کد خبر: ۳۰۰۲۳
زمان انتشار: ۱۱:۴۳     ۲۱ آذر ۱۳۹۰
تمام شخصيت‌هاي اين فيلم اشكال دارد. به نظر من بازيگران اين سريال هيچ كدام در سطح و جايگاه فيلم زندگي اين شخصيت ملي ما نبودند. اين بازيگران افراد حرفه‌اي نيستند و نقش‌هاي خود را درك نكرده‌اند.
به گزارش سرويس نقد رسانه 598، روزنامه شرق نوشت:

سريال جاودانگي در باره زندگي شهيد تندگويان از شبكه سوم در حال پخش است. درباره اين سريال، شخصيت‌هاي آن و داستان فيلم با فاطمه تندگويان، خواهر شهيد تندگويان گفت‌وگو كرديم.

اين سريال پيرامون زندگي شهيد تندگويان است؛ براي ساخت سريال با اعضاي خانواده هماهنگ شده بود؟ آيا سريال با تاييد شما ساخته شد؟

ابتدا كه قرار بود اين سريال ساخته شود جلسه پرطمطراقي تشكيل دادند و مژده دادند كه نوشتن فيلمنامه آغاز شده است. پس از آن آقاي قاسم جعفري سه‌جلسه در دفترشان تشكيل دادند و از ما دعوت كردند كه حضور يابيم. در اين جلسه هنرپيشه‌ها حضور نداشتند و فقط ما را در جريان فيلمنامه گذاشتند و من هم در تمام اين جلسات اعتراضم را به فيلمنامه اعلام كردم اما توجهي به حرف‌هايم نشد. هاجر دختر برادرم هم يك جلسه رفت اما چون به اعتراضاتش توجه نشد ديگر در جلسات شركت نكرد. اما تمام اعضاي خانواده ما به اين فيلم اعتراض داشتند و هيچ‌كس از فيلمنامه و حتي عوامل سريال راضي نبود.

چه تفاوتي بين شخصيت شما و ديگر اعضاي خانواده با شخصيتي كه در سريال بازنمايي مي‌شود وجود دارد؟

تمام شخصيت‌هاي اين فيلم اشكال دارد. به نظر من بازيگران اين سريال هيچ كدام در سطح و جايگاه فيلم زندگي اين شخصيت ملي ما نبودند. اين بازيگران افراد حرفه‌اي نيستند و نقش‌هاي خود را درك نكرده‌اند. من فيلمي از شهيد تندگويان در اختيار آقاي جعفري گذاشتم. در آن فيلم شخصيت باصلابت و جسارت جواد به‌خوبي مشخص است. جواد ممكن است لاغراندام باشد اما شجاعت و دليري‌اي كه ايشان داشتند مثال‌زدني بود. درحالي‌كه شخصيتي كه در فيلم به نمايش گذاشته شده حالت زبوني و ذلت و خواري را نشان مي‌دهد. صحنه‌هاي رفت و آمد جواد در زندان و مناجات با خدا و غيره در سريال او را به شكلي مفلوك و مظلوم و ضعيف نشان مي‌دهد درحالي‌كه جواد اين‌طور نبود. جوادي كه اين فيلمنامه نشان مي‌دهد آدم پپه و ساده‌لوحي است كه ديدگاه خاصي ندارد يا حتي شهامتي براي مقابله و مبارزه ندارد. درحالي‌كه فرياد شعارهاي جواد در زندان همه سلول‌ها را متوجه او مي‌كرد و بازجوها همه از دست جواد كلافه شده بودند. از سوي ديگر شخصيت زنان فيلم تماما سركوب شده است. من در جايگاه زناني كه در دوران جنگ دوشادوش مردان مقاومت كردند به تمام زنان اين فيلم اعتراض دارم. يكي از زنان فيلم كه هدي دختر شهيد است خل و چل است، هاجر و مريم هم كه درتمام فيلم مات و مبهوت‌اند و من هم زن دست و پاچلفتي هستم كه زنبيل حمل مي‌كند يا مادرم تمام فيلم مشغول ناله كردن است.

داستان با محوريت هدي دختر شهيد تندگويان روايت مي‌شود. نظر شما راجع به اين روش ورود به زندگي شهيد چيست؟

شخصيت جواد و زندگي‌اش به قدر كافي كارآيي و برد داشت كه به تنهايي مجذوب‌كننده باشد و دليلي نداشت پيرايه‌هاي ديگر و خيال‌پردازي‌ها و روياهاي شخصيت ديگري در داستان وارد شود. حاشيه‌هاي فيلمنامه نظير معصومه و خواب و رويا و تلما پورنجاتي كه شخصيت افسانه‌اي است و شمشير به دست دارد هيچ كدام مورد تاييد خانواده شهيد نيست و اين فضاها باعث مي‌شود حقيقت فضاي زندگي اين شهيد مخدوش شود. هدي دختر شهيد در تمام فيلم نقش يك دختر رواني و خيال‌پردازي دارد كه تن به رويا مي‌دهد. دختر شهيد تندگويان به شدت به اين شيوه بازنمايي‌اش اعتراض دارد و حتي دو هفته است كه موبايلش را خاموش كرده. من به آقاي جعفري هم گفتم به خود جواد بپردازيد و باقي قضايا را به صورت فلش‌بك نمايش دهيد. اما فايده‌اي نداشت خيلي سريع فيلمنامه را ساختند. حتي در مدت پخش اين سريال افراد زيادي با ما تماس گرفته‌اند و سوال مي‌كنند آيا هدي مريض بوده؟ واقعا هدي دچار اين مشكلات بوده است؟

سريال جاودانگي دو سال پيش ساخته شده. علت عدم پخش اين سريال تا امروز مخالفت‌هاي شما بود؟

نه ما نمي‌دانيم چرا پخش فيلم به تاخير افتاد. پس از فيلمبرداري كلا داستان مسكوت گذاشته شد تا امروز كه بدون هيچ‌گونه ارتباطي يكدفعه پخش سريال آغاز شد. علاوه بر اينكه فيلمنامه و شخصيت‌پردازي اوليه مورد تاييد ما نبود بخش‌هايي از فيلم هم در تدوين و تهيه فيلم حذف شد. بخش‌هايي از زندگي جواد كه به روايت آقاي پورنژادي كه همراه ايشان در دوران اسارت بوده‌اند حذف شده، ديدگاه جواد راجع به دولت، نقل قول‌هايي از دكتر شريعتي، شكنجه‌ها و اسارت جواد در زندان قصر از فيلم حذف شده. جواد اين فيلم يك آدم عادي است. شهيد تندگويان ارزش ملي و الگوي نسل جوان است درحالي‌كه طبقه تحصيلكرده به هيچ‌وجه با اين سريال نمي‌تواند ارتباط برقرار كند. افرادي كه در زندگي شهيد حضور داشتند باعث شكل‌گيري شخصيت ايشان بوده‌اند درحالي‌كه اين شخصيت‌ها به هيچ‌وجه در فيلم به درستي نمايش داده نشده. اين فيلم به هيچ‌وجه در حدواندازه شهيد تندگويان كه شخصيت ملي، مذهبي اين مملكت است، نيست و مورد تاييد خانواده شهيد هم نيست.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها