کد خبر: ۳۲۰۳۰۹
زمان انتشار: ۱۲:۴۷     ۲۳ خرداد ۱۳۹۴
چندی پیش اوباما به وزیر خزانه‌داری آمریکا مجوز داد تا هر کشوری که با آنها حمله سایبری کرده را تحریم اقتصادی کنند لذا با توجه به مطالب مطرح شده این می‌تواند یک بهانه برای ادامه تحریم‌ها باشد و مسئولین سیاسی کشورمان باید در مذاکرات به آن توجه کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست خبری که صبح امروز شنبه در محل باشگاه خبرنگاران برگزار شد، اظهار داشت: فضای جنگ سایبر را 5 فناوری تشکیل می‌دهند که فضای جامعی است و فرصت‌ها و تهدیدها را از فضای واقعی به فضای مجازی وارد می‌کنند.

وی افزود: امروز 23 کشور ساز و کارهای آفندی و پدافندی را در فضای سایبری تشکیل داده‌اند و برای حفظ منافع‌شان حمله و دفاع سایبری را دنبال می‌کنند لذا اکنون امکان حمله به زیرساخت‌های یک کشور برای تهدید امنیت ملی آن در دنیا و در حوزه سایبر وجود دارد.

جلالی ادامه داد: استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین یکی از حوزه‌های جنگ سایبری است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: آسیب‌پذیرترین کشور در دنیا در فضای سایبر آمریکاست زیرا همه زیرساخت‌های این کشور سایبری است و این موضوع این کشور را آسیب‌پذیرتر از همه کرده است. از طرفی آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند از قدرت نظامی و اقتصادی خود برای بازدارندگی در فضای سایبر استفاده کنند.

جلالی خاطرنشان کرد: هیچ کشوری در دنیا قادر نیست یک حمله سایبری را دقیق ردیابی کند بلکه می‌تواند حدس بزند و این حدس سیاسی و تحلیلی است. از طرفی قوانین بین‌المللی محکمی برای موضوع سایبری در جهان وجود ندارد.

وی افزود: چندی پیش اوباما به وزیر خزانه‌داری آمریکا مجوز داد تا هر کشوری که با آنها حمله سایبری کرده را تحریم اقتصادی کنند لذا با توجه به مطالب مطرح شده این می‌تواند یک بهانه برای ادامه تحریم‌ها باشد و مسئولین سیاسی کشورمان باید در مذاکرات به آن توجه کنند.

جلالی با بیان اینکه سلاح‌های سایبری سلاح‌های اطلاعاتی و تخریبی هستند گفت: مشخص‌ترین سلاح تخریبی علیه ما ویروس استاکسنت بود که قابلیت تخریب موضوعات هسته‌ای، اسکادا و اتوپایلوت‌ها را داشت.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه سامانه‌های بومی پدافند سایبری را طراحی و تولید کرده‌ایم گفت: ما سامانه اسکادای ملی را طراحی و تولید کرده‌ایم که این مرز امنیت ملی در فضای سایبر است و در حوزه‌های برق، گاز، هسته‌ای، نفت و ... از آن استفاده می‌شود.

جلالی افزود: مرکز کنترل فضای سایبری نیز تا یک ماه دیگر در کشور به بهره‌برداری می‌رسد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار خبر جاسوسی در محل مذاکرات هسته‌ای گفت: ما برای این مذاکرات میهمان یک کشور هستیم و اینکه کشور میزبان هتل محل اقامت و مذاکرات را در اختیار دشمنان برای جاسوسی قرار دهد خلاف عرف دیپلماتیک است و تیم دیپلماسی ما باید به آن واکنش نشان دهد. از طرفی پس از این باید اتاق‌ها را پیش از ورود کنترل کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین در خصوص آسیب‌های گوشی‌های هوشمند گفت: مسئولین از گوشی‌های غیرهوشمند در خصوص انتقال اطلاعات محرمانه استفاده کنند.

جلالی ادامه داد: سازمان پدافند غیرعامل کشور برای ارتقای سواد عمومی سایبری بین مسئولین آمادگی دارد.

وی همچنین در خصوص خبر همکاری سایبری ایران و چین گفت: هنوز اقدام رسمی بین ایران و کشور دیگری انجام نشده است. البته در دیدار وزیر دفاعی ایران و روسیه در حوزه پدافند سایبر توافقاتی صورت گرفته است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: لذا ما در کمیته پدافند سایبری ساز و کار همکاری با دیگر کشورها را مشخص کرده‌ایم و به نظر می‌رسد بین چین، ایران، هند و روسیه می‌تواند دیپلماسی پدافند سایبری شکل بگیرد زیرا دشمن مشترکی داریم.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ویروس استاکسنت گفت: وقتی این ویروس را شناسایی و آن را اعلام کردیم سه، چهار روز بعد چند مرکز پایش فضای سایبری در دنیا گزارش مفصل 70 صفحه‌ای در مورد آن منتشر کردند. گزارشی که تهیه آن حداقل سه، چهار ماه زمان نیاز دارد اما به دلیل تعاملاتی که علیه ما صورت گرفته بود آن را تا زمانی که خودمان اعلام نکردیم منتشر نکردند.

وی در پایان سخنانش اظهار داشت: بنا شده همه نیروهای مسلح مرکز پدافند سایبری داشته باشند تا با تهدیدات سایبری مقابله و به آن پاسخ دهند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها