زرافشان با بیان اینکه در این ستاد سعی میکنیم راههایی که از آن طریق، جاعلان به جعل مدرک تحصیلی اقدام میکنند را شناسایی و مسدود کنیم، خاطرنشان کرد: به دانشآموزان و اولیا توصیه میکنیم سعی کنند از این روشها استفاده نکنند زیرا این افراد سودجو هستند و وعدههایی که میدهند واقعی نیست به همین جهت دانشآموزان و دیگر افراد، اگر پس از دریافت مدرک، وارد دانشگاه شده و یا به کار مشغول شده باشند و از آن مدرک استفاده شده باشد، خود و خانوادههایشان خیلی به زحمت خواهند افتاد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به کشف مدارک تحصیلی جعلی در سال گذشته گفت: در سال گذشته ۲ مورد مدارکی که آماده توزیع بود، کشف کردیم که هرکدام ۵۰۰ هزار مدرک تحصیلی را تهیه کرده بودند که در مجموع یک میلیون مدرک تحصیلی جعلی شناسایی و منهدم شد.
وی افزود: در آموزش از راه دور نیز اقدامی کردیم و به آنها امکان اختصاص مدیر دولتی دادیم که در برابر آموزش و پرورش پاسخگو باشند و البته این کار که افرادی را دستگیر کردیم اصلاً در فضای آموزش و پرورش اتفاق نیفتاده بود.
* عمده جعل مدارک تحصیلی بیرون آموزش و پرورش انجام میشود
زرافشان ادامه داد: عمده جعل مدارک تحصیلی بیرون آموزش و پرورش انجام میشود و با جدیت این کار را دنبال میکنیم و توسط ستادی که در آموزش و پرورش است، برخوردهای امنیتی، قضایی، آموزشی و اداری داریم.
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه که «برخی مدارک جعلی توسط خود آموزش و پرورش به همراه ریز نمرات به افراد داده میشود، آیا این موضوع را تأیید میکنید؟»، گفت: اصولاً وقتی در آموزش و پرورش صحبت از جعل مدارک میکنیم مانند جعل شناسنامه، پاسپورت و سند ملکی نیست.
وی ادامه داد: در آنجا عین خود سند جعل میشود اما در آموزش و پرورش معمولاً اتفاقی که میافتد جعل در فرایند تولید سند است و بعضی اوقات سند اصالت دارد اما در مواردی که اشاره شد، سند اصالت نداشت.