کد خبر: ۳۱۸۴۸۷
زمان انتشار: ۰۶:۱۳     ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
دبیر شورای نگهبان با تاکید بر اینکه شورای نگهبان و وزارت کشور باید با یکدیگر هماهنگ باشند و نباید دولت در مقابل شورا قرار گیرد، گفت:در دوره هایی دولت و وزارت کشور کاملا در مقابل شورای نگهبان ایستادند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در همایش فرماندهان سراسر کشور با بیان اینکه باید با مردم دوستانه برخورد کنیم چراکه هر کدام از ما با یک شهروند عادی یکسان هستیم، گفت: پست ها و شغل ها نباید ما را از خود غافل کند.

وی با اشاره به مسئله فتنه سال ۸۸ تاکید کرد: این موضوع مسئله روز جامعه است. رهبر معظم انقلاب فرمودند فتنه ۸۸ خط قرمز است و کهنه نشده است و نباید فراموش شود. شما باید از دیدگاه رهبری به این مسئله نگاه کنید.

دبیر شورای نگهبان ادامه داد: این مسئله براندازی بود و باید این موضوع را باور کنید و مسئله این بود که نظام اسلامی نباید باشد. نظام اسلامی ضربه بزرگی به آمریکایی ها زده است و مسئله این بود که می خواستند از ضربه ای که به آنها وارد شده است انتقام بگیرند. امروز هم دنبال این سیاست هستند و سیاست های آنها به صورت ۵۰ ساله تدوین و تنظیم می شود.

آیت الله جنتی تاکید کرد: دشمنان در هر مرحله ای که شکست بخورند سراغ مرحله دیگری می‌روند.

وی با تاکید بر اینکه فتنه ۸۸ مرحله بعدی فتنه ۷۸ بود تصریح کرد: همان هدفی را که در سال ۷۸ مدنظر داشتند را در سال ۸۸ تعقیب کردند و گفتند اگر انتخابات را باطل کنید می توانیم هرکسی را که خواستیم کنار بزنیم.

دبیر شورای نگهبان خطاب به فرمانداران گفت: باید شما مسئولین این را باور کنید چراکه این سیاست ادامه دارد.

آیت الله جنتی ادامه داد: مسئله دیگر ما این است که امروز برخی فتنه گران برخی مقامات را اشغال می کنند و کسانی که به آنها پست می دهند باید در روز قیامت پاسخگو باشند. فتنه گران می خواهند به این صورت در همه جا حضور داشته باشند.

وی مسئله هسته ای را برای دشمنان در مسیر براندازی ارزیابی کرد و گفت: مسئله آنها این است که می‌خواهند توافق هسته ای را در چارچوب مقاصد خود اعمال کنند و ما را تسلیم کنند و این طور نیست که تحریم ها را بردارند و دیگر در امور داخلی ما دخالتی نکنند، بلکه می خواهند بعد از آن به نام حقوق بشر هر بلایی که خواستند بر سر ما بیاورند.

دبیر شورای نگهبان افزود: آنها بهشتی، رجایی و مطهری را کشتند و در نماز جمعه انفجار ایجاد کردند و بسیاری را به شهادت رساندند. باید بدانید که با چه کسانی طرف هستید. اینها به نام داعش آدم می سوزانند و بچه ها را می کشند، اینها می خواهند دوباره بر این کشور مسلط شوند.

آیت الله جنتی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند اجازه نمی دهند آنها وارد مراکز نظامی بشوند، گفت: هنوز مذاکرات به هیچ جایی نرسیده است می خواهند از قدرت نظامی ما سر در بیاورند که یک وقت ما اسرائیل را نزنیم. می گویند می خواهیم با دانشمندان هسته ای مصاحبه کنیم تا بتوانند سایر دانشمندان هسته ای ما را نیز ترور کنند.

وی با اشاره به مسئله مقاومت و اقتصاد مقاومتی، راه چاره نجات کشور را منحصرا اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: باید اول آب و نان خودمان را تامین کنیم و بعد از آن دیگر کسی نمی تواند به ما زور بگوید. باید بودجه خود را از نفت جدا کنیم چراکه آنها  می خواهند با نفت هر بلایی که خواستند سر ما بیاورند اما متاسفانه عده ای این موضوع به باورشان نمی آید.

دبیر شورای نگهبان تاکید کرد: علت اینکه برخی به این میدان نیامدند این بود که باور نکردند و معتقد بودند امکان عملی شدن آن وجود ندارد و معتقدند مردم تحمل نمی کنند اما این اشتباه است.

آیت الله جنتی با اشاره به بحث انتخابات مجلس و خبرگان رهبری گفت: اول اینکه دولت و وزارت کشور نمی تواند به یک جریان گرایش داشته باشد و هر چه می خواهد انجام دهد بلکه باید وظیفه قانونی خود را عمل کند.

وی تاکید کرد: من متاسفم که برخی مقامات گرایش های حزبی خود را مخفی نمی کنند و می گویند ما عضو فلان حزب هستیم و آیا می شود این افراد به نفع فلان حزب کار نکنند. شما باورتان می شود؟

آیت الله جنتی با بیان اینکه اگر قانون و شرع مراعات شود ما پیش مردم آبرو خواهیم داشت، گفت: وقتی مقامات بالا گرایش سیاسی خاصی داشته باشند و به مقامات پایین دست در راستای آن گرایش سیاسی خطاب و عتاب کنند شما باید آنچه صلاح است را انجام دهید و ممکن است از آن مقامی که دارید تنزل پیدا کنید اما اشکالی ندارد چراکه روزی دهنده خدا است.

دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه عده ای کارهایی می کنند که با هیچ معیاری جور در نمی آید، گفت: برخی موضع گیری هایشان پنهان نیست به حساب اینکه اگر این را نگوییم در این جایگاه نخواهیم ماند و اگر مجلس بعدی در راستای خواست ما نباشد ما از جایگاه خود تنزل می کنیم. این معنای بدی دارد و معنایش می شود دخالت دولت در انتخابات. دولت نباید در انتخابات دخالت کند چراکه خلاف قانون است.

لزوم تعامل شورای نگهبان و وزارت کشور

وی با تاکید بر اینکه شورای نگهبان و وزارت کشور باید با یکدیگر هماهنگ باشند و نباید دولت در مقابل شورای نگهبان قرار گیرد، گفت: در دوره هایی دولت و وزارت کشور کاملا در مقابل شورای نگهبان ایستادند و گفتند که حق ندارید در شهرها دفتر داشته باشید و می گفتند ما دفترهای شما را می بندیم اما در دوره هایی هم این موضوع بسیار خوب بود و شورای نگهبان و وزارت کشور با یکدیگر هماهنگ بودند.

آیت الله جنتی ادامه داد: انشاءالله در این دوره مشکلات اینگونه نداریم البته ممکن است مشکلاتی نیز پیش بیاید.

وی با تاکید بر اینکه احراز شرایط افراد برای حضور در انتخابات مهم است که ما نتوانستیم این موضوع را به برخی افراد بفهمانیم، گفت: شرط در هر جایی باید احراز شود. در انتخابات مدرک تحصیلی و التزام عملی به اسلام شرط است. یک قسمت از کسانی که تایید نمی شوند دلیلش آن است که شرایطشان احراز نمی شود. کسانی که سوابق خوبی ندارند را نمی توانیم تایید کنیم و بدون احراز شرایط شورای نگهبان حق تایید کسی را ندارد.

دبیر شورای نگهبان افزود: دو حق در ارتباط با انتخابات وجود دارد که باید رعایت شود. یک آنکه کسی که حق ثبت نام دارد باید حقش رعایت شود. اگر ناحق رد شد به او ظلم شده است. حق ملت و مجلس هم حق دیگری است و اگر این ناحق تایید شود ما به ملت ظلم کرده ایم چراکه هر نماینده ای که بدی داشته باشد ضررش را ملت می برند.

آیت الله جنتی با بیان اینکه امروز برخی به این سخن رهبر معظم انقلاب که رای حق الناس است چسبیده اند و از آن سوء استفاده می کنند، گفت: هم حق ملت و هم حق فرد باید رعایت شود. اگر یک آدم معتاد بی ایمان و بی دین به مجلس رفت و تعهد دینی نداشت حق ملت ضایع می شود.

وی افزود: برخی افراد در مجلس اگر ناصالح باشند برای دولت گرفتاری درست می کنند.

دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: ما به عنوان ناظر انتخابات مشکلات زیادی داریم و توقعات زیادی از ما است که برخی ها توقعاتشان خلاف قانون است و باید قانون را رعایت کنیم. برخی اوقات کسانی را رد کردیم که شرایط لازم را نداشتند ولی احترامشان برای ما لازم بود.

وی افزود: مثلا در یکی از انتخابات خبرگان یکی از دوستان من که با خاطر جمع پشت سر وی نماز می خواندم و او را قبول داشتم که خدا او را بیامرزد شرط علمی را نداشت اما عادل بود. آن فرد اجتهاد نداشت و من خیلی خجالت می کشیدم که بخواهم او را رد بکنم و امروز هم ناراحتم اما نمی توانستم قانون را فدای دوستی کنم.

آیت الله جنتی خاطرنشان کرد: رفتن یا نرفتن کسی به مجلس برای ما ضرری ندارد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها