نوري المالكي امروز (يكشنبه) به عنوان نخست وزير كشوري كه قرار است تا پايان سال جاري نيروهاي آمريكايي از آن خارج شوند، به واشنگتن سفر كرد.
به گزارش 598، ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه نوشت: نوري المالكي، نخست وزير عراق قرار است با باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا ملاقات داشته باشد.
اين در حالي است كه كمتر از يك ماه به زمان پايان خروج نيروهاي نظامي آمريكا از عراق باقي مانده است و هشت سال از آغاز يورش نظامي آمريكا كه به فروپاشي رژيم صدام ديكتاتور سابق عراق منجر شد، ميگذرد.
علي موسوي، مشاور رسانهاي نخست وزير عراق به خبرگزاري فرانسه گفت: اين نخستين مرتبهاي است كه المالكي به عنوان رهبر كشوري خالي از نيروهاي خارجي به آمريكا سفر ميكند؛ كشوري كه ميتواند با اتكا به خود به كار خود ادامه دهد.
وي خاطرنشان كرد: ما در خصوص زمينههاي مختلف همكاريها به بحث و گفتوگو خواهيم پرداخت و مرحله جديدي را در روابط بغداد و واشنگتن كه بيش از اين تحت تاثير اقدامات نظامي قرار داشت، آغاز خواهيم كرد.
همچنين در سفر هيات سران عراق به آمريكا رئيس كميسيون سرمايهگذاري ملي و مشاور و وزير سابق نفت عراق نيز حضور دارند.
نخست وزير عراق قرار است در سفر دو روزهاش به واشنگتن با اوباما، جوبايدن معاون رئيس جمهوري آمريكا، هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا و برخي از قانون گذاران آمريكا ملاقات داشته و در خصوص مسائل مختلفي از جمله امنيت، انرژي و آموزش و پرورش به بحث و گفتوگو بپردازد.
جي كارني، سخنگوي كاخ سفيد اعلام كرد: رهبران دو كشور در خصوص خروج نيروهاي آمريكايي از عراق و تلاشهاي ما براي آغاز فصلي جديد در شراكت استراتژيك فراگير ميان آمريكا و عراق به بحث و گفتوگو خواهند پرداخت.
وي در ادامه تصريح كرد: رئيس جمهوري آمريكا به فداكاري و موفقيت تمام افرادي كه در عراق خدمت ميكنند و تمام مردم عراق ميبالد و به اين لحظه كه نويد بخش روابط متداوم آمريكا و عراق است افتخار ميكند.
انتظار ميرود بغداد و واشنگتن پس از خروج نيروهاي آمريكايي از عراق روابط تنگاتنگ و دوستانهاي داشته باشند. در حال حاضر تمركز اصلي در اين روابط از تغيير عملكرد 16 هزار نيروي آمريكايي به امور آموزشي است.
معاون اول رئيس جمهوري آمريكا در سفرش به عراق چندي پيش اعلام كرد: روابط واشنگتن و بغداد مدتهاست با توجه به مسائل امنيتي ضروري به نظر ميرسد. اين روابط در حال حاضر در حال تبديل به شكلي جديد و شراكتي عادي است و هدف آن ساختن آينده به كمك يكديگر در نظر گرفته ميشود.