کد خبر: ۳۰۴۶۸۳
زمان انتشار: ۱۳:۳۶     ۲۴ اسفند ۱۳۹۳
مسئولین دانشگاه آزاد در برنامه «حذف و اضافه» مطرح کردند:
دکتر علوی فاضل، معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی بیان داشت: تمام پذیرش هایی که امسال در دانشگاه آزاد انجام شده است، هیچ گونه مشکلی نداشته است و تمام با هماهنگی مراجع ذی صلاح انجام شده است. شهریه برای جوینده علم فرع است و آنجا مشکل است که مطلوب پیدا نشود. ورودی های ما مطمئن باشند از نظر فارغ التحصیلی مشکلی ندارند. بنابر قوانین مجلس بدانند مدرک آنها مشکلی ندارد و ما امروز هیچ گونه مشکلی درباره اعتبار مدرک نداریم.
 به گزارش پایگاه 598، سیوپنجمین قسمت از برنامه «حذف و اضافه» با موضوع بررسی مسائل و مشکلات آموزشی- صنفی دانشگاه آزاد برگزار شد. در بخش ابتدایی برنامه و در آیتم خبرنامه، به آخرین اخبار دانشگاهی کشور در هفته جاری پرداخته شد.

پرسش پیامکی قسمت سیوپنجم برنامه «حذف و اضافه» اینگونه طرح شد: "اگر به جای رئیس یک شرکت بودید برای استخدام بین فارغالتحصیل دانشگاه آزاد و دانشگاه دولتی کدام را انتخاب میکردید؟ 1) فارغالتحصیل دولتی، 2) فارغالتحصیل آزاد، 3) بستگی به شأن و کارآمدیشان داشت".

در بخش اول این برنامه دكتر حسین غریبی، معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر علوی فاضل، معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی میهمان «حذف و اضافه» شدند. در ابتدا غریبی پیرامون سیاست افزایش ظرفیت دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری دانشگاه آزاد بیان داشت: اینکه درباره افزایش تعداد دانشجویان مقاطع بالا در دانشگاه آزاد تنها به درآمد نگاه کنیم، قطعا دانشگاه جایی نیست که بخواهیم درآمد بی حد و حصر از دانشجو بگیریم. دانشگاه یعنی جایی برای توسعهیافتگی و فکر کردن برای آینده و جایی برای نگاه دیگر به مسائل جامعه. اگر ما بخواهیم اینگونه به مسائل بنگیریم، راهی جز توسعه تحصیلات تکمیلی نیست.

وی پیرامون تعداد زیاد دانشجویان کلاسهای مقاطع دکتری دانشگاه آزاد توصیح داد: تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد دو بخش دارد. یکی بخش کارشناسیارشد و یکی دکتری. در دوره دکتری ما ظرفیت هر کلاس را بین 5 الی 10 نفر تعریف کردیم. اما در بخشهایی که دروس مشترکی دارند، این تعداد بیشتر میشود. اما در یک سری رشتههای خاص شاید بیشتر شود؛ مثل گرایشهای رشته شیمی ممکن است در دروس غیرتخصصی جمعیت کلاسها بیشتر شود اما قطعا در دروس تخصصی خود اینچنین نیست.

دکتر غریبی افزود: اگر به توسعه یافتگی دکتری نگاه کنیم، ما امسال 12 هزار دکتری جذب کردیم که نسبت به اعضای هیئت علمی چیزی بالغ بر 80 هزار دانشجوی دکتری داریم. کل استادیارهای دانشگاههای آزاد و دولتی 20 الی 22 هزار نفر است که سهم دانشگاه آزاد 12 هزار استادیار است. کل دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد 22 هزار دانشجو است که اگر نسبت به تعداد استادیار بسنجیم، میبینیم به ازای هر استادیار 2 نفر دانشجوی دکتری داریم.

وی ادامه داد: اینگونه نیست که با یک استاد 30 نفر درس بگیرند. ما الان نسبت کل اعضای هیئت علمی به دانشجویانمان به ازای هر 50 نفر 1 هیئت علمی داریم. 32 هزار نفر عضو هیئت علمی تمام وقت داریم که به ازای 1میلیون و 600 هزار نفر دانشجو این نسبت را میدهد. اما در فضای تحصیلات تکمیلی، نسبت فضای تحصیلات تکمیلی در کل کشور با موجی از درخواست ورود به این مقطع مواجه هستیم که اگر پاسخ نتوانیم دهیم، جوانان وارد دانشگاههای آسیای میانه میشوند. بعد میبینیم مدارکی به دانشجویان میدهند بدون آنکه دانشجو حضور داشته باشد. وقتی پایاننامههایی که در تاجیکستان داده میشود، توسط اساتید ایرانی هدایت میشود، ما به یک تقاضای اجتماعی پاسخ میدهیم که هرچند در کشورهایی مثل ما - چه در دولتی و چه آزاد - عالی پاسخ داده نمیشود.

وی با طرح این سوال که آیا میتوان به این سطح تقاضا بیپاسخ بود، بیان داشت: خیر. تلاش ما در دانشگاه آزاد، پاسخ به این موارد است که نواقصی هم ممکن است داشته باشد. اما ما برای بهبود کیفیت نیز تلاش کردیم. 42 واحد علوم و تحقیقات در سالهای گذشته داشتیم که در آنجا با چالش هیئت علمی مواجه بودیم. تلاش ما در یک سال گذشته حل کردن این چالش بوده است. لذا 41 واحد علوم تحقیقات را در مراکز استانها با دانشگاههای خوب ادغام کردیم. اگر امروز از دانشجویان بپرسید، وضعیت دسترسی به اساتید در یک سال گذشته بهتر شده است.

غریبی خاطرنشان کرد: من اضافه کنم زیرساختهای اصلی بر جذب استاد است. ما در سال گذشته تصمیم گرفتیم، 5 هزار نفر استاد PHD جذب کنیم. سالانه 15 هزار PHD فارغ التحصیل می شوند. برای سال 94 10 هزار نفر ثبتنام کردهاند که میتوانند به همین تعداد ثبتنام کنند. برنامه 4 ساله خواهیم داشت برای جذب 20 هزار تفر PHD. این یک فرآیند دوسویه است. ما به مرور اعضای هیئت علمی را به دانشگاه تزریق میکنیم.

در ادامه دکتر علوی فاضل، معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی بیان داشت: تمام پذیرشهایی که امسال در دانشگاه آزاد انجام شده است، هیچگونه مشکلی نداشته است و تمام با هماهنگی مراجع ذیصلاح انجام شده است. شهریه برای جوینده علم فرع است و آنجا مشکل است که مطلوب پیدا نشود. ورودیهای ما مطمئن باشند از نظر فارغالتحصیلی مشکلی ندارند. بنابر قوانین مجلس بدانند مدرک آنها مشکلی ندارد و ما امروز هیچگونه مشکلی درباره اعتبار مدرک نداریم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا اول جذب میکنید، سپس مجور کسب میکنید؟ بیان داشت: ما در ابتدا مجوز میگیریم، بعد جذب میکنیم. ما در سال گذشته 335 هزار ظرفیت خالی داشتیم، امسال 422 هزار ظرفیت خالی داریم. این ظرفیت خالی به سمت ارشد و دکتری سوق پیدا کرده است. ما امروز در بین واحدهای دانشگاهی رقیبی به اسم دانشگاههای دولتی داریم. باید بدانیم دانشگاه آزاد امروز با 30 سال قبل فرق میکند.

در ادامه دکتر غریبی پیرامون اظهار داشت: یک موضوع مهم برای هر دانشجوی دکتری دسترسی به منابع اطلاعاتی علمی است. امروز عدم دسترسی به منابع اطلاعاتی برای این دانشجویان حل شده است. ما بدهکاریهایی داشتیم که برطرف شده است و به بیش از 100 واحد خدمات آنلاین میدهیم. برخی واحدها که درآمد کمتری دارند، برای حل مشکلاتشان آفلاین سرویس میدهیم. لذا این مسئله نیز حل شده است و به در آینده بهتر میشود.

همچنین دکتر فاضل بیان داشت: ضمنا اگر دانشجویان دکتری در مباحث حل تمرین کمک کنند، حقالزحمه میدهیم. امروز ما دکتری پژوهش محور را برای اولین بار ایجاد شده و 120 رشته مصاحبههایش در حال انجام است. ما میخواهیم براساس پروژههای صنعت و تحقیقات جذب کنیم و برای حل این مشکلات باید توسعه تحصیلات تکمیلی به صورت کیفی باشد.

در بخش دوم برنامه دکتر سعید کاردار، معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی میهمان برنامه «حذف و اضافه» شد. وی درباره انتقادات وارده به دانشگاه آزاد در حوزه امکانات رفاهی- فرهنگی به دانشجویان و افزایش شهریه این دانشگاه در طول ترم گفت: ما در دانشگاه آزاد وقتی بودجه میبندیم برای 2 ترم، دیگر در طول سال تغییر شهریه نداریم. اسفند 93 برای 94 میزان شهریه مشخص است. پس افزایش شهریهای در کار نیست. ولی در برخی واحدها دانشجو میتوانست شهریه ثابت را نقدا و شهریه متغیر را اقساطی بدهد. برخی واحدها به دانشجویان خود گفتند شهریه متغیر را نیز همان اول بدهید که ما متوجه این موضوع شدیم و ممنوع کردیم. در سال گذشته ما 400 میلیارد به 400 هزار نفر وام اعطا کردیم. مجموعا 25 درصد دانشجویان وام شهریه گرفتند. باقی نیز هرکسی متقاضی تقسیط شهریه بود، قبول کردیم. در مواردی نیز چندین مورد برکناری معاونت دانشجویی در واحدهای خود داشتیم.

وی افزود: حتی گفتیم تا قبل از امتحان خود اگر شهریه را پرداخت نکردند 25 درصد وام بگیرند. آنهایی که نمیتوانند چک بدهند تا بتوانند در امتحان حاضر شوند. لذا اگر بتوانند تا قبل از امتحان پرداخت کنند، مشکلی نیست.

کاردار اضافه کرد: شهریه متغیر با تعداد واحد تغییر میکند، اما شهریه ثابت به این معنا نیست که الزاما باید همیشه ثابت باشد. در هزینه ثابت، هم برای دورههای مختلف متفاوت است و هم با تورم تغییر میکند. ولی ما امسال برای نخستینبار درصد وابستگی بودجه به شهریه را از 100 به 90 کاهش دادیم. به همیت دلیل در شهریه 94 افزایش در شهریه ثابت نخواهیم داشت. لذا اولین دستاورد تیم جدید دانشگاه آزاد، کمکردن وابستگی منابع درآمدی به شهریه است.

وی درمورد افزایش پذیرش دانشجویان دانشگاه آزاد نیز اظهار داشت: تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد در سال 93 از سال 92 کمتر بوده است. ما تعداد دانشجو را افزایش ندادیم. هیچ واحدی پیدا نمیکنید که انقدر افزایش دانشجو داشته باشد که امکانات رفاهی آن کم شده باشد.

طبق نظرسنجی برنامه 80.8 درصد مخاطبان، استخدام نیرو از میان فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد و دولتی را بستگی به شأن و کارآمدیشان دانستند.

برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که به مؤلفه‌های دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاه‌ها می‌پردازد. مخاطبان می‌توانند از طریق شماره پیامک 10000393 یا ایمیل Daneshgah@tv3.ir با این برنامه تماس حاصل کنند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها