کد خبر: ۲۹۸۴۸۴
زمان انتشار: ۱۳:۱۱     ۰۴ اسفند ۱۳۹۳
رئیس‌جمهور با بیان اینکه مهندسین نه تنها در علم و دانش که در تحولات سیاسی جامعه پیشتاز بودند، گفت: نقش مهندسین در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چشمگیر بود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در همایش ملی روز مهندسی که صبح امروز در برج میلاد برگزار شد، گفت:  خواجه‌نصیر جزء افتخارات بزرگ در فلسفه، ریاضیات و اندیشمندی به نام در ایران عزیز ما بود و اینکه روز تولد وی به نام روز ملی مهندسی باشد کار بجا و شایسته‌ای است.

وی ادامه داد: اگر به تاریخ کهن ایران نگاه کنیم آثار فراوانی از آن دوران به یادگار مانده است و آنچه کار مهندسی در دوران گذشته چشمگیر و تأثیرگذار است و در تخت جمشید یا اصفهان آثار بسیار شگرفی را می‌بینیم که هنوز هم بعد از قرن‌ها اصفهان می‌تواند به عنوان الگویی برای شهرسازی و برای معماری باشد.

روحانی ادامه داد: اکنون مطلع هستید که مالزی یکی از کشورهای آسیایی در پایتخت جدیدش از معماری اصفهان بهره جستند و شما می‌بینید که چگونه الگوی میدان امام اصفهان را در همان میدانی که درست کردند به چشم می‌‌خورد و ملاحظه می‌شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه گذشته تاریخ ایران تنها ساختمان نیست و مسئله قنات‌ها یکی از شاهکارهای مهندسی ایران است خاطرنشان کرد: در برخی شهرهای کویری بادگیرها و ساختمان‌هایی که امروز بحث انرژی می‌کنیم به خوبی می‌تواند تابستان سرد و زمستانی گرم داشته باشد شاهدیم که مهندسی چند قرن پیش در ایران و ایران اسلامی در دوران بعد از ورود اسلام چه افتخارات بزرگی را به وجود آوردند و حتی کبوترخانه‌ها نیز در اصفهان یک نوع شاهکار در دوران خودش از لحاظ مهندسی و کشاورزی است.

حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد:‌ در دوران جدید اگر بخواهیم خدمات مهندسی یاد کنیم بی‌تردید مهندسان کشور در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی داشتند که اگر از شانزده آذر که سرآغاز حرکت و جنبش دانشجویی است بگذریم، باید بگویم من خودم در دورانی که در دانشگاه تهران دانشجو بودم هر وقت حرکت انقلابی و تظاهرات در دانشگاه تهران می‌خواست آغاز شود از دانشکده فنی دانشگاه تهران شروع می‌شد و من اصلا یاد ندارم که در آن سالی که من دانشجو بودم، حرکتی در دانشگاه تهران از دانشکده دیگری  شروع شود و همیشه از دانشکده فنی شروع می‌شد بعد به حقوق می‌رسید و بعد کل دانشگاه را تحت تأثیر قرار می‌داد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: این کار بسیار مهمی است و ما می‌بینیم که این جمع فرهیخته نه تنها در علم و دانش بلکه در تحولات سیاسی جامعه نیز پیشتاز هستند و بعد از انقلاب هم همین طور بوده است و ما در دوران دفاع مقدس کار مهندسی بسیار ارزشمند را شاهد هستیم.

روحانی با بیان اینکه اول انقلاب تردید داشتیم چرا که نیروی هوایی، دریایی و نیروی زمینی کمتر در اختیار مستشاران نظامی آمریکا بود خاطرنشان کرد: من در سال 58 از یک پایگاه نیروی هوایی بازدید کردم که یک مرکزی بود که وقتی درخواست کردم در آن را باز کنند که آن فرمانده می‌ترسید و به من می‌گفت تا به حال هیچ ایرانی در اینجا پا نگذاشته است. دست آنها بود آنها اداره می‌کردند و بسیار تردید بود که بتوانیم آن ابزار را حفظ کنیم، نگه داریم، تعمیر کنیم و کار بزرگی انجام گرفت.

رئیس‌جمهور ادامه داد: شما می‌دانید عده‌ای در سال 58 می‌گفتند هواپیماهای F14  را پس بدهیم چرا که اصلا نمی‌توانیم آن را اداره کنیم چرا که هواپیماهای F4 و F5 را بتوانیم اداره کنیم اما F14 فناوری پیچیده و مدرن است و آن را پس دهیم و پولش را بدهیم و اگر آن را نگه داریم زنگ می‌زند، در اصفهان یا یک مقداری در شیراز اما دیدیم که فرزندان این مرز و بوم از همان سال اول انقلاب در نیروی هوایی و مهندسی که در آن زمان همافران هم بوددر آن زمان نهادی را  به نام جهاد خودکفایی نیروی دریایی تأسیس کردند.

روحانی افزود: ما که قصد جنگ با کشوری را نداشتیم و پیش‌بینی جنگ هم نمی‌شد وقتی عفلغیان به ما حمله کردند در ساعت 2 بعدازظهر آخر شهریورماه 59  حمله هوایی و همزمان با حمله زمینی شروع شد، فردا صبح 5 140 فروند هواپیمای ما وارد عراق شد و عراق را شکاند.

وی ادامه داد: کسی فکر نمی‌کرد نه کشورهای منطقه نه آمریکایی‌ها و نه آن زمان شوروی سابق و نه فرانسوی‌ها کسی فکر نمی‌کردند که ما در یک حمله هوایی 140 فروند هواپیما را تا آسمان عراق ببریم و همه سالم برگردند و همه عملیات خود را انجام دهند که توانست این هواپیماها را سرپا و آماده نگه دارد که این اقدام از سوی مهندسین کشورمان بود.

روحانی افزود: در عملیات والفجر 8 در سال 64 خیلی تحت فشار بمباران عراق بودیم. ساعت‌ها و روزها با مهندسین مشورت کردیم و در نهایت پل جدیدی ساخته شد که بمباران‌ها روی آن اثر نداشتند.

وی در ادامه به فعالیت‌های سپاه پاسداران در زمان جنگ اشاره کرد و گفت: در آن زمان در سپاه پاسداران کار بسیار بزرگی در زمینه موشکی شروع شد که برخی پروژه‌ها در همین دوران و برخی هم بعد از جنگ به ثمر رسید.

روحانی ادامه داد: یکی از دانشگاه‌هایی که در زمان جنگ بسیار به ما کمک کرد دانشگاه صنعتی شریف بود.مهندسان در صحنه دفاع مقدس بودند و کار بزرگی کرده و شهیدان والامقامی را تقدیم انقلاب اسلامی کردند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: مهندسین ما بعد از دفاع مقدس نیز در سازندگی کشور نقش بسیار بااهمیتی داشتند و می‌دانیم که بخش بزرگی از افتخارات علمی و فناوری کشور ما مربوط به این قشر است.

وی گفت:‌مهندسین ما در بخش نانو، آی‌تی، آی‌سی‌تی و حتی در بخش مهندسی پزشکی،‌ داروسازی و هسته‌ای کارهای بسیار بزرگی انجام دادند.

روحانی در ادامه با اشاره به فعالیت‌ها و تلاش‌های دانشمندان هسته‌ای افزود: وقتی ما برای غنی‌سازی به سراغ اروپایی‌ها رفتیم از دادن این صنعت به ما خودداری کردند. می‌گویند ایران مخفی‌کاری کرده که این دروغ بزرگ است. اگر ما می‌خواستیم مخفی‌کاری کنیم چرا از آنها کمک خواستیم. ما می‌خواستیم برای اهداف صلح‌آمیز و برای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای غنی‌سازی کنیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در این رابطه با روس‌ها صحبت کردیم. مدت‌ها این کار ادامه داشت و در نهایت حاضر نشدند به ما فناوری غنی‌سازی را بدهند. بعد به سراغ چینی‌ها رفتیم. ما که با تمام عالم در این رابطه صحبت کردیم پس چه مخفی‌کاری وجود دارد.

روحانی تصریح کرد: وقتی آنها نخواستند با ما در این رابطه همکاری کنند خودمان تلاش کردیم. برخی‌ می‌گفتند ما می‌توانیم البته برخی‌ها هم ناامید بودند ولی غنی‌سازی انجام شد.

وی ادامه داد: بخشی از افتخارات ما در فناوری‌های نوین مرهون تلاش و خدمات مهندسین است. ماهواره جدیدی که پرتاب شد یک گام بود و ما در مسیر هوا و فضا یک گام بلند برداشتیم و این کار بسیار پرافتخار است.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: ما به تمام مهندسین افتخار می‌کنیم خواهشا مسائل سیاسی را در این زمینه کنار بگذارید. در راه‌اندازی سانتریفیوژها مهندسین چپ و راست در کنار هم بودند و تلاش کردند. در مسائل علمی نباید مسائل سیاسی را دخالت داد.

روجانی تصریح کرد: دیپلمات‌های ما در یک میدان بزرگ هم در مسائل فنی و هم حقوقی و هم در مسائل سیاسی با طرف مقابل وارد بحث شده است. تاریخ بعدا قضاوت خواهد کرد که چه تلاش‌هایی انجام داده‌اند. ما دست کمی از آنها نداریم و در میدان رقابت موفق خواهیم شد.

وی با اشاره به تلاش‌های دیپلمات‌ها در مذاکرات هسته‌ای افزود: ما چه به توافق نهایی برسیم و چه در این راه موفق نشویم دیپلمات‌های ما باعث افتخار ما هستند همانطور که مهندسان در زمینه‌های مختلف باعث افتخارند. اینها جهادگران خط مقدم کشور هستند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد‌: ما باید بتوانیم با دنیا رقابت کنیم و در صحنه رقابت پیروز شویم و در این راستا باید قدم‌های جدی و جدیدی را برداریم.

روحانی تصریح کرد:‌دولت یازدهم تا امروز هر جا موفق بوده به دلیل حضور، حمایت و تلاش مردم و همچنین حمایت مقام معظم رهبری و تلاش فرهیختگان بوده است.در غیر این صورت نمی‌توانستیم موفق باشیم.

وی ادامه داد: ماه بهمن و اسفند دو ماهی است که در طول سال بیشترین تورم را دارند. سال گذشته تورم بهمن و اسفند را خیلی پایین آوردیم. هیچ کس پیش‌بینی نمی‌کرد تورم ما در بهمن صفر باشد و دیروز مرکز آمار این عدد را اعلام کرد. این کار بزرگی است که با تلاش و حمایت همه به دست آمد و باید از همه قدردانی کرد.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: دولت به فکر،تلاش و خدمات مهندسان به ملت نیازمند است و می‌خواهد هر کاری که امکانش وجود دارد از دولت به مهندسان واگذار کند. دولت برنامه‌های مهمی پیش رو دارد البته مشکلاتی نیز پیش روی ماست که در هر دوی آنها مهندسان باید وارد شوند.

وی افزود:‌ما در بحث آب مشکل داریم. در بحث هوا مشکل داریم برای رفع این مشکل باید تلاش کرد. کارهایی شروع شده و ادامه خواهد داشت.ما در زمینه محیط زیست به کمک مهندسان نیاز داریم.

روحانی ادامه داد: در خوزستان صدها هزار هکتار با تلاشی که انجام شده زیر سطح آبیاری مدرن می‌رود که باعث تحول این استان در آینده خواهد شد. ما در کشور کمبود آب خشکسالی داریم و پیش‌بینی می‌شود این مشکل ادامه داشته باشد. باید از آب موجود درست استفاده کنیم و غرقابی دیگر اصراف است.

وی تصریح کرد: در جایی که ریزگردها وجود دارند نباید دست روی دست گذاشت. شاید مهندسان ما بتوانند چیزهایی درست کنند که مشکلات مردم کمتر شود البته باید بتوانیم خاک را مهار کنیم تا بلند نشود ولی زمان می‌برد. با عراق هم در این رابطه صحبت‌هایی شده است.

رئیس‌جمهور همراهی علم و اخلاق را ضروری دانست و افزود: بمب اتمی که آمریکا درست کرد و با آن جنایت شد کار علمی بزرگی بود که متاسفانه پیوست اخلاقی و فرهنگی در آن وجود نداشت. با اخلاق حرفه‌ای می‌توانیم معضلات و مشکلات را حل کنیم.

روحانی ادامه داد: ما باید از منافع زودگذر بگذریم اگر به جای مسجد شیخ لطف‌الله در اصفهان یک مجتمع تجاری ساخته شده بود تا جالا چیزی از آن باقی نمانده بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۱۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۳
۰
۰
برداشت 1/4میلیار دلار از صندوق ذخیره ارزی و تکذیب ان توسط دولت موجب شگفتی شد و از اعتبار دولت کاست بطوری که حتی امارهای ارائه شده توسط دولت را زیر سوال می برد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها