کد خبر: ۳۱۵۰۵۸
زمان انتشار: ۱۱:۴۵     ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
شایعه‌اش زیاد شده، ماجرای انتقال ایدز با تست رایگان قند خون. تستی که گفته می‌شود از سوی افرادی انجام می‌شود که کارت دانشگاه علوم پزشکی دارند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از شهروند، این ماجرا جزییات یک پیام وایبری، تلگرامی است که به‌عنوان یک هشدار، این روزها دست به دست می‌چرخد. در این پیام آمده که «عده‌ای دم در خانه مردم می‌روند، می‌گویند از طرف دانشگاه علوم پزشکی هستند و می‌خواهند تست رایگان قند خون انجام دهند.» در این پیام به مردم هشدار داده شده که: «به هیچ وجه اجازه ندهید این آزمایش از شما گرفته شود، چرا که قصدشان انتقال ویروس ایدز است.» در پایان هم از گیرنده پیام خواسته شده که این هشدار را به دیگران منتقل کند. در این پیام، اما هیچ اشاره‌ای به این‌که این افراد از کدام دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کرده یا در کدام مناطق فعالیت می‌کنند، نشده است.

 شایعه‌های فضای مجازی مدت‌هاست که از طریق نرم‌افزارهای تلفن همراه، پخش می‌شود، بدون این‌که مشخص شود منبع اولیه آن چه کسی است و منشأ آن از کجا آمده است. مردم نیز بدون توجه به درستی خبر اقدام به انتشار بیشتر آن می‌کنند، بدون این‌که این سوال برایشان پیش‌ آید که مگر ایدز با یک تست قند خون ساده منتقل می‌شود و از همه مهم‌تر، آیا وزارت بهداشت چنین طرحی را در دست دارد که تست‌های خانه به خانه انجام دهد. 

محمودی، کارشناس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در پاسخ به «شهروند» این موضوع را توضیح می‌دهد و می‌گوید که این دانشگاه هیچ طرح خانه به خانه‌ای برای انجام آزمایش بیماری‌ها، ندارد.« گاهی پیش می‌آید که در هفته سلامت، در یک مکان مشخص، غرفه‌ای از سوی وزارت بهداشت راه‌اندازی می‌شود و مردم با مراجعه به آن غرفه تست قند خون و ... انجام می‌دهند،‌ سال گذشته هم در اجرای طرح تحول نظام سلامت، برای حاشیه نشین‌ها، این کار انجام شد، اما اخیرا چنین طرحی از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران نه تهیه و نه اجرا شده است.» او می‌گوید که دانشگاه علوم پزشکی ایران، درحال حاضر هیچ برنامه‌ای برای غربالگری بیماری‌ها ندارد. مسئول معاونت بهداشت این دانشگاه هم به «شهروند» می‌گوید که احتمال انتقال ایدز با روش تست قند خون بسیار پایین است. او این توضیح را می‌دهد که: « انتقال ایدز شرایط خاصی دارد و در صورتی انتقال پیدا می‌کند که خون از فرد مبتلا بلافاصله به فرد دیگری تزریق شود؛ یعنی هیچ وقفه‌ای نباید اتفاق بیفتد. به‌طورکلی انتقال ایدز با این روش تنها ٣‌درصد است.» معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز از این پیام بی‌خبر است. آنها هم تاکید کردند که این دانشگاه طرح خانه به خانه‌ای برای غربالگری نداشته است.  

عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت هم با شایعه اعلام کردن این پیام، به «شهروند» می‌گوید: « نمی‌توان به این راحتی به مردم خون تزریق کرد، چرا که نمونه قند خون، با سوزن‌های بسیار کوچکی از سر انگشت افراد گرفته می‌شود، این سوزن کوچک نمی‌تواند حامل ویروس اچ ‌آی وی باشد. ویروس ایدز با سرنگ حاوی خون آلوده منتقل می‌شود و باید به اندازه کافی وارد بدن شود.» او ادامه می‌دهد: «وزارت بهداشت هیچ طرح خانه به خانه‌ای برای انجام تست بیماری‌ها ندارد، اگر هم چنین برنامه‌ای وجود داشته باشد، از سوی وزارت بهداشت اطلاع‌رسانی می‌شود، به همین خاطر این پیام شایعه‌ای بیشتر نیست.» او از انتقال این پیام‌ها در فضای مجازی انتقاد می‌کند و می‌گوید که باید برای اطلاع‌رسانی درست، فرهنگسازی شود.« مردم باید به جای این‌که این پیام‌ها را منبع اطلاع‌رسانی بدانند، به سایت وزارت بهداشت مراجعه کنند و اخبار درست را از آن‌جا پیگیری کنند.» 

صداقت می‌گوید: «نیروی انتظامی نمی‌تواند یک به یک با این پیام‌ها مقابله کند، از سوی دیگر آنها بیشتر در زمینه مسائل امنیتی ورود پیدا می‌کنند، گذشته از اینها به جای برخورد با این مسائل باید در میان مردم فرهنگسازی شود تا هر شایعه‌ای را باور نکنند.»

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها