کد خبر: ۳۱۶۶۳۲
زمان انتشار: ۲۰:۰۲     ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴
مگر غیر از این است که جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برایِ سینمای ایران و دارای خط فکریِ جمهوری اسلامی است، پس چطور گروهی از بازیگران به خودشان اجازه می‌دهند که در این جشنواره با این وضعیت ظاهری حاضر شوند؟!
به گزارش پایگاه 598 به نقل از حلقه وصل ، احسان سالمی: جشنواره فیلم کن که همواره حواشی زیادی داشته، امسال بار دیگر مورد اعتراض گروهی از سینماگران قرار گرفته است؛ ولی این‌بار اعتراضات دلیلی بسیار تامل برانگیز دارد. اعتراض شرکت کنندگان در این جشنواره بر اصول سفت و سخت آن مبنی بر رعایت سبک پوششی خاص در این جشنواره است.

مسئولین جشنواره فیلم کن در قوانین ویژه خود برای شرکت کنندگان در این جشنواره پوشیدن کفش‌های پاشنه‌بلند برای خانم‌ها و بستن کراوات و پوشیدن لباس رسمی را برای آقایان اجباری کرده‌اند!

هرچند که وجود چنین قوانینی شاید در نگاه اول عجیب و یا حتی مُضحک به نظر برسد ولی باید به تفکری که پشت این گونه قانون‌گذاری‌ها وجود دارد، توجه کرد. وقتی در کشوری مثل فرانسه که همواره ادعای طلایه‌داری در حوزه دموکراسی و روشنفکری را داشته و دارد، در رابطه با یک رویداد مهم بین المللی که طیف متنوع و گاها متضادی از شرکت کنندگان را در خود جای داده است، این‌گونه تصمیم گیری می‌شود؛ می‌توان به راحتی فهمید که نوع نگاه به سبک زندگی و اصول ایدئولوژیکی چقدر در این تصمیم‌گیری موثر بوده است.

 درست است که این‌گونه سیاست‌گذاری‌ها به راحتی توسط همه شرکت کنندگان پذیرفته نمی‌شود و حتی عده‌ای نسبت به آن اعتراض می‌کنند ولی در نهایت همه این موضوع را می‌پذیرند که باید تابع قوانین و مقررات باشند و نسبت به آن احترام بگذارند.

حالا شما این جشنواره را که در واقع یکی از دو رویداد سالیانه مهم در عرصه‌ی سینمای جهان محسوب می‌شود را با جشنواره فیلم فجر مقایسه کنید. جشنواره‌ای که آن هم نام بین‌المللی را بر دوش می‌کشد ولی همه ساله در کشوری برگزار می‌شود که نام آن «جمهوری اسلامی ایران» است. (به قول امام خمینی(ره)، نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر!)

اما چیزی که در جشنواره فیلم فجر دیده می‌شود، اصلاً ربطی به نام کشور برگزار کننده آن ندارد! جشنواره‌ای که هر سال از لحظه‌ی شروع تا زمان به پایان رسیدنش پر است از خبرها و عکس‌هایی که در آن از بد‌حجابی فلان بازیگر زن در کاخ جشنواره تا پوشیدن انواع لباس‌های عجیب و غریب توسط بازیگر مرد دیگری گفته است!

جالب آنکه وقتی مسئولین جشنواره سعی می‌کنند نسبت به اصلاح این معضل تصمیمی اتخاذ کنند، متهم به دخالت در حریم خصوصی افراد و توهین به جامعه فرهنگی هنری کشور می‌شوند! نمونه آن هم واکنش یکی از بازیگران زن سینما نسبت به تذکر گشت ارشاد به او در مورد حجابش بود که در جمع خبرنگاران گفته بود: «برخورد خوب و بد معنا ندارد. همین که به خودشان اجازه می‌دهند وارد حریم شخصی آدم‌ها بشوند و برایشان تصمیم بگیرند، یعنی تو نمی‌فهمی، ما بهتر از تو می‌فهمیم و برایت تصمیم می‌گیریم. این توهین مستقیم است.»

سوالی که در اینجا وجود دارد این است که مگر غیر از این است که جشنواره بین المللی فیلم فجر برایِ سینمای ایران و دارای خط فکریِ جمهوری اسلامی است، پس چطور گروهی از بازیگران به خودشان اجازه می‌دهند که در این جشنواره با این وضعیت ظاهری حاضر شوند؟! و البته چرا مسئولین این جشنواره که در تقلید از جشنواره‌های خارجی سنگ تمام گذاشته‌اند، تا به چنین مواردی می‌رسند، یک دفعه وامی‌روند؟!!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها
Statcounter