وی افزود: مذاکرات هستهای در مدت اخیر سرچشمه همه تغییرات و نوسانات نرخ ارز و طلا بوده و این تغییر نرخ حتی به مسکن هم رسیده است.
این کارشناس با اشاره به این که رکود بازار مسکن تحت تاثیر دیگر بازارها تشدید شد، گفت: دلیل عمده این نوسانات و کاهش خرید و فروشها ، جریانات سیاسی بوده است. همچنین حضور دلالان در بازار مسکن به جای صنعتی شدن این بخش یکی از مهمترین مشکلات مسکن است.
وی با بیان اینکه در اواسط سال لایحه خروج از رکود تدوین شد اما این لایحه به خروج مسکن از رکود کمکی نکرد، تصریح کرد:دولت در این مدت آن اندازه درگیر مسایل اقتصادی دیگری بوده که نتوانسته است به خروج از رکود در بخش مسکن بپردازد. گرچه خارج کردن رکود از مسکن کار چندان آسانی نیست که بتوان همچون دیگر صنایع با تولید چند اتومبیل یا کالایی دیگر به آن رونق داد.
میرعمادی افزود: حتی اگر تسهیلات مسکن یا تولید مسکن بیشتر در سال آینده هم افزایش یابد ، روندی در رونق این بخش صورت نمیگیرد. چرا که قدرت خرید قشر نیازمند آن اندازه کاهش یافته است که امیدی به صاحبخانه شدن ندارند. به گزارش اقتصادی نیوز، به گفته وی، برخی از این رونق یا سرمایهگذاری در بخش مسکن نیز به سیاستهای کلی دولت برمیگردد که برای اقشار کم درآمد چه تصمیمی خواهد گرفت. در طول این مدت که رکود بر اقتصاد و مسکن حاکم شد ، بسیاری از شرکتهای ساختمانی تعطیل شدند و ساختوسازها کاهش یافت.
این کارشناس در پیشبینی بازار مسکن نیز اظهار کرد: تا دوماه آینده که مذاکرات هستهای تعیین تکلیف شوند، بازار مسکن در حالت رکودی به سر میبرد و به نظر میرسد از نیمه دوم تعادل به بازار مسکن برگردد و در صورتی که این بازار در وضعیت تعادل قرارگیرد منحنی سرمایه گذاری نیز مثبت میشود و در مقابل اقتصاد سالم در این بخش ایجاد میشود.
به گفته وی ، همواره شیب تولید و عرضه مسکن ملایم بوده و این بازار بیش از هر شوکی نیازمند برنامهریزی دقیق تولید و عرضه است .