کد خبر: ۳۲۱۹۶۲
زمان انتشار: ۱۵:۵۷     ۰۱ تير ۱۳۹۴
آمارهای موجود از بازار ارز نشان می دهد دلار در نخستین روز فعالیت بازار ارز در سال جاری در بالاترین قیمت خود قرار داشت و در روز پایانی نخستین فصل سال به کف قیمتی بازار که 3280 تومان بود رسید.
 به گزارش پايگاه 598 به نقل از اقتصاد انلاين،  بازار ارز در 3 ماه نخست سال جاری روزها یکم نوسانی را در مقایسه با 3 ماه نخست سال های اخیر تجربه کرد. دلار در نخستین روز کاری سال جاری با قیمت 3400 تومان به فروش رسید و در طول فعالیت بازار ارز در فصل بهار در بازه قیمتی 3280 تا 3400 تومان در نوسان بود.

آمارهای موجود از بازار ارز نشان می دهد دلار در نخستین روز فعالیت بازار ارز در سال جاری در بالاترین قیمت خود قرار داشت و در روز پایانی نخستین فصل سال به کف قیمتی بازار که 3280 تومان بود رسید.

فعالات بازار درباره روند نزولی بازار ارز در 3 ماه نخست سال جاری دلایل مختلفی را بیان می کنند. نخستین عامل افت قیمت درهم است که تاثیر قابل توجهی بر قیمت دلار داشته است.

دومین موضوع ایجاد فضای انتظاری در بازار ارز به واسطه مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 است. به طوری که بر اساس تفاهم صورت گرفته در لوزان سوئیس در نخستین روزهای سال جاری این احتمال وجود دارد که مذاکرات هسته ای تا 10 تیرماه به سرانجام برسد. این موضوع باعث شده است فضای بازار در هفته های اخیر تحت تاثیر این موضوع قرار بگیرد و رکود حاکم در بازار نیز به کاهش قیمت ها منجر شود.

در حالی که قیمت دلار در بازار در 3 ماه نخست سال جاری کاهش یافت اما در این مدت قیمت ارز مبادله ای در مسیر صعود قرار داشت. در شرایطی که در زمان تحویل لایحه بودجه کل کشور به مجلس در تاریخ 15 آزاد نرخ دلار آزاد در بازار 3380 تومان بود و با توجه به این که نرخ مبادلاتی دلار در آن تاریخ 2693 تومان بوده است فاصله این دو در زمان تحویل لایحه بودجه 94 به 687 تومان رسیده بود.

اما هم اکنون دلار در بازار آزاد به 3280 تومان رسیده و قیمت مبادله ای دلار نیز 2916 تومان تعیین شده است. به این ترتیب فاصله دلار آزاد و مبادلاتی از زمان تحویل بودجه 94 تا کنون به 364 تومان رسیده است.

این موضوع باعث شده است گمانه زنی ها درباره تک نرخی شدن ارز بیش از گذشته در فضای اقتصادی کشور مطرح شود. ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در این رابطه می گوید در دو سال گذشته دامنه نوسانات نرخ ارز در ایران، حدود 60 درصد کاهش یافته است.

به گفته سیف این در حالی است که در یک دوره مالی یک ساله، نرخ برابری دلار در مقابل ریال تنها سه درصد افزایش داشته است و این در شرایطی است که دسترسی ما به منابع ارزی به علت وجود تحریم های ظالمانه محدود بوده است.

سیف همچنین از اراده بانک مرکزی برای تک نرخی کردن نرخ ارز در آینده نزدیک خبر داد و افزود: شواهد و قراین و بررسی های کارشناسی نشان می دهد که امکان حرکت به سمت تک نرخی کردن ارز وجود دارد و این سیاست در موقع مقتضی عملی خواهد شد.

به گفته وی، این اقدام بسیار مهم و ضروری است و البته پیش نیاز آن برقراری ارتباطات بانکی بین المللی کافی و امکان مانور بانک مرکزی نسبت به جابجایی منابع ارزی خواهد بود.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که بازار ارز در انتظار مذاکرات هسته ای در 10 روز آینده است و به اعتقاد کارشناسان بازار ارز بیشترین تاثیرپذیری در روزهای آینده را از مذاکرات ارز خواهد داشت. به این ترتیب باید دید نتیجه مذاکرات هسته ای چه تاثیری بر یازار ارز خواهد داشت و سرانجام سیاست تک نرخی شدن ارز در اقتصاد ایران برای سومین بار اجرایی خواهد شد یا خیر.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها