کد خبر: ۳۲۷۶۴۱
زمان انتشار: ۱۵:۴۴     ۳۱ تير ۱۳۹۴
روز گذشته معاون وزیر بهداشت در دیدار با مقامات ناجا صحبت از مصرف سالانه ۴۲۰ میلیون لیتر الکل در کشور کرد؛ صحبت‌هایی که اگر واقعیت داشته باشد یک فاجعه به شمار می‌رود. این در حالی است که فرمانده پیشین ناجا تعداد دائم‌الخمرها را یک‌دهم تعداد معتادان کشور عنوان کرده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، مصرف، خرید و فروش الکل در کشور با توجه به موازین و تعالیم اسلامی ممنوع به شمار می‌رود و قانون مجازات‌هایی برای مصرف کننده، خریدار و فروشنده در نظر گرفته است.

نیروی انتظامی سالانه گزارش‌هایی در مورد کشف انواع مشروبات الکلی ارائه می‌کند و هر سال از کاهش میزان کشفیات سخن می‌گوید. سردار زمانیان رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در یکی از نشست‌های خبری خود از کاهش ۴۴ درصدی قاچاق مشروبات الکلی خبر داده بود.

۱۳۰ هزار الکلی در ایران


اسماعیل احمدی مقدم فرمانده پیشین نیروی انتظامی نیز در صحبت‌هایی تعداد معتادان به الکل را یک دهم معتادان به مواد مخدر عنوان کرده و گفته با توجه به تعداد یک میلیون و ۳۰۰ هزار معتاد موادمخدری در کشور، تعداد الکلی‌ها در ایران ۱۳۰ هزار نفر است.

البته علی هاشمی دبیرکل اسبق ستاد مبارزه با موادمخدر در مصاحبه‌ای با یکی از خبرگزاری‌ها تعداد معتادان را حدود ۴ میلیون نفر اعلام کرد که با این تعداد، تعداد دائم الخمرها افزایش خواهد یافت.

با توجه به افزایش تعداد دائم الخمرها در کشور، وزارت بهداشت اولین کلینیک دولتی ترک اعتیاد در ایران را تأسیس کرد. این مرکز که با مجوز وزارت بهداشت در مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی شده است و دوشنبه هر هفته فعال است و در آن خدمات مشاوره‌ای، شامل مشاوره فردی، مددکاری، گروه‌درمانی و خانواده‌ درمانی ارائه می‌شود.

۵۰ درصد تست الکل رانندگان در تهران مثبت بوده است

در بسیاری از کشورها مصرف الکل و رانندگی در حال مستی عامل بسیاری از موارد سوانح رانندگی است. در ایران نیز همراه با بالا رفتن مصرف الکل شمار سوانح رانندگانی که مشروبات الکلی مصرف کرده‌اند رو به ازدیاد گذاشته است. پلیس راهنمایی و رانندگی تهران نیز در اسلایدی که در یکی از نشست‌های خود به نمایش گذاشته بود، آورده بود: «در ۹ ماه ابتدایی ۹۱، از ۴۰۲ تست انجام شده مواد مخدر و مشروبات الکلی از رانندگان تعداد ۱۶۹ مورد مثبت بوده است در حالیکه در سال ۹۲ از ۵۲۶ مورد تست انجام شده، ۲۷۲ مورد مثبت بوده است.»

روز گذشته نیز علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت در دیدار با مسئولان نیروی انتظامی از آماری عجیب رونمایی کرد. وی گفت: سالانه ۴۲۰ میلیون لیتر مشروبات الکلی در ایران به مصرف می‌رسد.

این در حالی است که پیش از این حسن تامینی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم، ضمن ارائه آماری درخصوص افزایش مصرف مشروبات الکلی در برخی نقاط ایران، گفته بود: «بر اساس اعلام مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت در بسیاری از مناطق مصرف الکل افزایش داشته به گونه ای که بیش از ۲۰۰ میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی ساخت داخل و قاچاق در کشور مصرف می‌شود».

پیگیری‌های خبرنگار فارس از حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت بی نتیجه ماند و وی حاضر نشد تا آمار جدید اعلام شده از سوی معاون بهداشتی وزارت بهداشت را تأیید یا تکذیب کند.

ورود ۴۲ هزار کامیون قاچاق الکل به ایران


اکنون معاون وزیر بهداشت از افزایش ۲ برابری مصرف الکل طی ۹ ماه گذشته در کشور خبر داده و اگر این آمار حقیقت داشته باشد به این معنی است که روزانه ۱۱۵ کامیون ۱۰ تنی حامل مشروبات الکلی قاچاق، به کشور وارد می‌شود و در سال این تعداد به ۴۲ هزار کامیون می‌رسد.

اگر تعداد دائم‌الخمرها را نیز ۱۳۰ هزار نفر در نظر بگیریم، هر نفر از این افراد روزانه ۸.۸ لیتر الکل مصرف می‌کند یعنی بیش از نیاز بدن به آب! اما این میزان سالانه حدود ۳۲۳۰ لیتر الکل می‌شود که آماری بسیار بالا محسوب می‌شود.


مصرف هر ایرانی سالانه ۵.۲۵ لیتر الکل


مطابق آمار سیاری، به این نتیجه می‌رسیم که با توجه به جمعیت ۸۰ میلیونی ایران، به هر ایرانی سالانه ۵.۲۵ لیتر الکل می‌رسد. و مطابق آمار روزانه یک میلیون و ۱۵۰ هزار و ۶۸۴ لیتر الکل در کشور مصرف می‌شود.

با توجه به آمار ورود روزانه ۱۱۵ کامیون ۱۰ تنی قاچاق به نظر می‌رسد که این آمار غیر واقعی باشد چرا که نیروی انتظامی و مرزبانی احاطه کاملی بر مرزهای کشور دارند.

چندی پیش نیز خبرگزاری فارس در گزارشی نسبت به فروش الکل‌های طبی خوراکی در سوپرمارکت‌ها هشدار داده بود و شاید مقدار زیادی از الکل مصرفی در کشور، تولید داخل است و از مرزها قاچاق نمی‌شود.

اما با این وجود مجید ابهری، آسیب‌شناس اجتماعی نیز در مصاحبه‌ای که سال ۹۲ انجام داده بود گفته: در ۱۰ سال گذشته مصرف مشروبات الکلی به حداقل ۱۸ سال رسیده است و الکلیسم به عنوان یک اعتیاد ویرانگر در دامنه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال مشاهده شده است.

همین چند سال قبل بود که در رفسنجان رکورد مسمومیت با الکل نیز شکسته شد و ۳۵۵ جوان همزمان به علت مسمومیت الکلی به مراکز درمانی مراجعه کردند.

در شرایطی که مصرف الکل به حکم شرع و قانون در ایران غیر قانونی‌ است؛ برخی معتقدند اینکه دولت به فکر تاسیس کلینیک‌های ترک افتاده، می‌تواند گویای آن باشد که وضع اعتیاد و مصرف بی‌رویه الکل بحرانی ا‌ست.

سازمان بهداشت جهانی هم، چندی پیش، آمار مصرف الکل طی سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ را اعلام کرد که بر اساس این آمار از بین ۱۹۹ کشور، ایران در رتبه ۱۶۶ جهانی قرار گرفته بود و کشورهای بلاروس، مولداوی، لیتوانی،روسیه، رومانی، اوکراین، آندورا، مجارستان، جمهوری چک،اسلواکی، پرتغال، صربستان، گرانادا، لهستان، لتونی، فنلاند، کره جنوبی، فرانسه، استرالیا و کرواسی در رده های اول تا بیستم جهان قرار داشتند.

حال اگر چه نمی‌توان عدد ۴۲۰ میلیون لیتر را باور کرد، اما با توجه به هشدارهای کارشناسان و افزایش دائم‌الخمرها باید در نظر داشت که مصرف الکل به هر میزان نیز یک مسئله ای است که باید با آن به شدت برخورد شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها