تقریباً 7 سال بعد، شپرد هنرمند 39ساله آمریکایی که این پوستر را خلق کرده بود، احساساتی کاملاً متفاوت در قبال اوباما داشت. شپرد در مصاحبه با اسکوآیر در مورد برآورده شدن انتظاراتش اظهار داشت: «حتی بخش کوچکی از آن هم برآورده نشده است. رئیس جمهور اوباما حقیقتاً اوقات سختی را سپری میکند، ولی بدون شک میتوان گفت که وی به بسیاری از چیزهایی که انتظارش را نداشتم، پرداخته است. بهعبارتی دیگر، پهپادهای بدون سرنشین و جاسوسی از خانهها و نقض حریم خصوصی، از جمله آخرین چیزهایی هستند که وی از آنها حمایت کرد».
شپرد فیری پیش از این در مورد منابع مالی مبارزات انتخاباتی اظهار نگرانی کرده بود. سال گذشته، او اثر دیگری مشابه پوستر «امید» که در سال 2008 در حمایت از اوباما منتشر کرده بود، طراحی کرد. این پوستر، چهره سیاستمداری با نام «آنست گیل» را نشان میداد که یک دسته اسکناس در دست دارد و زیر چهره وی کلمه «فروخته شده» حک شده است.
شپرد در وبسایت شخصی خود در مورد کمپین آنست گیل اینگونه اظهار داشته بود: «وابستگیهای مالی کلان پشت سر کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا تأثیراتی مخرب بر سیاست ما گذاشته و دموکراسی ما را فاسد میکند. این مسألهای است که ظاهراً اکثریت آمریکاییها علاقهای به آن ندارند، ولی به ضمانت این مهم که علایق لابی کنندگان بر علایق عام ارجحیت دارد، تمامی آمریکاییها از آن متأثر میگردند. دموکراسی واقعی باید ضامن این مهم باشد که سیاستمداران، بهترینها را برای اکثریت مردم تأمین میکنند، اما این عقیده با منافع ویژهای که بهازای این حمایتهای مالی از سیاستمداران مطالبه میشود، تباه شده است».
احتمالاً اثر هنری شپرد در انتخابات آتی ریاست جمهوری هیچ گروه سیاسی آمریکایی را یاری نخواهد کرد. شپرد در مصاحبه خود با اینکوآیر گفته است: «در بسیاری از موارد موافق هیلاری هستم، ولی ساختار مالی رقابتها و جدلهای انتخاباتی من را بسیار خشمگین میکند، این ساختار بدین معناست که سیاستمداران قصد درآمدزایی هنگفت دارند».
سرمایه گذاری انتخاباتی در واقع یکی از از ارکان ثابت و مسائل اساسی در سیاست آمریکایی محسوب میشود و این امر معمولاً موجب تقویت و قدرتمندی ساختاری میشود که در آن اینکه چه کسی در رأس قرار دارد، مهم نیست. رسانههای مستقل و جریان آلترناتیو رسانههای موسوم به جریان اصلی در این باره معتقدند: «در آمریکا رئیس جمهور همچنان توسط این جریانات مالی خریداری میشود؛ مردان دولت خریده میشوند؛ سناتورها خریداری میشوند... بدین ترتیب تناقض منافع و علایق حاصل میشود و بهموجب آن فرصت و انگیزهای برای سیاستمداران حاصل میشود که بهجای حس بشردوستی به جیبها و خزانههای خود میاندیشند و از این رو زمینههای فساد دولت فراهم میآید».
طی این سالها و با عملکرد اوباما؛ پوسترهای گوناگونی شبیه همان پوستر انتخاباتی که شپرد برای اوباما کشید اما با شعارهای جدید توسط گرافیستهای آمریکایی طراحی و منتشر شده است. حالا شعارهایی مثل «دیکتاتور»، «تنفر»، «یهودی»، «کمونیست»، «جنایتکار جنگی»، «نابودکننده امید» و ... جای «امید» در پوستر اصلی را گرفتهاند.