این درحالی است که یک روز بنگاهداران و کارشناسان میگویند با افزایش تسهیلات بازار مسکن جان میگیرد و روز دیگر کمبود ساخت و سازها را بهانه میکنند.در حالی که عدهای دیگر موافق این نیستند و عوامل سیاسی را دخیل میدانند.
گرچه بازار مسکن دست شخص خاصی نیست و بدون قیمتگذاری واحدی اداره میشود ، اما آنچه در این دوسال رکودی بازار مسکن را مدیریت کرده رکود بوده است. به گزارش اقتصادی نیوز، رکودی که تحت تاثیر وضعیت سیاسی و اقتصادی کلان کشور ایجاد شده است.
آن طور که برخی فعالان بازار میگویند به نظر میرسد این افراد چندان خوشبین به رونق بازار نسیتند و بازار مسکن را تا آخرین روز سال هم با رکود پیش بینی میکنند.به گونهای که برخی از آنها میگویند که حتی خریدوفروشها هم در بهمن ماه چشمگیر نبوده است.
برخی بنگاهداران از وضعیت بازار گلایه میکنند و میگویند برخلاف تصور بازار اسفندماه آنگونه که باید پر متقاضی نبوده است.
یکی از مشاوران املاک در مرکز شهر تهران میگوید: همانگونه که هرساله دوماه پایانی سال با معاملات بیشتری همراه میشود، امسال این وضعیت آنگونه که باید صورت نگرفت و بازار مسکن از رکود خارج نشد. بلکه فقط بخشی از معاملات روزانه و اضطراری منعقد شد.
برخی کارشناسان هم در این زمان مذاکرات هستهای تیر ماه را زمان نجات بازار مسکن از وضعیت رکود عنوان میکنند و برخی دیگر تصمیمات دولتی را دخیل میدانند. برخی دیگر نیز بازار مسکن در سال آینده را تا اندازهای رکودی و برخی دیگر رونق را برآورد میکنند.
اما در کنار همه پیشبینیها انگار زنجیره رونق و رکود بازار به پای دولت بسته شده است.
به گفته برخی صاحبنظران بازار مسکن ، در حال حاضر هیچ کمبودی در ساخت و ساز مسکن در تهران وجود ندارد و تنها مشکل کمبود قدرت مالی خریدار است .