به گزارش پايگاه 598 به نقل از دانا، محمدرضا نجفیمنش، عضو انجمن قطعه سازان ایران می گوید: قرار نیست بعد از لغو تحریم ها خودرو ارزان شود. مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد افزایش یافته، دستمزدها هم بالا رفته، نرخ دلار نیز در حال واقعی شدن است، پس با این اوصاف قیمت های امروز خودرو در ایران کاهش که نه باید افزایش یابد.
به نظر می رسد در سال های اخیر به دلیل افت کیفیت و افزایش قیمت خودرو، تقاضا نسبت به این کالا کاهش یافته است. به نظرتان بعد از لغو احتمالی تحریمها واتفاقات اخیر این کاهش تقاضا تعدیل خواهد شد؟
متاسفانه در چند ماه گذشته فضای کشور خاطره قطعنامه ۵۹۸ را تداعی می کرد. مردم گمان میکردند بعد از این توافق اتفاقات بزرگی خواهد افتاد. در حالیکه شرایط امروز با آن سال ها به کلی متفاوت است. در آن سال ها تغییراتی اساسی رخ داد و قیمت هایی مثل نرخ ارز کاهش زیادی داشتند. پیش بینی ما این بود که شرایط امروز با آن سال ها به شدت متفاوت است. امروز اقتصاد ما حالتی عقلایی یافته و درک بهتری از شرایط موجود دارد. همان طور که قبلا هم به مردم اعلام کردیم: "در بازار خودرو اتفاق خاصی از لحاظ قیمتی نخواهد افتاد". یکی از دلایلی که باعث کاهش قیمت خودرو می شود کاهش نرخ ارز می باشد امروز نه تنها نرخ رسمی ارز کاهش نیافته است بلکه با تصمیمات و رویه ی موجود بانک مرکزی که کاملا درست نیز می باشد به سمت تک نرخی شدن رفته و نرخ مبادلاتی به نرخ بازار نزدیک تر می شود. لذا لغو تحریم ها نه تنها قیمت خودرو را کاهش نمی دهد بلکه با توجه به شرایط ، قیمت خودرو افزایش خواهد یافت.
گویا شورای رقابت همچنان با افزایش قیمت خودرو مخالف است؟
البته در مرداد ماه اعضای شورای رقابت تغییر خواهند کرد برای همین اعضای فعلی این شورا چندان نمی توانند در این موضوع ورود کنند. ضمن اینکه ما اصولا دخالت شورای رقابت و دولت را در زمینه قیمت گذاری خودرو قبول نداریم و توصیه میکنم دولت در این زمینه تصمیم گیری نکند.
درمورد بحث ورود خودروسازان اروپایی به ایران، چه تضمینی وجود دارد که ماجرای پژو تکرار نشود؟
این قضیه فقط مختص پژو نبود بلکه بساری از شرکت ها مانند: رنو، مزدا، بنز و... نیز بعد از فشارهای خارجی از ایران رفتند. باید قبول کنیم شرکت هایی که در بازار خودرو ایران حضور داشتند مجبور به ترک ایران شدند وگرنه این شرکت ها در بازار ما سود و منافع زیادی داشته وخودشان تمایل زیادی برای ادامه و گسترش فعالیت در ایران داشتند. به نظرم بهترین راه این است که از طریق مذاکرات به نتایج مثبت برسیم تا دیگر کسی از بیرون مرزها به ما فشار نیاورد.
عده ای معتقدند: باید در قراردادهای خودرویی دقت بیشتری شده وهمه مسائل لحاظ گردد. وضعیت امروز صنعت خودرو علاوه بر تحریم ها به دلیل ایرادات قراردادهای منعقد شده با طرف های اروپایی است.
من این موضوع را قبول ندارم. خروج این کشورها از بازار خودروی ایران ارتباطی به نوع قراردادها ندارد. هرکشوری تحت فشار قدرت ها چنین کاری می کند و واکنش طرف مقابل کاملا طبیعی است.
در مورد قیمت خودرو، تا چند ماه پیش می گفتند: افزایش هزینه های حمل ونقل ، تحریم قطعات خودرویی و... از دلایل افزایش قیمت است . پس چرا حتی در صورت لغو این تحریم ها ، قرار است قیمت خودرو افزایش یابد؟
بله شاید قیمت برخی از موارد اصلاح یا تعدیل شده باشد اما هزینه دستمزد، نرخ ارز،مالیات بر ارزش افزوده و...افزایش یافته است. اگر همه پارامترهای دخیل در تعیین قیمت خودرو ثابت می ماند صحبت شما درست بود اما طبیعی است با افزایش قیمت سایر خدمات قیمت خودرو نیز افزایش یابد.
به نظرتان با ورود احتمالی خودروسازان خارجی به ایران، رکود موجود در تقاضا تعدیل خواهد شد؟
البته من قبول ندارم رکود موجود در بازار به خاطر عدم حضور شرکت های خارجی و کیفیت پایین خودروهای موجود باشد. به نظر من رکود تقاضا در بازار خودرو بیشتر به دلیل انتظار مردم برای اطلاع از نتیجه مذاکرات بود. امروز با توجه به اینکه مذاکرات به جمع بندی رسیده است روال کسب و کار مردم به حالت عادی برگشته و قطعا به زودی بازار خودرو از رکود خارج خواهد شد.
در شرایط کنونی چه در خواستی از دولت دارید؟
درخواست از دولت زیاد است اما در ابتدا امیدوارم در بازار خودرو فضای رقابتی ایجاد شود و دولت و شورای رقابت نیز دست از سر قیمت گذاری خودرو بردارند.