به گزارش پایگاه 598 به نقل از سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز احمد بخشایش نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با عصر امروز استفاده از کالای ایرانی را به نفع خودمان میداند و میگوید: متاسفانه برخی از ایرانیها با تولید کالای کم کیفیت باعث میشوند که مردم ایران به سمت کالاهای مشابه خارجی حرکت کنند و حتی خانوادههای ایرانی در مقوله چشم و همچشمی قرار میگیرند.
وی افزود: مثلا درمورد یخچالهای ایرانی این طور است. چون این اجناس کیفیت و زیبایی لازم را ندارد، خانوادهها و دختران و پسران جوانی که ازدواج میکنند، برای خرید جهیزیه، دوست دارند به سمت کالاهای خارجی حرکت کنند. درست است که ما به عنوان یک شهروند ایرانی باید به خاطر مسائل ملیمان به دنبال اجناس ایرانی حرکت کنیم. درست است که با خرید کالاهای خارجی فقط پولمان را به جیب کارخانههای خارجی ریختهایم .
وی در ادامه در خصوص بالا بردن کیفیت محصولات داخلی افزود: درست است که هر کالای ایرانی را که مصرف میکنیم به رونق و درآمدزایی کارخانههای داخل کشور خودمان کمک کردهایم و باعث میشود که کارگاههای تولیدی، کارگران خودشان را بیرون نکنند؛ ولی نمیشود گفت که فقط به خاطر رونق تولید کالای داخلی، شما از کالاهای بیکیفیت استفاده کنید. من در عجبم که در ایران، ما میتوانیم پهباد آمریکایی را بنشانیم، آن را بسازیم و استفاده کنیم ولی ۴۵ سال است که ما نتوانستهایم یک خودروی بسیار خوب و با کیفیت برای خودمان تولید کنیم.
وی افزود: واقعا ناراحتکننده است که در خیابانهای ایران، پراید و پیکان و پژوهای بیکیفیت در حال تردد است. بله؛ این واقعیت است که اتومبیلهای ما نمیتوانند با خودروهای خارجی رقابت کنند و همین دلیل هم باعث میشود که مردم ما به سمت استفاده از کالای خارجی یا همان خودروی خارجی بروند.
بخشایش، راه چاره حل این مشکلات و طی کردن روند پیشرفتی در این زمینه را دو موضوع برشمرد و گفت: اولا اینکه نباید به سود آنی فکر کنیم. شرکتهای ایرانی که تولید اتومبیل ایرانی بر عهده دارند، باید دائم و به طور میانگین، هر پنج سال، یکسری خودروهای جدید را معرفی کنند، داخلش را بهتر کنند، سرعتش را به کیفیت بالا برسانند و ایمنی آن را بالا ببرند تا بتواند با نوع خارجیاش مقابله کند و الا پول گرفتن از مردم و درهای کشور را بستن هنر نیست. نتیجه این بستن درها چه میشود؟ این است که مردم مجبورند آن ایرانیهای بیکیفیت را بخرند و تولیدکنندگان هم سود خوبی ببرند و دیگر به فکر بالا بردن کیفیت لازم اجناسشان نباشند.
از طرف دیگر میگوییم، اگر ما خودروی ایرانی نخریم، ایرانخودرو با ۲۰ هزار کارگر تعطیل میشود. خب تعطیل نشود که مردم ایران از بین بروند؟ دلیل اکثر تصادفهای جانی برای چه است؟
وی اضافه کرد: وظیفه اخلاقی و ملی ما این است که از کالای داخلی استفاده کنیم به شرط اینکه این کالا توان رقابت با کیفیت های کالای خارجی را داشته باشد و گرنه مردم تا چقدر میتوانند کالای داخلی بخرند ولی کالای خارجی بهتر باشد؟ دومین مسئله هم این است که باید مقداری کالای اصیل و استراتژیک خودمان را شکل رقابتی به آن بدهیم. یعنی بتوانیم در کنار حضور آن کالای خارجی، آنقدر کالای خودمان را بالا ببریم که مردم خودشان ترجیح بدهند از آن نوع ایرانی که کیفیتش هم خوب است، استفاده کنند.
نماینده مردم اصفهان، دلیل استقبال از اجناس چینی را ارزانی آن دانست و گفت: متاسفانه واردات کالاهای چینی زیاد است و کالای ایرانی در مقایسه با کالای چینی گران است. طبیعتا فروشنده به سمت جنس ارزانتر میرود تا آن را بفروشد. چون وقتی مشتری برای خرید یک جنس میرود، هم به کیفیت و هم به قیمت توجه میکند. وقتی کالای ایرانی در مقابل کالای چینی، قیمت گرانتری داشته باشد اما کالای چینی ظاهر شیکتری داشته باشد، مشخص است که تمایل به کدام پیدا میکند. این باعث تاسف است که ایرانیها به بازار چین رونق میدهند اما برای جلوگیری از این اتفاق باید راهکار درست پیاده کرد.
وی اضافه کرد: از این بابت باید کشور را بیمه کنیم. یعنی بخشی از کالاهایی را که تولید خوبی در کشور دارند را نباید اجازه وارد شدن به آن را بدهند. اینجا ارزش دارد که به خاطر منافع ملی، مالیات بیشتری روی چینیها بگذاریم تا قیمت اجناس چینی را بیشتر از اجناس مشابه داخلی کنیم. البته همه اینها به شرط بالا بردن کیفیت اجناس داخلی است. مسئله بعدی هم این است که اجازه ندهیم چیزی حدود ۲۳ میلیارد دلار قاچاق توسط سازمانهای شبهنظامی صورت بگیرد.
احمد بخشایش، درباره تفاوت جنسهای چینی که به ایران و سایر کشورها وارد میشود هم صحبت کرد و گفت: متاسفانه وارد کنندههای ما هم وقتی به آنجا میروند و سفارش کالا میدهند، جنس عالی از چین نمیگیرند. من در دوره دانشجویی در استرالیا زندگی میکردم. آنجا میدیدم که چقدر برنج چینی در آنجا طرفدار دارد. علاوه بر آن کالاهای زیادی با برند چین وجود داشت. چیزی که از چین به استرالیا میآمد و چیزی که از چین به ایران میآمد، زمین تا آسمان تفاوت داشت. یعنی چینیها، کالاهای مرغوب و خوبشان را با همان قیمت ثابت به کشورهای اروپایی را صادر میکنند. اما کالاهای سطح پایین خودشان را به کشورهای دیگر مثل کشور ما میفرستند که بخش عمدهای از این مشکل میتواند توسط واردکنندههای ما حل شود.