به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، روز دوشنبه 21 اردیبهشت امسال کشتی ایرانی شاهد کمک های بشردوستانه کشورمان را که شامل یک هزار و 700 تن مواد غذایی، یکهزار دستگاه چادر، یک هزار دستگاه چراغ والر، هزار دست ظروف آشپزخانه، دوهزار تخته پتو، آرد، دارو، و هفت هزار بسته آب معدنی بود را از بندر شهید رجایی بندرعباس بارگیری کرده و عازم یمن شد.
از همان آغاز ماجرا، برخی کشورهای حاشیه ی خلیج فارس و هچنین امریکا هیاهوی گسترده ای را آغاز کردند و ماهیت بشردوستانه بودن کمک های ایران را زیرسوال بردند. عربستان سعودی با تشکیک در محموله ی ایرانی مدعی بود ایران تحت عنوان کمک به مردم جنگزده، در پی کمک نظامی به حوثی ها است. امریکا نیز با تکرار همان ادعاها حتی نسبت به استفاده از گزینه ی نظامی در صورت ورود ایران به آب های یمن هشدار داده بود. مقامات امریکایی مدعی بودند این اقدام ایران، آتش بس را به خطر می اندازد!!
در ابتدای امر کشتی شاهد با بی اعتنایی بجا و مناسب مسئولین ایرانی به یاوه گویی های امریکا و نوچه هایش با اقتدار به سمت یمن پیش می رفت. اما طولی نکشید که رسانه ها از تغییر مسیر آن و پهلو گرفتن در سواحل جیبوتی خبر دادند.
پیشتر امریکا عنوان
کرده بود: ”کشتی ایرانی باید هرجا که ما می گوییم لنگر بیاندازد!" در
این میان سایت تحلیلی استراتفور
که از آغاز حرکت کشتی ایرانی، مسیر حرکت و اظهارنظرهای مشورهای مختلف
پیرامون آن
را رصد می کرد در مطلبی نوشت: ”در روزهای آغازین، موضع امریکا در ماجرای
کمک ایران
به یمن بسیار منفعلانه و ضعیف بود. اگر مقامات کاخ سفید سد راه کشتی ایرانی
می
شدند، گفتگوهای هسته ای به خطر می افتاد و اگر مانع از رسیدن آن کشتی به
سواحل یمن
می شدند منافعشان در حمایت از عربستان در جنگ با یمن را از دست می دادند."
اما ایران این بار عقب نشینی کرد تا راه برای زورگویی امریکا باز باشد.
در تاریخ 20 ماه مه (چهارشنبه ی گذشته) استراتفور در تحلیل خود نوشت: ”شایان ذکر است که کشتی ایرانی علاوه بر کمک های مادی، تیم هایی از خبرنگاران داخلی و خارجی را نیز با خود به همراه برده است. ایرانی ها تا کنون نشان داده اند اجازه نخواهند داد هیچ سازمان یا کشتی جنگی عربستانی یا امریکایی آنها را بازرس کند. اما مسئله این است که محاصره ی یمن توسط عربستان و متحدینش کاملا جدی است و هیچ کشتی حق نزدیک شدن به آب های منطقه ای یمن را ندارد."
اما با تغییر مسیر کشتی شاهد به سمت جیبوتی، تحلیلگر استراتفور عنوان کرد: ”این امر باعث شد هر دو کشور وجهه ی خود را حفظ کنند! ایران در هر صورت کمک های خود را به دست یمنی ها رسانده و امریکایی ها نیز در هر صورت تهدید خود را عملی کرده و مانع از رسیدن کشتی ایرانی به ساحل یمن شدند!"
21 ماه مه (پنجشنبه ی گذشته) تحلیل استراتفور از عقب نشینی های ایران بدین شرح بود: ”با وجود اینکه به گوش می رسید ایران اجازه ی هیچگونه بازرسی را نمی دهد و به جیبوتی نیز نخواهد رفت اما خبر ها حاکی از تغییر موضع آن و عمل به دستورات سازمان ملل [بخوانید امریکا!] در قبال کمک به یمن بود."
استراتفور مدعی شد تمام این
عقب نشینی های ایران به این دلیل صورت گرفته که از بروز هرگونه تنش نظامی جلوگیری
شود. زیرا این مسئله به شدت گفتگوهای هسته ای را تحت تاثیر قرار می داد. در این
میان رویترز
مدعی شد: ”مشکل ناشی از مقصد ایران بوده است. ایران قصد داشت محموله ی خود را در
بندری پیاده کند که تحت تصرف حوثی ها بود." بدین ترتیب ایران با کوتاه آمدن از
موضع خویش مبنی بر صلح طلب و بشردوستانه بودن محموله ی کشتی و بی نیاز بودن به
بازرسی، در یکی از بنادر جیبوتی لنگر انداخت تا شاید گره از مشکل گفتگوهای هسته ای
حل شود. و یک بار دیگر امریکا نشان داد در عرصه ی بین الملل می توان خواسته های
خود را با زور و تهدید پیش برد!