کد خبر: ۳۱۷۵۹۱
زمان انتشار: ۱۰:۵۰     ۰۴ خرداد ۱۳۹۴
با شروع حذف یارانه پردرآمدها و اعتراض افرادی که خود را محقق این حذف ندانستند، از فردا -پنجم خرداد ماه - فرصتی یک ماهه در اختیار آنها قرار خواهد گرفت تا شکایات خود را اعلام کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، به دنبال حذف یارانه پردرآمدها و اعتراض برخی از خانوارها به این موضوع اخیرا ربیعی-وزیر کار و رفاه اجتماعی- اعلام کرد که از روز پنجم خرداد یعنی فردا (سه شنبه) سامانه yaraneh۱۰.ir آماده ثبت شکایات مردم در این رابطه خواهد بود.

ربیعی با اعلام اینکه برای حذف یارانه ثروتمندان در چند ماه گذشته مطالعات دقیق کارشناسی انجام شده تا در فرایند حذف اقشار غیرنیازمند کم‌ترین خطا و اشتباه رخ دهد گفت که بروز خطا و اشتباه در این مسیر اجتناب‌ناپذیر است؛ از این رو متواضعانه از مردم درخواست دارم اشتباهات احتمالی در هنگام اجرای طرح را با سعه صدر تحمل کنند و مطمئن باشند که تمهیدات لازم برای رسیدگی به شکایات در نظر گرفته شده است.

آنطور که وزیر کار و رفاه اجتماعی قول داده به شکایات و اعتراضات ثبت شده نسبت به حذف یارانه نقدی حداکثر ۱۵ روزه رسیدگی خواهد شد.

لیست ۷۶ میلیونی و حواشی غربالگری

اما همانطور که از پیش هم قابل پیش بینی بود شروع غربالگری لیست ۷۶ میلیونی یارانه بگیران که به وضوح مشخص است تمامی آنها نیازمند دریافت یارانه ۴۵ هزار تومانی در ماه نبوده و حذف آن خللی در زندگیشان ایجاد نمی کند، گاها با حواشی و در مواردی نارضایتی همراه شد.

در حالی که طبق تبصره (۲۰) قانون بودجه سال۱۳۹۴ و حتی سال گذشته، دولت موظف به حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد است این موضوع با وجود تمامی الزاماتی که به همراه داشته و با تمام کارهای کارشناسی که در این رابطه انجام شد هنوز به طور کامل به مرحله اجرایی نرسیده و آنطور که رسما اعلام شده است دولت از اواخر سال گذشته نسبت به حذف یارانه پردرآمدها اقدام کرده و تاکنون در این چند ماه توانسته در حد تعدادی بیش از ۲۰۰ هزار نفر را از بین جمعیت چند ده میلیونی حذف کند. تعدادی که فعلا هم در مقابل ۳۵۰۰ میلیارد تومانی که دولت در هر ماه برای پرداخت یارانه نقدی هزینه می کند قابل ملاجظه نیست و باید به اذعان خود دولتی ها تا پایان امسال حدود شش میلیون نفر از جرگه یارانه بگیران خارج شوند تا کسری ناشی از پرداخت نقدی تا حدی جبران شود.

در حال حاضر بودجه امسال دست دولت را تنها تا ۳۹ هزار میلیارد تومان برای پرداخت نقدی باز گذاشته است که البته این رقم حداقل ۶۰۰۰ میلیار تومان نسبت به منابع قابل دسترس کسری خواهد داشت.بر این اساس با وجود تمامی شرایطی که دولت در آن قرار گرفته و طبق قانون ، تاکید نمایندگان و کارشناسان اقتصاد ملزم به حذف یارانه بگیران پردرآمد است، واقعیت ها و واکنش ها چندان با این موضوع همراهی نمی کند. به گونه ای که بعد از واریز نشدن یک تا دو ماه از یارانه نقدی برخی از خانوارهای خارج شده از لیست سازمان هدفمندی یارانه ها دلایل را برای عدم دریافت یارانه کافی ندیده و نسبت به حق دریافت آن مدعی شدند در عین حال که نباید فراموش کرد در بین حذف شدگان افرادی قرار دارند که از شرایط مادی خاصی هم بر خوردار نبوده ولی به هر حال مدتی است یارانه ای دریافت نکرده اند.

چندی پیش بود که برخی رسانه ها مدعی شدند دولت نسبت به حذف چند گروه درآمدی از جمله پزشکان، صرافان ، وکلا و ... اقدام کرده و در عین حال ملاک هایی نظیر خرید ماشینهای لوکس و یا سفرهای خارجی برای حذف یارانه بگیران در نظر گرفته است. هر چند که این ادعا که گاها با سند نیز مطرح شد از سوی دولتی ها مورد تایید قرار نگرفت ولی برخی حذف شدگان از یارانه نقدی افرادی هستند که دقیقا چنین شرایطی دارند.

در نمونه ای یکی از حذف شدگان که کارمند یک سازمان خدماتی بوده و از حقوق دریافتی عادی کارمندان برخوردار است عنوان می کند که یارانه نقدی وی قطع شده است؛ بررسی موضوع نشان داد عاملی که می تواند در حذف وی مورد توجه باشد تعداد سفرهای خارجی است که در یکی دو سال گذشته انجام داده است، اما با این تفاوت که این سفرها به هیچ عنوان تفریحی نبوده و جزئی از ماموریت کاری وی بوده و روشن است که این موضوع نمی تواند ملاک دقیقی برای حذف یارانه چنین افرادی باشد چرا که تاثیر چندانی در قدرت مالی آنها نخواهد داشت.

بنابراین مواردی این چنینی که افراد در سطح بالای درآمدی نبوده ولی به هر دلیلی حذف شده اند در بین حذف شدگان وجود دارند که البته این موضوع می تواند ناشی از همان خطای احتمالی اعلامی وزیر کار باشد و می توانند اعتراض خود را نسبت به مساله پیش آمده اعلام تا مورد بررسی قرار گیرد.

اما به هر حال مهمتر آن است که حتی در بین حذف شدگان اگر گروههایی وجود دارند که با وجود گله مندی نیازی به دریافت یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی نداشته و یا این رقم اثری در زندگی آنها ندارد مناسب آن است که در شرایط موجود و کسری هایی که بودجه کشور را تهدید می کند از دریافت این رقم انصراف داده و تابع قانون باشند.

این در حالی است که منابع کاهش یافته بعد از اینکه با کسری منابع هدفمندی یارانه ها سر به سر شود در بخش های دیگری مانند بهداشت و درمان و تولید سرمایه گذاری خواهد شد. بخش های ویژه ای که در طول بیش از چهار سال اجرای قانون هدفمندی یارانه ها سهمی دریافت نکرده و رونقی نیافتند.ضمن اینکه با صرفه جویی اندکی که در سال گذشته در فاز دوم هدفمندی یارانه ها شکل گرفت اقدامات مثبتی در بخش های درمانی انجام و هزینه های این حوزه به طور قابل توجهی کاهش یافت.

بر این اساس اگر حذف یارانه بگیران با کمترین خطایی از سوی دولت انجام شده و افراد پردآمد حذف شده موضوع را بپذیرند و از سویی دیگر دریافت کنندگان بی نیاز هم از دریافت انصراف دهند بی تردید کمک بزرگی به تامین منابع اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و هزینه هدفمند منابع آن خواهند کرد. در عین حال که طبق وعده وزیر کار و رفاه اجتماعی با صرفه جویی‌های انجام شده نه تنها یارانه افراد کم درآمد کم نمی شود بلکه افزایش هم می‌یابد و سبد غذایی آنها تقویت خواهد شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها