدمات بازار سرمایه در دست بررسی و آماده سازی است.

فطانت افزود: اصلاحیه قانون اصل 44 که چندی پیش رسانه‌ای شد مقرر گردید شرکت‌ها اطلاعات و صورت‌های مالی را به بورس تحویل دهند که با توجه به اطلاع رسانی انجام شده هرچند تا به امروز اطلاعاتی از شرکت‌ها دریافت نشده اما پیش بینی می‌شود این اطلاعات در آینده به سازمان بورس ارسال شود و شرکت‌ها ملزم به این اقدام هستند چرا که نمایندگان مجلس درصددند تا گزارشی در این خصوص را در صحن علنی مطرح کنند.

وی در خصوص لغو نمایشگاه بین المللی بورس نیز اذعان داشت: برگزاری این نمایشگاه وظیفه سازمان بورس نیست و باید به کانون‌ها و سایر نهادهای بورسی محول شود. با این حال تمام حمایت‌ها از طریق سازمان بورس در این زمینه ادامه خواهد داشت و براین اساس قصد داریم همایش بین المللی بورس را تا پایان سال برگزار کنیم و نمایشگاه بین المللی را هم زمان با آن داشته باشیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص دلایل افت بازار پس از انتشار خبر رسیدن به توافق در مذاکرات هسته‌ای تصریح کرد: امروز شاهد این هستیم که شاخص هرآنچه در واقعیت بازار وجود دارد منعکس می‌کند و این اتفاق بزرگترین دستاورد محقق شده در بازار سرمایه است.

فطانت ادامه داد: نوسانات شاخص در هر مقطعی از جمله رسیدن به توافق باید توسط تحلیل‌گران و مشاورین بازار که دارای مجوز از سازمان بورس هستند انجام شود اما آنچیزی که در بیانیه وین اتفاق افتاد برای بازار بسیار بسیار مثبت است و براین اساس تا به امروز جلسات گوناگونی را در قالب سمینارها در خصوص تأثیر نتایج مذاکرات در بازار سهام داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: ظرفیت‌های بسیار بالایی برای بازار سرمایه در توافق وین وجود دارد چرا که 36 قطعنامه‌ای که علیه ایران در سنوات گذشته تصویب شده با رسیدن به توافق و برداشته شدن آنها می‌توان شاهد اتفاقات خوش یمنی برای بازار سرمایه بود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: با ادامه دادن سیاست‌های مقاومتی و نیز تکیه اقتصاد کشور بر توان و ظرفیت‌های داخلی می‌توان در کنار نتایج مثبت مذاکرات هسته‌ای شاهد اتفاقات خوبی برای اقتصاد و بورس بود.

فطانت در خصوص عدم تأثیرپذیری مثبت بورس از توافق هسته‌ای گفت: در 4 ماه نخست امسال 363 مجمع برگزار شده که از این تعداد 212 مجمع در تیرماه بوده که از این میان 169 مجمع در هفته آخر تیرماه و پس از انتشار توافق تشکیل شده است. بنابراین برگزار مجمع گروه‌های مختلف بازار از جمله بانک‌ها که 13 درصد ارزش کل بازار را تشکیل می‌دهند از یک سو و نیز این اتفاق که سود تقسیمی بانک‌ها از 8 هزار میلیارد تومان به هزار و 600 میلیارد تومان کاهش یافته می‌تواند این نتیجه را عنوان کند که یکی از دلایل اصلی افت بازار کاهش سود تقسیمی مجامع شرکت‌ها بوده است.

وی اذعان داشت: شرکت‌هایی چون معدنی‌ها با موضوعاتی چون کاهش قیمت گندله و سنگ اهن در آن مقطع و نیز عدم برگزار مجامع برخی شرکت‌های پالایشگاهی و همچنین مسائل ناشی از ارائه اطلاعات برخی دستگاه‌ها در خصوص نفت خام و میعانات گازی موجب انتشار خبرهای متناقضی در بورس پس از انتشار خبر توافق و ایجاد شوک منفی در بازار شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: بازارهای رقیب بازار سرمایه از جمله مسکن، طلا، ارز و خودرو در حال حاضر با رکود مواجه هستند و تنها بخشی که سودهای قابل توجه و فرصت سرمایه گذاری مناسبی را فراهم می‌کند سیستم بانکی است که در حال حاضر به عنوان رقیب اصلی بورس به شمار می‌آید و براین اساس شاهد کوچ پول به سمت بانک‌ها هستیم.

فطانت گفت: عرضه‌های اولیه که با روش ثبت سفارش طراحی و تدوین شده است از ابتدای شهریورماه با شرکت‌های کوچک شروع خواهد شد که در یک دوره به صورت اختیاری این کار پیش خواهد رفت و پس از دوره آزمایشی عرضه‌های اولیه به صورت ثبت سفارش انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر عوامل بسیار اثرگذار متفاوتی در بازار داریم که هر کدام از آنها به صورت مشخص بر بورس اثر می‌گذارند. براین اساس نمی‌توان ادعا کرد در یک بازار کارا اتفاقی قابل پیش بینی از گذشته رخ دهد. از سوی دیگر رفتار سهامداران در شرایط فعلی به بلوغ رسیده و تأثیر بندهای توافق بر بازار سهام در تصمیم‌گیری‌ آنها اثرگذار است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: نقل و انتقال پول در حال حاضر با هزینه‌های زیادی روبرو است که رفع این مشکل می‌تواند آثار مثبتی بر کاهش بهای محصولات تولید شده شرکت‌ها و نیز افزایش سودآوری آنها داشته باشد. بنابراین با رسیدن به توافق ریسک سیستماتیک بازار کم می‌شود اما باید منتظر آثار عملی مثبت آن در بخش‌های اقتصادی کشور بود.

فطانت گفت: در حال حاضر بازار سهام دچار کم واکنشی شده است و نه تنها موضوع توافق هسته‌ای بلکه هر خبر مثبت دیگری نیز نمی‌تواند موجب بروز رفتارهای سریع و مثبت در بازار سرمایه باشد.

وی ادامه داد: کسری بودجه، عدم ابلاغ بودجه‌های عمرانی، کاهش قیمت نفت و نرخ جهانی برخی کالاها از جمله مواردی هستند که موجب رکود در معاملات بازار شده‌اند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه مهمترین دستاورد مذاکرات هسته‌ای برای بورس ایجاد آرامش است، افزود: رسیدن نرخ ارز به ثبات و مواردی این چنین از جمله دستاوردهای مثبت مذاکرات برای ایجاد ثبات و ایجاد آرامش در بازار سهام است.

فطانت در خصوص برنامه‌های بورس برای دوران پساتحریم، گفت: برنامه‌هایی در سطح کلان اقتصادی کشور تدوین شده که بر بازار سهام نیز اثرگذار است اما برنامه‌های سازمان بورس برای این موضوع تسهیل شرایط سرمایه گذاری خارجی در این زمینه است که البته تحقق آن نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌ها و بسترهای لازم در بخش‌های مختلف از جمله بخش نرم افزاری است.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها