قضیهای هست که در اروپا بسیار روی آن حساس هستند و یک مسئله محوری برای اروپاییها و به طور کلی غربیها شده است. یعنی وقتی که انسان یک قطعه تاریخی به آن مهمی را منکر میشود و همه میدانند که بوده و خانوادههایی که در آنجا قربانی داده بودند، همه هستند و به علاوه قساوت هیتلر، این یک نوع دفاع از هیتلر و نازیهای آلمان بود که اصلاً اینها چنین جرمی را مرتکب نشدند."
وی در مصاحبهای امروز(سهشنبه) گفت: «ایران باید به صراحت از طرف خودش حق بقای اسرائیل را به رسمیت بشناسد."
"باب کورکر" نماینده جمهوری خواه ایالت تنسی آمریکا و رئیس کمیسیون
روابط خارجی سنا در مصاحبه با انبیسی گفت که دو حزب جمهوری خواه و
دموکرات به توافقی درباره طرحی که به کنگره اجازه بازبینی هرگونه توافق
هستهای با ایران را میدهد، رسیدند.
کورکر همچنین گفت که
وی این گونه درک کرده که توافق شامل این موضوع است که ایران باید اسرائیل
را به عنوان بخشی از توافق برسمیت بشناسد.
این سناتور
ایالت تنسی گفت که این طرح که کاخ سفید با آن مخالف است برای اطمینان یافتن
از این موضوع که پادمان مناسبی در هرگونه توافق با ایران وجود دارد، است."
3- دركتاب « مباني نظري برنامه چهارم »که دردولت سیدمحمدخاتمی نوشته شد.نويسندگان كتاب مقولاتي چون مبارزه با اسرايیل را از موانع دستيابي ايران به توسعه دانسته اند:
"سالهاست كه جمهوري اسلامي ايران با فرض تعارض اصلي با آمريكا ، به دنبال شريك استراتژيك در جهان ميباشد . ابتدا مستضعفين و مسلمين ، سپس كوبا ، ويتنام و كره شمالي و بعدا چين و روسيه و نهايتا اروپا و فرانسه به عنوان مؤتلفههاي قدرت ايران جهت مقابله با آمريكا و اسراييل انتخاب شدند "
در صفحه 345 اين كتاب نيز آمده است ؛" به رغم آرزوهاي رمانتيك ملي ، اسلامي و يا اسطورهاي كه نخبگان سياسي يك سده اخير ايران از خود بروز دادهاند ، بررسي توان و قدرت بالفعل و بالقوه امروز ايران ، حاكي از اين است كه طي 20 سال آينده ، ايران حداكثر بتواند به بازيگر مؤثر در سطح مديريت منطقه تبديل شود . اگرچه رهبران سياسي ايران به طور كمابيش گستردهاي در گذشته و حال ، درصدد ظاهر شدن در نقشي فرا منطقهاي بودهاند ، اما دستاوردهاي ايران در افغانستان ، بوسني ، سودان ، عراق ، فلسطين و لبنان ، عمدتا از افزايش هزينههاي تعامل تا فرصت براي كشور حكايت داشته است "
این کتاب مبارزه ومقابله جمهوری اسلامی با رژیم صهیونیستی را باعث اعتلای منزلت اسرائیل معرفی می کند: "
علاقه به اقدامهاي تأثيري و ايذايي عليه عمليات سلطهجويانه اسراييل و
آمريكا در منطقه ، توانسته است جلوهاي از قدرت منفي ايران را به نمايش
گذارد . اما اين اقدامها در بلندمدت از سويي به اعتلاي منزلت اسراييل و
آمريكا و افول فزاينده قدرت ايران انجاميده است "
درصفحه 343 این کتاب به صراحت آورده شده که تقابل جمهوری اسلامی با امریکا ورژیم صهیونیستی ضدتوسعه است: "امروزه
بر همه مسئولين جمهوری اسلامی ايران اثبات شده است که کشورمان در تقابل با
قدرت امريکا و اسرائيل، با حالت انزوا و صرفا متکی بر خود، قادر نخواهد
بود مسائلی از قبيل فقر، بيکاری، عدم توسعه، عدم توليد، عدم صادرات و غيره
را حل نمايد. حل اين معضلات در همه جهان با اتصال به اقتصاد جهانی و بهره
برداری از سرمايه گذاری و تکنولوژی خارجی، مقدور و ممکن می باشد و لذا اين
عامل مهم در برنامه چهارم توسعه بايستی به دقت مورد مداقه قرار گيرد و
جايگاه آن به وضوح برای جهانيان و سرمايه گذاران خارجی روشن گردد. "
ازنکات تاسف برانگیز، توجه جدی این طیف به عادی سازی روابط با رژیم غاصب و نامشروع صهیونیستی به منظور توسعه است. درهمین راستا یک مرکز استراتژیک در نهاد ریاست جمهوری درماههای اخر دولت هشتم طی نامه ای كه انتشارعمومي نيافت به رییس جمهور وقت سید محمد خاتمی حل مشکل هسته ای و توسعه را منوط به تنش زدایی با رژیم صهیونیستی بیان می کند.
محمودسریع القلم نیز در کتابی که بامقدمه حسن روحانی منتشر کرده است بر ظرفیت ضد توسعه تقابل با رژیم صهیونیستی از سوی جمهوری اسلامی تاکید می کند:
"... تسلط امنیتی و نظامی آمریکا بر کشورهای مسلمان وسیع تر شد و رژیم صدام به ایران حمله نظامی کرد. مجموعه غرب، حکومتهای عرب، اسرائیل و حتی به طور غیرمستقیمتری شوروی نسبت به انقلاب اسلامی، سیاستها و آرمانهای جمهوری اسلامی ایران موضع گرفته و در تضعیف و تخریب آن کوششهای فراوانی را آغاز کردند. در نتیجه، جمهوری اسلامی ایران از دو منبع اپوزیسیون ایرانی داخل و خارج از یک طرف و نیروهای عظیم در خارج وارد نزاع و جنگ گستردهای شد... افکار و اهداف جمهوری اسلامی بدین صورت نیروی تهاجمی قابل توجهی را در مقابل خود ایجاد کرد. تداوم این وضعیت پس از دو دهه باعث شده است که جمهوری اسلامی ایران همچنان یک پدیده امنیتی باقی بماند، تا این حد که تقابل جمهوری اسلامی با محیط بینالمللی و اطراف خود در حالت نظامی امنیتی حفظ شده و به اختلافات سیاسی تقلیل نیابد. هر چند با گذشت زمان، روابط ایران با بسیاری از همسایگان تعدیل شد ولی مرکز ثقل تقابل فکری، ایدئولوژیک و سیاسی-امنیتی آن یعنی اسرائیل و موجودیت و سیاستهای آن همچنان باقی مانده است. نگرانی، تهدیدها و تقابل با مخالفان، وقت، انرژی و منابع قابل توجهی از جمهوری اسلامی را به خود اختصاص داده است."
حجت الاسلام سید محمودنبویان نماینده مجلس واستاد حوزه ودانشگاه دراین باره می گوید: "اینها حتی توسعه و پیشرفت را در همراهی و اتحاد و بهبود روابط بارژیم صهیونیستی می دانند. همین آقای دکترسریع القلم مشاور اقای رییس جمهور دشمنی ایران را با اسرائیل
مورد سئوال قرار می دهد که وقت، منابع و انرژی قابل توجهی را به خود اختصاص
داده است و لذا نتیجه می گیرد که جمهوری اسلامی ایران باید با نظم موجود
جهانی به صلح برسد؛"
درکتاب "مجموعه مقالات سیاست خارجی توسعه گرا" منتشره توسط پژوهشکده
تحقیقات استراتژیک مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
درمرداد1387 نیز نکات قابل تاملی در این خصوص وجود دارد.دراین کتاب دلیل
توسعه هندرا تنش زدایی ونزدیکی با رژیم صهیونیستی ذکر می کند:
"تاپیش از 1990،سیاست خاورمیانه ای هند بیشتربا اتخاذ موضع درباره درگیری اعراب واسرائیل جهت دهی می شد .هنددرسازمان ملل متحد علیه تشکیل اسرائیل رای مثبت داد.میان اهداف جنبش صهیونیستی باجنبش ازادی بخش هندی تناقض شدیدی وجود داشت ،از این رو بادنیای عرب و جمعیت بزرگ مسلمان خود ،مواضع یکسانی درپیش می گرفت.پس ازپایان جنگ سرد،هند با رویکردی عمل گرایانه، سوگیری سیاست خارجی خویش را برای همانند سازی باشرایط دگرگون شده بین المللی اصلاح کرد.درهمین راستابادگرگونی درموازنه بین المللی قدرت پس ازجنگ خلیج فارس وفروپاشی شوروی ،هندفرصتی برای عادی سازی روابط خود با اسرائیل به دست اورد."
در ادامه این تغییر نگرش را از عوامل مهم توسعه و پیشرفت هند معرفی کرده است. این کتاب رشد 8درصدی اقتصاد هند طی 15سال گذشته، و دستیابی به مقام دوم، پس ازچین، افزایش نیروی کار و صنایع پیشرفته فناورانه را حاصل این تغییر ونزدیکی به رژیم صهیونیستی ودنیای غرب معرفی می کند.
لذا مشاهده می شود که عادی سازی روابط با این رژیم غاصب سالهاست در برنامه های برخی اصلاح طلبان قرار گرفته است. آنها معتقدند راه واشنگتن از تل آویو می گذرد.
بنظر می رسد مصاحبه اخیر آقای هاشمی رفسنجانی را نیز در راستای امضای توافق و گرفتن جواب بله از امریکا با هر کیفیت و به هر قیمت دانست.