با وجود اینکه برخی گروهها از پنجشنبه هفته گذشته وارد ریاض شدهاند، اما تاکنون روز مشخصی برای شروع آن تعیین نشده است.
اما عمدهترین موضوعی که قرار است در این کنفرانس مطرح شود، تشکیل «ارتش اجارهای» عربستان متشکل از قبائل و گروه های مخالف انصارالله و ارتش یمن است.
بنا به گزارش روزنامه الشرق الاوسط، هنوز گروهها و قبائل شرکتکننده در این کنفرانس اختلافات شدیدی حول این موضوع دارند و همین مسأله نیز باعث به تأخیر افتادن زمان برگزاری کنفرانس شده است.
آنچه که مشخص است، تکرار غمنامه سوریه و عراق در یمن است، تشکیل گروههای نظامی اجارهای از قبائل و گروه های همسو، تروریستهای القاعده و تروریستهایی که از سوریه به یمن فرستاده میشوند ( نمونه آنچه در 14 اردیبهشت شاهد بودیم و سه هزار تروریست سوری از طریق کشتی وارد ساحل «المکلا» در استان حضرموت شدند) و در نتیجه شروع یک جنگ داخلی فرسایشی که شاید سالها به طول بیانجامد.
در حال حاضر سعودیها بشدت به دنبال دخالت هرچه سریعتر زمینی در یمن هستند، البته نه به وسیله نیرویهای نظامی خود، بلکه از طریق مزدوران خود در یمن، که یکی از مناطقی که در حال حاضر آمادگی خود را برای تشکیل هسته اولیه ارتش اجارهای سعودی اعلام کرده است، منطقه «العبر» در استان حضرموت میباشد.
بنابراین به گزارش منابع خبری عربی، هسته تشکیل و مرکز حضور نیروهای وفادار به عربستان استان حضرموت خواهد بود؛ ذکر این نکته نیز ضروری است که این استان با وسعت زیاد، سکنه چندانی ندارد، اما عمده چاههای یمن در این منطقه قرارگرفته و تروریستهای القاعده نیز حضور بالایی در این استان دارند، به گونهای که مدتی پیش توانستند در پی بده و بستانهای پشت پرده با قبائل همسو با عربستان شهر ساحلی «المکلا» مرکز حضرموت را به اشغال خود در آورند.
منطقه دیگری که احتمال میرود، عربستان نیروهای وفادار خود را در آنجا جمع کرده و جنگ داخلی را شروع کند، استان «عدن» در جنوب یمن است. در این میان دغدغه اصلی «علی سالم البیض» رئیسجمهور سابق یمن جنوبی است و گروههای شرکتکننده در کنفرانس ریاض در تلاش خواهند بود تا وی را با خود همراه کنند و برخی گروهها پیشنهاد کردهاند تا «سالم البیض» با « منصور هادی» دیدار مشترکی داشته باشد و دو طرف به یک نقطه نظر مشترک برسند که البته باید گفت، یمن جنوبی به طور تاریخی با عربستان سعودی مخالفت و دشمنی داشته است و تجمیع نیروهای جنوب با عربستان سعودی به این سادگی نمیتواند صورت گیرد.
* * * *
آنچه مشخص است، این است که عربستان در یمن به دنبال بازی برد-باخت است، سعودیها به هیچ وجه حاضر به دادن کمترین امتیازی به انصارالله و نیروهای مخالف عربستان نیستند، از این رو «جمال بن عمر» فرستاده سابق سازمان ملل در یمن، هفته گذشته در مصاحبهای تجاوز نظامی عربستان را عامل شکست گفتوگوها دانست و تأکید کرد که حملات نظامی عربستان به یمن عامل بی نتیجه ماندن تلاشهای دیپلماتیک برای حل بحران این کشور بوده است.
در این مورد «حسن محمد زید» دبیر کل حزب «الحق» یمن، به روزنامه لاشرق الاوسط میگوید: گفتو گوها تحت نظر «جمال بن عمر» در حال نتیجه دادن بوده است اما حمله عربستان، گفتوگوها را متوقف کرد.
****
آنچه الان ضروری است، اقدام سریع کشورهای جهان برای جلوگیری از شروع یک جنگ داخلی همانند سوریه در یمن است.
عربستان بار دیگر کثیفترین حربه خود را میخواهد به کار گیرد و آن هم راه اندازی جنگ نیابتی است، جنگی که نه عربستان بلکه مردم و زنان و کودکان بیگناه قربانی آن هستند و زیر ساختهای یمن است که تخریب میشود و در آخر مخروبهای بیش نمیماند.
عربستان پس از آن که از سوی پاکستان، مصر و ترکیه برای اعزام نیروی نظامی به یمن با جواب رد مواجه شد، و از آنجایی که خود نیز نیروی زمینی قابلی برای وارد کردن به یمن نداشت، خود را شکست خورده دیده است و حال چیزی برای از دست دادن ندارد و به همین دلیل است که دست به جنون آمیزترین رفتارها میزند و چه چیزی دیوانهوار تر از یک جنگ فرسایشی چندین ساله که میرود غمنامه دیگری را همانند سوریه رقم بزند.