به گزارش پایگاه 598، هدایت حسینی به تشریح اقدامات موثر صورت گرفته در راستای تضمین ایمنی
فراورده های غذایی خصوصا از منظر کاهش اسیدهای ترانس چرب پرداخت وی در
ابتدای سخنان خویش با ذکر این نکته که امروز ه بحث ایمنی غذا یکی از
مباحث چالش بر انگیز و بحث دار سراسر دنیاست و ضرورت آن تا جاییست که سال
۲۰۱۵ تحت همین نام خوانده شد اظهار داشت: با توجه به فرصتهایی که این نام
گذاری ایجاد نموده است امیدواریم بتوانیم بیشترین بهره برداری را در جهت
ارتقای سلامت فرآوردههای غذایی کشور داشته باشیم.
وی ادامه داد:
توجهات ویژه وزیر بهداشت و ریاست سازمان به این موضوع نیز از جمله فرصتهای
خوبی است که در راستای اهداف ذکر شده باید از آن حداکثر بهره را جست.
مدیر
کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با
اشاره به اینکه در سال گذشته اگر چه حوزه غذا به ظاهر وارد طرح تحول سلامت
نشد اما طی حرکتهای مهمی که در سازمان صورت پذیرفت و خیلی هم دور از طرح
تحول سلامت هم نبود منشا خدمات مهمی را فراهم آورد تصریح نمود: یکی از همین
طرحها که در ۹۳ شروع شروع شد و در سال جاری هم در حال استمرار است؛ تحول
در فراورده های لبنی بود
وی افزود: بصورت جدی در باب مبارزه با
تقلبات چربیهای گیاهی ورود نمودیم و پس از برخوردهای بی اغماضی که با
متخلفان انجام دادیم طبق نمونه برداریها و گزارشات دانشگاهها در اواخر
سال گذشته، تقریبا با هیچ موردی از تخلف مواجه نشدیم.
مدیر کل نظارت
بر فراوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو همچنین افزود:
امیدواریم بنا به خواست ریاست سازمان در سال جاری در بحث تحول سلامت در
حوزه غذا بسیار قوی وارد شویم تا بتوانیم بیشترین بهره برداری را از حوزه
غذا داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع دیگری که از
نظر او بصورت غیر قابل باوری در طول مدتی۱۰-۱۲ ساله یعنی از سال ۸۲تا کنون
انجام پذیرفته بود نیز اشاره کرد و گفت: با تلاشهای فراوان توانستهایم
میزان اسیدهای چرب ترانس در فراوردههای غذایی را از ۳۰ به ۲-۵ درصد
برسانیم که با توجه به اینکه یکی از دلایل بیماریهای قلبی و عروقی مصرف
زیاد روغن و چربی و در راس آنها اسیدهای چرب ترانس میباشد اقدام موثری
محسوب میشود.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو در تشریح اهمیت
این اقدام افزود: کاهش هر یک درصد اسید ترانسی که از مواد غذایی کاسته می
شود کاهش یک درصدی مرگ و میر را به همراه دارد لذا با لحاظ جمعیت۷۰-۸۰
میلیونی کشور، ارزش این کار بیشتر رخ عیان می کند.
وی با گفتن اینکه
خدمت بسیار بزرگتری در راستای کاهش بیماری داشته ایم عنوان کرد: همانطور
که همه می دانند اسیدهای چرب ترانس جزو خانواده اسیدهای چرب اشباع نشده
محسوب شده و همواره برای سلامت مضر است اینها کلسترولهای خوب خون را کاهش
داده و کلسترول بد آنرا افزایش میدهند؛ و این عمل اصلیترین و بدترین آسیب
را به رگهای بدن وارد میآورد.
حسینی افزایش کلسترول خون، ابتلا
به سندروم متابولیک، بیماریهای قلبی عروقی، ابتلا به دیابت نوع ۲ و حتی
ابتلا به برخی از سرطانها را حاصل مصرف اسیدهای چرب ترانس دانست و علائمی
مانند خستگی بدون دلیل، افزایش وزن به ویژه افزایش دور کمر، دردهای بدنی،
افت انرژی در وسط روز، مشکلات مربوط به حافظه و فراموشی وقایع اخیر و غیره
را از علائم مربوط به سندرم متابولیک یا مصرف اسیدهای چرب ترانس بر شمرد.
وی
در انتهای سخنانش از عموم مردم خواست برای کاهش اثرات منفی این چربیها به
سمت مصرف چربیهای سالمی مانند روغن زیتون و کنجد، کانولا یا مواد غذایی
سرشار از امگا ۳ ها مانند ماهی آزاد، تن، ماهی ساردین، بادام، گردو، دانهی
کتان و غیره روی بیاورید.