به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا: «فست فود» و سرطان کیسه صفرایک فوق تخصص گوارش افراط در مصرف
فستفودها بویژه سوسیس و کالباس و همچنین غذاهای مانده را از عوامل موثر در
بروز سرطان کیسه صفرا خواند و گفت: این سرطان جزو سرطانهای نادر است که
در افراد بالای 60 سال ممکن است بروز کند.
دکتر مهدی پزشکیمدرس
گفت: سرطان کیسه صفرا در زنان به دلیل بروز التهاب و عفونتهای مزمن در بدن
نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد. همچنین ژنتیک، عفونت مزمن کیسه صفرا،
ایجاد برخی از انگلهای رودهای و سابقه سنگهای صفراوی در بیمار خطر ابتلا
به سرطان کیسه صفرا را افزایش میدهد.
وی کاهش وزن، کم خونی، کم
اشتهایی و بیحالی را از علایم ظاهری این سرطان دانست و یادآور شد: اگر
بیماری به موقع تشخیص داده شود، این سرطان قابل درمان است، اما در بیشتر
مواقع سرطان کیسه صفرا زمانی تشخیص داده میشود که در مرحله پایانی است و
باعث بروز سرطانهای دیگر مانند لوزالمعده، ریه، کبد و افسردگی در بیمار
شود.
این فوق تخصص گوارش با بیان این مطلب که برداشتن کیسه صفرا
مشکلی برای بیمار ایجاد نمیکند، اظهار کرد: با تشخیص زودهنگام، جراحی و
برداشتن کیسه صفرا از گسترش سرطان جلوگیری میشود و مشکلی برای بیمار بوجود
نمیآید.
وی افزود: شیمی درمانی و پرتو درمانی بعد از عمل جراحی در
این سرطان از راهکارهای موثری برای جلوگیری از گسترش این سرطان در بیمار
است.
پزشکیمدرس مصرف سیگار، نوشابه و اضافه وزن را از عوامل موثر
در بروز سرطان کیسه صفرا دانست و بیان کرد: توصیه میشود افراد با مشاهده
زردی پوست، خارش، کاهش اشتها، کاهش وزن و درد شکم به پزشک مراجعه کنند.
همچنین با انجام آزمایش خون، سونوگرافی، سی تی اسکن و انجام ام.آر.آی از
بروز سرطان کیسه صفرا در مراحل اولیه جلوگیری کنند.