به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، غلامرضا کرد افشاری گفت: در تقسیمبندی مزاجهای مختلف دو گروه از
مزاجها در دسته سرد مزاجها قرار میگیرند که افراد دارای مزاج سرد و تر و
سرد و خشک هستند. افرادی که دارای مزاج سرد و تر هستند معمولاً چاق، دارای
پوست سفید و موهای کم پشتی هستند این افراد کمتر تشنه میشوند، کم انرژی،
صبور و آرامند.
وی ادامه داد: افراد با مزاج سرد و خشک لاغر اندام،
کمخواب و معمولاً با پوست تیره و خشک هستند و اغلب دقیق، منظم و
محاسبهگر هستند.
این متخصص طب سنتی گفت: مواد غذایی که برای افراد
با مزاج سرد و تر مضر است مصرف بیش از حد مواد لبنی، ترشی و سرکه، برنج،
سیبزمینی، ماکارانی، سوپ جو، کلهپاچه، ماهی تازه، شیربرنج و حلوا است.
کرد افشاری گفت: میوههای ترش، نارنگی، کیوی، هندوانه، خیار، کاهو، گوجه، کدو، موز، آلو و اسفناج نیز برای این افراد توصیه نمیشود.
این
متخصص طب سنتی گفت: در صورت زیادهروی در مصرف این نوع مواد غذایی علایمی
مثل نفخ شکم، دردهای مفصلی، سینوزیت و مشکلات هضم برای این افراد مشاهده
میشود.
وی گفت: بنابراین توصیه میشود این افراد غذاهایی که مزاج
گرم دارد را بخورند مثلاً گوشت بره، گنجشک، بوقلمون، میوههای رسیده و
شیرین مثل سیب، گلابی، نارگیل و انجیر و ادویههایی مثل هل، دارچین،
زعفران، زنجبیل، نعنا، ریحان، جعفری و آویشن توصیه میشود.
کرد
افشاری گفت: بادام، گردو، فندق، پسته، عسل، شیره خرمایی یا انگور نیز برای
این افراد مفید است همچنین میتوانند سکنجبین، مرباهای مختلف، آبگوشتهای
که با گوشت پرندگان تهیه میشود، روغن زیتون یا روغن گردو را مصرف کنند.