کد خبر: ۳۰۲۵۴۴
زمان انتشار: ۲۱:۳۴     ۱۷ اسفند ۱۳۹۳
پتروشیمی صنعت برتر و مزیت کشور ما است. برگ برنده پتروشیمی ما، مزیت خوراک است و باید از آن استفاده شود، نه اینکه ارزان‌فروشی کنیم. قیمت خوراک باید یک قیمت منطقی و مناسبی باشد که هم سرمایه‌گذار جذب شود و هم نگویند خوراک را مجانی می‌دهند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تراز ؛  احمد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفتگو با تراز، درباره تعیین قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی، با بیان اینکه کليات موضوع و نقشه راه تقریباً مشخص شد، اظهار کرد: در برنامه چشم‌انداز، باید صنعت پتروشیمی کشور منطقه باشد و برای رسیدن به این هدف باید پتروشیمی گسترش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه پتروشیمی صنعت برتر و مزیت کشور ما است، افزود: دولت مکلف است که قیمت خوراک گاز و مایع را برای پتروشیمی‌ها به‌گونه‌ای تعیین کند باعث جذب سرمایه‌گذار داخل و خارج شود تا بتوان در بازارهای منطقه و جهان رقابت کنیم.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: قیمت خوراک باید برای ده سال تعیین و از نوسان کمی برخوردار و ثابت باشد. امروز برای طرح‌های در دست اجرا ۳۰ میلیارد دلار و برای طرح‌هایی که برنامه‌ریزی‌شده ۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است که این حجم سرمایه‌گذاری می طلب که سرمایه‌گذار خارجی جذب کنیم.
مهدوی با بیان اینکه مزیت پتروشیمی ما، مزیت خوراک است و باید از آن استفاده شود، البته نه اینکه ارزان‌فروشی کنیم، ادامه داد: باید اجرا و شروع یک طرح توجیه اقتصادی قابل قبولی داشته باشیم. اصلی‌ترین هم مزیت برای اقتصادی کردن سرمایه‌گذاری در این صنعت قیمت خوراک است.
وی اضافه کرد: اگر قیمت خوراک مناسب نباشد و نسب به دنیا نباید بالا باشد، سرمایه‌گذاران رغبت نمی‌کنند در ایران سرمایه‌گذاری کنند و قیمت خوراک باید یک قیمت منطقی و مناسبی باشد که هم سرمایه‌گذار جذب شود و هم نگویند خوراک را مجانی می‌دهند.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه قیمت خوراک باید جذاب باشد، گفت: سرمایه‌گذار به سمتی می‌رود که امنیت اقتصادی و سود داشته باشد. امنیتی که قوانین آن خیلی متغیر نباشد و فضای کسب‌وکار مناسب باشد.
مهدوی با اشاره به این‌که وقتی سرمایه‌گذار قیمت خوراک را برای سال نداند، چگونه سرمایه‌گذاری کند، تصریح کرد: و پیشنهاد این است که قیمت را برای ده‌ساله و طی یک فرمولی منطقی تعیین کنند که سرمایه‌گذار داخلی و خارجی جذب شود.
وی با بیان اینکه در کشورهای منطقه خلیج‌فارس و شاخ آفریقا قیمت خوراک گاز بین ۵ تا ۶ سنت است، گفت: وقتی قیمت خوراک نسبت به کشورهای منطقه گران باشد، سرمایه‌گذار به ایران نمی‌آید؛ البته نمی‌گوییم قیمت ارزان یا اینکه مفت بدهند و کسی این حرف را نزده است.
مهدوی ادامه داد: قیمت خوراک نمی‌تواند ثابت باشد زیرا به قیمت جهانی انرژی بستگی دارد، البته قیمت گاز منطقه‌ای است. گاز در دنیا روزبه‌روز به سمت افول حرکت می‌کند، برعکس نفت که زمانی روبه صعود بود و اکنون نزولی است.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اضافه کرد: پتروشیمی صنعت ملی نیست و فراملی است؛ زیرا محصولات ما را همه دنیا استفاده می‌کنند.
وی با انتقاد از این‌که در ایران اولویت گاز بخش خانگی است، گفت: در دنیا اولویت اول را به صنعت و تولید و بعد به خانوار می‌دهند اما در ایران برعکس است اول گاز را به خانوار می‌دهند و اگر اضافه آوردند به صنعت و تولید می‌دهند مثلاً زمستان سال قبل گاز خوراک پتروشیمی‌ها قطع شد و این باعث کاهش ۸۰۰ میلیون دلاری صادرات پتروشیمی شد البته امسال وضع خیلی بهتر بود.
مهدوی با اعلام اینکه اکنون تولید پتروشیمی در کشور ۴۲ میلیون تن است، بیان کرد: این میزان ۷۰ درصد ظرفیت کشور است و اگر خوراک مجتمع‌ها کامل برسد می‌توانیم آن را به بیش از ۵۰ میلیون تن افزایش دهیم.
 دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: اگر آن ۷۰ میلیارد دلاری سرمایه‌ای که عرض کردم برای پروژه‌های در حال اجرا و برنامه‌ریزی‌شده تأمین شود، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به بیش از ۸۰ میلیون تن افزایش می‌یابد و این ارزآوری بسیار خوبی برای کشور دارد.
وی با اشاره به اینکه پتروشیمی می‌تواند قسمتی از اقتصاد کشور را می‌تواند به‌تنهایی پاسخ دهد و تأمین کند، تصریح کرد: به شرطی که حمایت و برنامه‌ریزی کنیم. در سال قبل ۱۰ میلیارد دلار صادرات پتروشیمی داشتیم و پیش‌بینی می‌شود که امسال این رقم به ۱۲ تا ۱۴ میلیارد دلار برسد.
مهدوی با بیان اینکه اگر بخواهیم به سند چشم‌انداز برسیم باید تولید ما به حدود ۱۰۰ میلیون تن برسد، گفت: اکنون با میزان ۴۲ میلیون تن در سال فاصله خیلی زیاد با افق ۱۴۰۴ داریم؛ البته این میزان تولید در سال ۱۴۰۴ به این‌که رقبای مقدار جلو می‌روند بستگی دارد و اکنون رقیب اصلی ما هم عربستان است که بیش از ۶۰ ميليون تن تولید دارد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها