کد خبر: ۳۲۳۰۴۶
زمان انتشار: ۱۳:۲۹     ۰۷ تير ۱۳۹۴
هیچ شرکتی در جهان تاکنون به اندازه اپل در یک دوره سه ماهه تا این حد درآمد نداشته است. ۱۸ میلیارد دلار سود تنها در سه ماه پایانی سال ۲۰۱۴. این نخستین باری است که یک کنسرن تکنولوژی، کنسرن های بزرگ انرژی را پشت سر می گذارد.
به گزارش پایگاه 598 ، هفته نامه امید جوان نوشت :

هیچ شرکتی در جهان تاکنون به اندازه اپل در یک دوره سه ماهه تا این حد درآمد نداشته است. ۱۸ میلیارد دلار سود تنها در سه ماه پایانی سال ۲۰۱۴. این نخستین باری است که یک کنسرن تکنولوژی، کنسرن های بزرگ انرژی را پشت سر می گذارد.

اگر یک دسته اسکناس ۱۰۰ دلاری از جیب تیم کوک، مدیرعامل شرکت اپل به زمین بیفتد، در چند ثانیه ای که رئیس خم می شود تا دسته اسکناس را بردارد، کنسرن او، اپل بیش ازهزار دلار درآمد داشته است.

روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ روزهای به یادماندنی ای برای شرکت اپل خواهندبود؛ فروش بالای آیفون ۶ در روزهای منتهی به کریسمس، رکورد تازه ای را برای این کنسرن به ارمغان آورده است. اپل با سود ۱۸ میلیارد دلاری در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۴، رکوردی بی سابقه را به ثبت رساند که تاکنون هیچ شرکتی در یک سه ماهه به آن نرسیده است؛ یعنی ۱۹۵ میلیون دلار در روز، ۸.۱ میلیون دلار در ساعت، تقریبا ۱۳۶ هزار دلار در دقیقه و ۲۶۴ دلار در هر ثانیه. درآمد اپل در سه ماهه گذشته ۷۴.۶ میلیارد دلار بود یعنی رشدی بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال پیش از آن.

شاید مقایسه فروش محصولات اپل از جمع آیفون با فروش نفت ایران در سال گذشته جالب باشد. بنابر گزارش بانک مرکزی ایران، در سال ۱۳۹۲ مجموع درآمدهای نفتی ایران ۶۴ میلیارد و ۷۸۹ میلیون دلار بوده است. رشد فروش و سود اپل، تحلیلگران اقتصادی و مالی را شگفت زده کرده است. سهام این شرکت به یکباره با افزایش ۵درصدی روبرو شد.

کنسرن های انرژی پشت سر اپل

نام کنسرن های بزرگ انرژی به ثبت رسیده بود. برای نمونه گاز پروم؛ این کنسرن انرژی در سه ماه نخست ۲۰۱۱ سودی برابر با ۱۶.۲۴ میلیارد دلار به دست آورده بود که تا انتشار گزارش مالی جدید اپل، رکورددار بود.

تبلیغ مکینتاش در سال ۱۹۸۴

سایت آلمانی اشپیگل می نویسد، اگر در سود گاز پروم تورم بین سال های ۲۰۱۱ تا پایان ۲۰۱۴ هم منظور شود، این شرکت سودی برابر با ۱۷.۰۹ میلیارد دلار خواهد داشت که باز هم از رکورد تازه ی اپل پایین تر است. در جدول رکوردها، پس از گاز پروم، شرکت هلندی «رویال داچ شل» و «اکسان موبیل» به چشم می خورند. اما برای نخستین بار یک شرکت الکترونیکی- تکنولوژی، همه کنسرن های انرژی را پشت سر گذاشت.

۵۶ درصد از درآمد اپل در سال ۲۰۱۴، حاصل از فروش آیفون


اپل نشان داده است که برنده اصلی بازار در روزهای پیش از کریسمس است که تب خرید سال نو و هدیه، خیلی ها را به سمت محصولات اپل می کشاند. این کنسرن دوسوم سود خود را مدیون آیفون است. اپل مدت ها در برابر گرایش به صفحه نمایش بزرگ مقاومت کرد. اما اکنون آیفون ۶ با صفحه ی نمایشی بزرگ تر از مدل های پیشین، با تقاضای غیرقابل پیش بینی در بازار روبرو شده است. تیم کوک در مصاحبه با «سی ان بی سی» می گوید: «اپل [در روزهای پایانی سال] هرچه قدر آیفون که می توانست تولید کند، تولید کرد».

تیم کوک در کنفرانسی که به منظور معرفی گزارش مالی اپل برگزار شده بود، در رابطه با موفقیت به دست آمده، گفت: «لازم می دانم که از تمام مشتریان اپل بابت رقم زدن یک فصل مالی فوق العاده، تشکر کنم. استقبالی که از محصولات اپل و تقاضایی که در بازار وجود دارد، در سه ماهه گذشته به بالاترین حد خود رسیده و رکوردی تاریخی به حساب می آید. درآمد ما در مقایسه با سال گذشته ۳۰درصد رشد داشته.»

اپل از ماه اکتبر تا دسامبر سال ۲۰۱۴ موفق به فروش ۱۰۱ میلیون دستگاه شده است که از این قرارند:

۷۴.۵ میلیون عدد آیفون (۵۱ میلیون آیفون در سال ۲۰۱۳)

۲۱.۴ میلیون آیپد/ ۵.۵ میلیون عدد مک/ ۲.۶ میلیون عدد آیپاد

تیم کوک از خریداران محصولات اپل برای رقم زدن فصل مالی تاریخی برای این کنسرن تشکر کرد. در مقابل آیفون، روزهای پایانی سال ایام خوبی برای تبلت اپل نبودند. در مقایسه با سال ۲۰۱۳ اپل در سال گذشته ۲۱.۴۲ میلیون آیپد فروخت که کاهشی ۱ درصدی نسبت به سال پیش را از خود نشان می دهد هرچند که استقبال بازار از آیپد از آغاز فروش این محصول تاکنون همواره سیر نزولی را طی کرده است. اما تیم کوک معتقد است که این محصول همچنان یکی از تولیدات اصلی اپل خواهدبود. فروش دستگاه های مک اما با افزایش ۱۴درصدی نسبت به سال ۲۰۱۳ به ۵.۵۲ میلیون دستگاه رسید.

اگر سال ۱۹۸۴ به اندازه بهای یک مکینتاش سهام اپل می خریدند


اما سهام داران و سرمایه گذاران هم از سود اپل بی بهره نیستند. سی سال پیش، سال ۱۹۸۴ اولین مکینتاش به بازار آمد با تبلیغی از کارگردان هالیوود، ریدلی اسکات. قیمت این دستگاه در آن زمان ۲۴۹۵ دلار بود. اگر کسی آن روزها سهام اپل را به ارزش یک دستگاه مک می خرید، در این سال ها ۶۷۲ هزار دلار سود می کرد.

اما اپل رکورد فروش خود را تا حد زیادی مدیون جین است. ۲۱درصد از سول اپل در چین رقم خورده است. آیفون در سال گذشته در چین بیشترین فروش را در بین گوشی های هوشمند داشته است. آن هم درست در بازاری که از گوشی های ارزان قیمت اشباع است و تقاضا برای گوشی های با قیمت مناسب، همواره بالا بوده است.

اما بلندپروازی های اپل پایانی ندارند؛ در جدیدترین اظهارنظر تیم کوک آمده است که فروش ساعت هوشمند اپل در اقصی نقاط جها از ماه آوریل (اواسط فروردین ماه ۹۴) آغاز خواهدشد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها