به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس؛ بحث صادرات گاز به عمان هماکنون یکی از طرحهای کلیدی وزارت نفت است که این موضوع در شهریور سال 1392 در حاشیه سفر "سلطان قابوس"، پادشاه عمان به ایران مطرح شد که در آن زمان یک یادداشت تفاهم برای صادرات گاز ایران به این کشور امضا شد؛ اواخر همان سال نیز این تفاهمنامه تبدیل به قرارداد شد.
علی رضا کاملی مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران با اشاره به این که صادرات گاز به عمان نیازمند مذاکره بیشتر بین دو کشور است، می گوید هم اکنون کارهای مربوط به مطالعات مهندسی و پایه خط لوله دریایی برای صادرات گاز به عمان در حال انجام است و با پایان یافتن آن، دو کشور بر سر چگونگی صادرات گاز و نحوه خرید گاز عمان از ایران با یکدیگر مذاکره خواهند کرد.
هم اکنون یک هیئت عمانی برای انتخاب مشاور ایرانی مطالعات مهندسی پایه و مسائل دریایی صادرات گاز به عمان وارد در تهران حضور دارند به طوریکه این هیات از شرکت های منتخب برای مشاوره بازدید کرده و توانایی های فنی و مهندسی مشاوران منتخب را مورد بررسی قرار دادند.
بر اساس آن تفاهم نامه مقرر شد سالانه 10 تا 20 میلیارد متر مکعب گاز به عمان صادر شود. صادرات گاز ایران به عمان برای ٢٥ سال برنامه ریزی شده و ارزش گاز صادراتی در این مدت با توجه به قیمتهای روز، ٦٠ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
این پروژه در دو بخش زمینی و دریایی تعریف شده است؛ بخش زمینی این پروژه از رودان به کوه مبارک به طول تقریبی ٢٠٠ کیلومتر و بخش دریایی از کوه مبارک به بندر صحار نیز ٢٠٠ کیلومتر است. قرار است مطالعات مهندسی در دو بخش دریایی و زمینی به صورت همزمان انجام شود تا خللی در اجرای این دو خط به وجود نیاید.
این گزارش اضافه می کند عمان پس از عراق، دومین کشور عربی به شمار می رود که برای واردات گاز از ایران اظهار تمایل کرده و تفاهم اولیه را نیز با کشورمان امضا کرده است.
ویژگی دیگر قرارداد صادرات گاز ایران به عمان این است که ایران قصد دارد از این طریق وارد بازار خرده فروشی گاز شود و ضمن تامین گاز عمان، بخشی از گاز ارسالی را مجددا به صورت ال ان جی به سایر بازارها صادر کند.