کد خبر: ۳۲۷۸۷۶
زمان انتشار: ۱۲:۴۷     ۰۲ مرداد ۱۳۹۴
ایران در حال حاضر با توان ذخیره ۱۵ میلیون متر مکعب گاز پنجمین کشور در ذخیره سازی گاز طبیعی در جهان است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، براساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان برنامه پنجم توسعه ایران باید 14 میلیارد متر مکعب گاز در مخازن زیر زمینی ذخیره سازی می کرد.

به گفته مسعود سامی وند مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز تا پایان برنامه پنجم باید روزانه 130 میلیون مترمکعب گاز (معادل پنج تا 6 فاز پارس جنوبی) برداشت و به شبکه سراسری تزریق شود.

این گزارش حاکی است، در حال حاضر بیش از 600 مخزن ذخیره گاز طبیعی با مجموع ظرفیت حدود 331 میلیارد متر مکعب گاز  در سراسر جهان وجود دارد که ایالات متحده آمریکا با 385 مخزن با ظرفیت ذخیره سازی 121 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی 35 درصد ذخیره سازی گاز جهان را در اختیار دارد.

همچنین روسیه نیز با 22 مخزن ذخیره سازی توانایی ذخیره سازی 106 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را دارد اما جمهوری اسلامی ایران با راه اندازی دو مخزن ذخیره سازی گاز طبیعی در سراجه استان قم و شوریجه استان خراسان رضوی در رتبه 5 کشورهای ذخیره کننده گاز طبیعی قرار گرفته است.

اما شرکت ملی گاز ایران با هدف توسعه و افزایش ظرفیت ذخیره سازی گاز کشور، شناسایی و بکارگیری مخازن جدید را در دستور کار قرار داده است و به همین منظور قرار است ٥ مخزن زیرزمینی جدید برای ذخیره سازی گاز واگذار شود.

اخیرا معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران اعلام کرده است هم اکنون پروژه نصرآباد کاشان و یورتشای ورامین در حال مطالعه هستند، زیرا به صورت کلی ذخیره سازی در میدانهای هیدروکربوری ریسک کمتر و شرایط مطلوبتری دارد.

همچنین مخزن قزل تپه (در حوالی گرگان) به عنوان پروژه مهم دیگری است که در دستور کار طرح ذخیره سازی قرار دارد که به گفته ثمری باید حفاری نخستین چاه را انجام داد تا شرایط مخزن از نظر ذخیره سازی برای روشن تر شود.

معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران با بیان این که پنج میدان دیگر نیز قرار است بزودی از سوی وزارت نفت برای اجرای طرحهای ذخیره سازی به این شرکت تحویل شود، اعلام کرده است: این میدانها پس از انجام فعالیتهای مطالعاتی به میدان ذخیره سازی تبدیل می شوند.

این گزارش حاکی است، این میادین بیشتر در غرب کشور بوده و قرار است، از سوی شرکت ملی نفت ایران در اختیار شرکت ملی گاز ایران قرار گیرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها