کد خبر: ۳۰۷۸۱۰
زمان انتشار: ۱۴:۱۱     ۱۸ فروردين ۱۳۹۴
تنظیم بازار میوه عید سال 94 مانند هر سال بود؛ با این تفاوت که امسال وزارت جهاد کشاورزی مسوول واردات میوه و سایر محصولات کشاورزی بود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ با این حال سازمان تعاون روستایی که مسوول تنظیم بازار بوده، امسال بیشتر از سال‌های قبل زیر ذره‌بین نقد گذاشته شد؛ نقدی که گرچه تا حدودی وارد است اما باتوجه به اجرای قانون انتزاع از سال 93، بیشتر به نظر می‌رسد به مجادله دو وزارتخانه صنعت و کشاورزی برسر وظایف پردردسر و پرپول بازرگانی باز می‌گردد. 

در تازه‌ترین واکنش‌ها معاون وزیر جهاد کشاورزی یک‌شنبه شب با حضور در تلویزیون، با بیان اینکه بازار شب عید در نوروز امسال با تکیه بر تولیدات داخلی تنظیم شد گفت: در گذشته این رویکرد با واردات ۷۲۰میلیون دلار میوه در چند سال گذشته انجام می‌شد که امسال واردات نداشتیم. 
حسین صفایی در گفت‌وگوی ویژه خبر شبکه دو اعلام کرد: دولت‌ها معمولا نباید در بازار محصولات دخالت کنند بلکه باید از ابزارهای اقتصادی تقویت عرضه در کل اقتصاد پیگیری شود. 
وی اضافه کرد: دخالت دولت در تنظیم بازار میوه شب عید از سال 85 آغاز شد و عمدتا از ابزار واردات استفاده و از نرخ تعرفه واردات از اواسط بهمن با کاهش روبه‌رو می‌شد که در سال‌های بعد تغییر خواهد کرد. 
صفایی درباره اینکه آیا عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در اجرای قانون انتزاع تنظیم بازار از وزارت صنعت، معدن و تجارت را موفق ارزیابی می‌کند یا نه گفت: یک‌سال زمان خوبی برای این ارزیابی نیست و باید بسترهای زیادی در حوزه تولید و توزیع و همچنین نظارت و بازرسی ایجاد شود. 
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: باید همه زنجیره تولید تا مصرف را به خوبی مدیریت کنیم تا تنظیم بازار مصرف کشاورزی با کارآمدی بیشتری همراه شود. 
وی افزود: اینکه دولت‌ها در تنظیم بازار مداخله کنند منطق قوی ندارد و باید فرصت بیشتری بدهید تا قانون انتزاع به اثربخشی لازم برسد و امسال بدون واردات توانستیم برای تنظیم بازار اقدام کنیم. 
وی افزود: انتزاع مسوولیت تنظیم بازار محصولات کشاورزی از وزارت صنعت و معدن مبانی قانونی دارد و کاملاً قانونی است. 
با این حال معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت و معدن و تجارت روز گذشته اجرای این قانون را دارای اشکال و نیازمند نقد دانست و حتی مجتبی خسروتاج به وزارت جهاد کشاورزی این اتهام را وارد کرد که به دنبال بالا نگه داشتن قیمت‌هاست. خسروتاج از دانش بازرگانی و بازاردانی خود در ادامه انتقاداتش استفاده کرد و گفت: وزارتخانه‌های تولیدی به‌طور کلی به دنبال افزایش قیمت‌ها هستند اما وی درباره این قاعده در وزارتخانه‌های واردات‌محور چیزی نگفت. 
از طرف دیگر به دنبال پیگیری‌های، وزارت جهاد کشاورزی هم حاضر به واکنش نشد و گفت: مسوولان ما ترجیح می‌دهند سکوت کنند. ظاهرا وزارت کشاورزی قصد علنی کردن اختلافات خود با وزارت صنعت را ندارد؛ نه در این مورد که از جانب خود وزارت صنعت رسانه‌یی شده و نه در سایر مواردی که تاکنون به فضای عمومی جامعه کشیده نشد اما دیر نیست که آنها هم مانند ماجرای واردات بی‌رویه برنج و شکر به گوش مردم برسد. فعلا که به نظر می‌رسد وزارت صنعت در اقامه دعوا به افکار عمومی و مردم پیش‌دستی کرده و رویکرد پیش‌فعال را اتخاذ کرده است. جالب اینکه وزارت جهاد کشاورزی هم که به استناد گفته‌های منابع آگاه و مدارک موجود در جانب حق دعواست، انفعال را بهترین چاره می‌بیند و با سکوت خود به آسیاب وزارت صنعت آب بیشتری می‌ریزد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها