این بازار اما هنوز به طور کامل در ایران خود را پیدا نکرده است. در حالی که مخترعان و صاحبان ایده دارایی خود را پس از ثبت رسمی به این بازار آورده اند، مدت ها است که معامله ای در این بازار رقم نخورده است. به غیر از یک معامله ای که در روز افتتاح از سوی یک خودروسازی انجام شد، تنها یک معامله دیگر در این بازار رقم خورده است تا تعداد معاملات به 2 رسیده باشد.
این در شرایطی است که به تازگی لیست فروش دارایی های فکری در فرابورس به 40 دارایی رسیده است و برای اولین بار یک برند نیز به لیست عرضه اضافه شده است. این دارایی ها در انتظار مشتری مانده اند اما هنوز رونق روی خود را به این بازار نشان نداده است.
شرایط خاص اقتصادی و وضعیت نابسامان بنگاه های تولیدی شاید عامل مهمی برای عدم وجود انگیزه برای به تولید رساندن اختراع ها باشد.
در حالی که برای نخستین بار شاهد درج یک علامت تجاری با عنوان «کافه کاغذ» در بازار دارایی فکری هستیم که قرار است پروانه بهره برداری آن برای مدت معین واگذار شود، یک اختراع با عنوان لاستیک مغناطیسی خودرو نیز از همین طریق و اختراع دیگری با نام تولید داروی یورفیمرسدیم از هموگلوبین خون با کاربرد فتودینامیک تراپی تومورهای سرطانی و طراحی فرآیند تولید صنعتی آن به صورت شرکت سهامی خاص مبتنی بر دارایی فکری در فهرست عرضه دارایی فکری فرابورس ایران جای گرفتهاند.
طبق این گزارش، 12 اختراع دیگر با عناوین محلول منعقد کننده آکواکلین در خطوط تولیدی محصولات سلولزی، اسپری و پانسمان تسریع کننده انعقادخون، فیلتر شیکونین جاذب مواد مضر و سرطانزای دود سیگار، موتور خودرو با قابلیت نصب جک پنوماتیک روی میل لنگ با حذف مصرف سوخت، دستگاه تزریق بدون سوزن، موتور 4 سیلندر با وضعیت دندهها و چرخ دندهها، ماده شستشو دهنده گردشی مسیر آب خودروهای سبک و سنگین و صنایع با نام اختصاری RP100، میکرومترلیزری جهت اندازه گیری دقیق جابجایی اجسام، سایهبان فنری تاشو کولرآبی، جاروی کوچه شهرداری جایگزین جاروهای دستی شهرداری، دستگاه همزن برقی و شارژی متصل به درب قابلمه و موتورسیکلت پمپ آبرسان نیز برای فروش قطعی به فهرست عرضه دارایی فکری فرابورس ایران اضافه شدهاند که تعداد داراییهای فکری در این فهرست را به 40 عدد رساند. به گزارش صدای اقتصاد، همچنین، شرکتهای کارگزاری پارسیان، سهم آشنا، حافظ، مهر اقتصاد ایرانیان و اردیبهشت ایرانیان و شرکتهای تامین سرمایه لوتوس پارسیان و نوین، مشاوران عرضه داراییهای فکری جدید هستند.
بازار دارایی فکری از خردادماه 93 به منظور عرضه و فروش انواع داراییهای فکری اعم از اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری در فرابورس ایران راه اندازی شد و تاکنون 2 اختراع به روش مذاکره توافقی در این بازار معامله شده است.