کد خبر: ۳۲۰۴۵۰
زمان انتشار: ۱۰:۵۵     ۲۴ خرداد ۱۳۹۴
دولت، برنامه ای برای خانه دار کردن اقشار ضعیف جامعه اجرا نکرده است
با انتشار خبر تسهیلات 80 میلیون تومانی مسکن، متقاضیان فکر می کردند دیگر آرزوی خرید خانه شان برآورده خواهد شد. اما با مراجعه به بانک های مسکن بسیاری از متقاضیان این وام، صرف نظر کردند!
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فردا، به تازگی صندوق پس انداز مسکن یکم از سوی وزیر راه و شهرسازی در بانک مسکن افتتاح شد، این تسهیلات با سقف ۸۰، ۶۰ و ۴۰ میلیون تومانی به خانه اولی‌ها پرداخت می‌شود و هر فرد به ازای سپرده گذاری در دو دوره ۶ ماهه می‌تواند دو برابر مبلغ سپرده، وام دریافت کند. اما موضوع این است که به ازای دریافت این وام، افراد چه خانه‌ای را می‌توانند خریداری کنند و میزان استقبال از این وام چه مقدار خواهد بود؟
 
راه رسیدن به وام 80 میلیون تومانی؛ سه سال پولتان را به بانک مسکن بسپارید!

با انتشار خبر تسهیلات 80 میلیون تومانی مسکن، متقاضیان فکر می کردند دیگر آرزوی خرید خانه شان برآورده خواهد شد. اما با مراجعه به بانک های مسکن بسیاری از متقاضیان این وام، صرف نظر کردند!

خبرنگار «فردا» برای روشن شدن جزئیات بیشتر برای دریافت وام 80 میلیون تومانی، با روابط عمومی بانک مسکن تماس گرفته و مشخص شد که متقاضیان برای گرفتن این وام دو انتخاب دارند؛ اول: مبلغ 13 میلیون و 500 هزارتومان را به مدت 3 سال در حساب بانک مسکن واریز کنند و دوم: واریز 40 میلیون تومان پول به مدت یکسال است.

روابط عمومی بانک مسکن در پاسخ به این سوال که آیا به سپرده 40 میلیون تومانی ظرف مدت یک سال، سود تعلق می گیرد یا خیر؟ می گوید: هیچ مبلغی بابت سود به حساب متقاضیان وام در نظر گرفته نمی شود مگر اینکه دارنده حساب از گرفتن وام صرف نظر کند!
نکته دیگر این است که تسهیلات 60 و 80 میلیون تومانی با خريد اوراق در فرابورس واگذار نمی شود و تنها راه رسیدن به این وام، سپرده گذاری یک تا سه ساله است.

در واقع می توان گفت این طرح برای افراد مرفه جامعه مناسب است زیرا که اقشار ضعیفه جامعه نمی توانند از 40 میلیون تومان پولشان به مدت یکسال صرف نظر کنند. یا حتی 13 میلیون تومان پول خود را به مدت سه سال نادیده بگیرند.
 
دولت، برنامه ای برای خانه دار کردن اقشار ضعیف جامعه اجرا نکرده
 
به گفته آخوندی، وام ۸۰ میلیون تومانی مسکن برای اقشار متوسط به بالا طراحی شده است که مبلغی را به عنوان پس انداز در اختیار دارند و می‌توانند با استفاده از این وام خانه‌ای را خریداری کنند، این در حالی است که با گذشت حدود دو سال از آغاز به کار دولت یازدهم هنوز برای دیگر اقشار جامعه که نیاز بیشتری به مسکن دارند، برنامه‌ای اجرا نشده است.

هرچند که طرح مسکن حمایتی برای مشمولان کمیته امداد، سازمان بهزیستی و دیگر سازمان‌های حمایت کننده تعریف شده است اما تکلیف مابقی اقشار جامعه که نیاز به مسکن دارند اما جزو هیچ یک از این گروه‌ها نیستند هنوز مشخص نیست. در واقع تعداد بالایی از متقاضیان مسکن وجود دارند که جزو رده‌های پایین اقشار متوسط هستند و پس انداز کافی برای خرید خانه ندارند ضمن آنکه نیاز این بخش به حمایت دولت بیش از سایر اقشار است.

براین اساس متقاضیانی که در میانسالی قرار دارند و با وجود داشتن خانواده هنوز خانه‌ای را ندارند و امکان پس انداز را دراین مدت نداشته اند، با این تسهیلات هم نمی‌توانند صاحبخانه شوند و به نظر می‌رسد این اقشار در سیاست‌هایی که دولت تاکنون اجرایی کرده جایگاهی نداشته‌اند. هرچند که پروژه مسکن مهر قصد داشت به این دسته از متقاضیان پاسخگو باشد اما اجرای نامناسب و وضعیت ثبت نام‌ها در تعاونی‌ها باعث شد که بازهم این قشر به خانه دار شدن نرسد.
 
سپرده ای که بی ارزش می شود

طرح تسهیلات مسکن 80 میلیون تومانی هیچ چیز جزضرر مالی برای متقاضیان ندارد.  

با سپرده گذاری 13 و 40 میلیون تومانی به مدت سه و یک سال در بانک مسکن، ارزش پول در طی این مدت کاسته می شود و هیچ مبلغی به پول سپرده گذار تعلق نمی گیرد و این اولین ضرری است که متقاضی متحمل می شود، به علاوه با در نظر گرفتن وام 80 میلیونی و با بازپرداخت 12 ساله، خریداران مسکن باید 1 میلیون و 150 هزار تومان قسط پرداخت کنند و کل سود پرداختی توسط خریداران، 85 میلیون تومان خواهد شد. یعنی خریداران در مجموع باید 165 میلیون تومان به بانک پرداخت کنند!

نکته حائز اهمیت دیگر این است بعد از گذشت مدت یک سال از سپرده گذاری 40 میلیون تومانیِ متقاضیان برای دریافت وام، با احتساب افزایش نرخ تورم، این سپرده ارزش قبلی خود را نداشته و ضرر جبران ناپذیری را به قشر ضعیف جامعه وارد می سازد. 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها