به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری فارس از قم، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی شنبه شب در هماندیشی توجیهی طرح آرامش بهاری و سوگواره یاس نبوی که در مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد اظهار کرد: در حال حاضر 166 شبکه ماهوارهای فارسی زبان فعال وجود دارد که 16 مورد از آنها زیر نظر مستقیم سرویسهای اطلاعاتی و کانونهای استراتژیک صهیونیستی یا انگلیسی فعالیت میکنند و 25 شبکه هم با محتوای مذهبی فعال هستند.
وی با اشاره به فعالیت گسترده موسسه استراتژیک رژیم صهیونیستی در تولید محتوا برای برخی شبکههای فارسی زبان افزود: گزینههای نظامی و سخت در مورد برخی حکومتها جواب میدهد و آنها را سرنگون میکند ولی امروز موسسات تحقیقاتی صهیونیستی دریافتهاند که این روش برای از بین بردن نظام جمهوری اسلامی کارایی ندارد و به همین دلیل به دنبال نقشههای فرهنگی رفتهاند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: شبکههای ماهوارهای به وسیله ترویج بیبند و باری و از بین بردن حریمهای خانوادگی یکی از مهمترین ابزارهای رسانهای دشمن در جنگ نرم به شمار میروند.
وی با اشاره به تعبیرات رهبر معظم انقلاب در این زمینه با عناوینی همچون شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و جنگ نرم عنوان کرد: با این حال توجه کافی به این هشدارها صورت نگرفته است.
شرفخانی با اشاره به تعبیراتی که رهبر معظم انقلاب در مورد مبارزه با جنگ نرم و فرهنگی دشمنان بهکار میبرند گفت: امروز باید باور کنیم در حال صلح با دشمنان نیستیم، هر کس چنین احساسی ندارد هنوز بیانات رهبری و هجمههای دشمنان را درک نکرده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در جنگ نرم تهاجمی صورت میگیرد که سلاحهای نظامی را نمیتوان در آن دید و حتی ممکن است انسان گمان کند به آزاداندیشی رسیده و روزآمد شده است زیرا روحیه تنوع طلبی انسان را به استقبال از جنگ نرم دشمن میکشاند.
وی خاطرنشان کرد: اگر خانوادههای مذهبی ما جنگ نرم را باور نکنند فرزندانشان گرفتار دشمنان خواهند شد.
شرفخانی با بیان اینکه کارهای فرهنگی عادی نشان از باور نداشتن جنگ نرم با دشمنان است گفت: برای مقابله صحیح با دشمنان در جنگ فرهنگی باید صحنه را بشناسیم و صف آرایی او را به خوبی درک کنیم.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: امروز در عرصه فرهنگی با دشمن در جنگ به سر میبریم، جنگ نرم دشمن ساختاری دارد به این ترتیب که آنها در مقابل خواص جامعه قرار نمیگیرند بلکه بدنه اجتماع را مورد هجمه قرار میدهند.
وی با اشاره به طیف بندهای سهگانه در جنگ نرم گفت: طیف معارض و طیف انقلابی دو قشری هستند که دشمنان با آنها کاری ندارند بلکه به طیف خاکستری یعنی کسانی که اعتقادات چندان راسخی ندارند میپردازند.
شرفخانی تصریح کرد: طیف خاکستری را در مجموعههای مختلف میتوان دید که دارای اعتقادات راسخی نیستند و تهاجم نرم دشمنان بر روی آنها اثر میگذارد؛ مقابله با جنگ نرم دشمن زمانی اثرگذار است که بتوانیم از ظرفیت بقاع متبرکه بهره ببریم زیرا طیف خاکستری حتی بدون برنامهریزی در این اماکن مقدسه حضور مییابند و برخی هم مشکلات روحی و روانی یا مالی دارند و برای اینکه محبت اهل بیت(ع) در دلشان وجود دارد به بقاع متبرکه مراجعه میکنند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: بهترین ساختار جنگ نرم دشمنان را باید بشناسیم و سپس در ایام نوروز تیرهای معرفتی و اعتقادی خود را از سنگر بقاع متبرکه به سمت جبهه استکبار شلیک کنیم.
وی با بیان اینکه اوایل برخی موضع گیریها در مقابل طرح آرامش بهاری هم صورت گرفت عنوان کرد: بعضی معتقد بودند این طرح امکان پذیر نیست ولی امروز بر خلاف سالها که سازمان اوقاف در تعطیلات رسمی فعالیت خود را کمتر میکرد، در ایامی مانند نوروز قرارگاه فرهنگی تشکیل میدهد و طرح آرامش بهاری را اجرا میکند.
شرفخانی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر رعایت اصول مدیریت جهادی در شرایط کنونی گفت: انتظار این است که همه مدیران و مسئولان کشور در مقابل جبهه استکبار و شیطان، مدیریت اسلامی را طراحی و پیاده کنند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: نگاه اداری و وظیفه سازمانی در طرح آرامش بهاری نمیتواند راهگشا باشد بلکه باید بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، مدیریت جهادی و اسلامی را در دستور کار قرار دهیم زیرا ایشان نگرانی خود را از وضعیت فرهنگی ابراز کرده اند و وظیفه ماست که به ندای ایشان لبیک بگوییم.
وی با اشاره به ترویج بیحیایی و بیعفتی در شبکههای اجتماعی تصریح کرد: تا چندی پیش زنان ایرانی عکس با حجاب خود را هم در اختیار دیگران قرار نمی دادند ولی امروز پروفایلهای فراوانی در شبکههای اجتماعی ساخته شده که عکسهای خانوادگی خود را به صورت گسترده منتشر میکنند و این یک بعد از جنگ فرهنگی دشمنان با ماست.
شرفخانی با بیان اینکه طرح آرامش بهاری یک برنامه معمولی نیست گفت: هدف این طرح همان مواردی است که اهل بیت(ع) و خاندان ایشان برایش به شهادت رسیدند، آنها به دنبال این بودند که حلال خدا در جامعه حلال باشد و حرام الهی هم حرام شمرده شود.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: حضور روحانیون در بقاع متبرکه با ادبیات امروزی یکی از شاخصه های اصلی در طرح آرامش بهاری است؛ اولویت نخست سازمان اوقاف در بقاع متبرکه، حضور روحانیون با تخصصهای مختلف و ارائه مشاوره توسط آنها به خانوادههاست.
وی افزود: صرف برپایی نمایشگاه و چند غرفه مختلف در طرح آرامش بهاری ملاک نیست بلکه باید روحانیون به عنوان کارشناسان مذهبی حضور یابند.
شرفخانی با تاکید بر اینکه زائران و گردشگران باید مفاهیم فرهنگی و معنوی مانند عفاف و حجاب را از قم به سوغات ببرند گفت: قم باید الگوی طرح آرامش بهاری باشد و به همین منظور طرحهای آموزشی خوبی در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: امسال مقرر شده هزار خیمه معرفت در قالب طرح آرامش بهاری در سراسر کشور برپا شود.
وی خواستار استفاده از برنامههای فرهنگی کوتاه مدت حتی برای چند دقیقه در بقاع متبرکه شد و گفت: استفاده از تابلوهای محیطی به منظور انتقال مفاهیمی مانند عفاف و حجاب در اماکن مقدسه اهمیت ویژه ای دارد؛ زیباسازی محیطی و تبلیغات معنوی هم در بقاع متبرکه جدی گرفته شود.
شرفخانی با اشاره به استفاده دشمنان از ابزار قدرتمند رسانه عنوان کرد: ما هم در مقابله با جنگ نرم آنها باید از ابزارهای روز رسانهای بهره ببریم؛ استفاده از دستگاههای بلوتوث در بقاع متبرکه و ارسال نماهنگهای مذهبی و معنوی برای زائران و گردشگران ضروری است ضمن اینکه پرداختن به آسیبهای اجتماعی که فراگیر شدهاند باید در اولویت قرار گیرد.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر بهره گیری از افراد خوشنام و خوش خلق در اجرای طرح آرامش بهاری گفت: رعایت نظافت محیطی و تامین امکانات بهداشتی برای زائران تاثیر گستردهای بر جذب آنان به این اماکن دارد.
وی افزود: ثبت لحظههای ماندگار برای زائران در بقاع متبرکه هم جزو اقدامات فرهنگی مناسبی است که میتواند در دستور کار قرار گیرد زیرا میتواند تحولآفرین باشد.