کد خبر: ۳۲۶۰۱۹
زمان انتشار: ۱۲:۵۴     ۲۱ تير ۱۳۹۴
آیا ایجاد شغل هم به نتیجه مذاکرات ربط دارد؟
بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان اشتغالزایی خالص در ۷۰۰ روز فعالیت دولت تدبیر علی‌رغم شعارهایی که داده شده منفی ۶.۶ درصد است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از نسیم،"ایجاد اشتغال برای جوانان" از جمله مهمترین شعارهای انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری در ایام انتخابات ۹۲ بود، که در این بین حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور منتخب مردم هم از این قاعده مسثنی نبود. روحانی که سهم بالایی برای شعارهای اقتصادی در بین وعده های انتخاباتی خود قائل بود، در بدو به دست گرفتن سکان دستگاه اجرایی کشور از وضعیت اشتغالزایی از دولت قبل انتقاد کرد و وعده داد که جوانان در دولت وی راحت تر از گذشته به مشاغل مختلف دست پیدا کنند.

اما با گذشت بیش از ۷۰۰ روز از فعالیت دولت تدبیر و امید وضعیت اشتغالزایی دولت یازدهم نه تنها بهتر از دولتهای گذشته نبوده است، بلکه بنابر آمارهای رسمی بدتر هم شده است. مرکز آمار ایران در جدیدترین آماری که از وضعیت اشتغالزایی در فصل بهار اعلام کرده است، به نکات تامل برانگیزی در این زمینه اشاره کرده که نشان از وضعیت بغرنج ایجاد شغل در دولت تدبیر و امید دارد.

طبق اعلام مرکز آمار تعداد شاغلان در پایان بهار ۹۴ چیزی در حدود ۲۱ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۸۳۶ نفر بوده است. این در حالی است که در ابتدای دولت تدبیر و امید این مقدار چیزی در حدود ۲۲ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۱۴۴ نفر بوده که نشان از بیکار شدن چیزی در حدود ۳۳۰ هزار نفر در دولت یازدهم را دارد. با یک محاسبه ساده در خصوص میزان اشتغالزایی در دولت یازدهم می توان به دست آورد، این ۳۳۰ هزار نفر بیکار شده چیزی در ۶ درصد از کل افراد شاغل جامعه را تشکیل می دهد، بنابراین با توجه به جهت منفی که ایجاد شغل در دولت تدبیر و امید داشته است، وضعیت اشتغالزایی در دولت یازدهم چیزی در حدود ۶.۶- می باشد.

این عدد میزان اشتغال خالص در دولت یازدهم است، در حالی که مسئولان این دولت بارها با انتقاد از میزان اشتغالزایی در دولت قبل با مطرح کردن اشتغال خالص صفر در بین سالهای ۸۴ تا ۹۱ از وضعیتی که در آن سالها وجود داشته انتقاد کرده اند.

حجت الاسلام روحانی در یکی از این انتقادات در ضیافت افطاری که برای فعالان رسانه ای تدارک دیده بود اعلام کرد، که وضعیت اشتغال خالص در دولت قبل صفر بوده است.

این انتقادات درست شبیه انتقادات مسعود نیلی مشاور اقتصادی در سال ۹۲ و در برنامه پایش بود که اعلام کرده بود در دولت گذشته ظرف هشت سال سالانه تنها ۱۴ هزار شغل ایجاد شده که این رقم میزان اشتغال خالص را به عدد صفر میل می دهد.

به هر حال جدا از این که دولتهای گذشته عملکرد بسیار ضعیفی در حوزه اشتغالزایی از خود به جا گذاشته اند، اما دولت یازدهم علی رغم انتقادهایی که در این زمینه به دولتهای قبلی وارد ساخته و شعارهایی که در این زمینه داده است، با گذشت حدود دو سال از فعالیت خود عملکردی به مراتب ضعیف تر از دولت های قبلی در حوزه اشتغالزایی به جا گذاشته است.

وضعیت اشتغالزایی منفی ۶.۶ درصدی در این دولت با وجود به کار گیری افرادی مانند، مسعود نیلی، محمد باقر نوبخت و حسن طایی در دولت که هر کدام در این زمینه ادعایی دارند، یک رکورد محسوب می شود و متاسفانه بار دیگر این نگاه را به جامعه متبادر می کند که دولت ایجاد شغل برای جوانان را هم منوط به نتیجه مذاکرات هسته ای کرده است. باید دید عملکرد محمد جواد ظریف و همکارانش در وین به چه شکل خواهد انجامید و آیا در صورت نتیجه بخش بودن و یا عدم نتیجه داشتن مذاکرات، وضعیت اشتغالزایی در دولت تدبیر و امید بهتر از گذشته خواهد شد، یا خیر؟

http://www.jahannews.com/images/docs/files/000432/nf00432820-1.jpg
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها