ایسنا: یک متخصص تغذیه گفت: نوشابه مواد مغذی شیر مادر را از بین میبرد.
دکتر مهرنوش کریمی اظهار کرد: یکی از نوشیدنیهایی که در چند سال اخیر مصرف آن افزایش یافته، نوشابه است.
وی
افزود: مصرف نوشابه به گونهای در فرهنگ ما رسوخ کرده که در سر میزها و
سفرههای غذا حتما باید نوشابه باشد؛ به طوریکه اکثر اعضای خانواده عقیده
دارند که غذا بدون نوشابه از گلو پایین نمیرود.
وی ادامه داد: ایرانیان رکورددار مصرف نوشابه در دنیا هستند و بیش از مردم سایر کشورها به این نوشیدنی مضر و بیخاصیت علاقه دارند.
کرمی
افزود: نوشابه دارای مواد افزودنی به عنوان طعم دهنده و رنگ دهندهها است و
به میزان قابل توجهی مواد قندی را در خود جای داده است.
این متخصص
تغذیه ابراز کرد: به طور تقریبی در هر بطری یک لیتری نوشابه صد گرم قند
وجود دارد که این قند انرژی زیادی را تولید میکند و میتواند زمینهساز
بیماری چاقی باشد.
وی یادآور شد: کسانی که بیش از اندازه نوشابه
مصرف میکنند، مستعد بیماریهای همچون بیماریهای قلبی - عروقی، چاقی، پوکی
استخوان و دیابت هستند.
کریمی اضافه کرد: مصرف نوشابه باعث میشود گاز آن حجم معده را پر کرده و سیری کاذب بوجود آورد در نتیجه فرد دچار سوء تغذیه شود.
وی
ادامه داد: مادرانی که به فرزندان خود شیر میدهند نباید از نوشابه
استفاده کنند؛ چراکه باعث ازبین رفتن مواد مغذی شیر آنها شده و نوزادشان
دچار سوء تغذیه میشود.
وی در پایان گفت: نوشابه راه را برای جذب
آهن میبندد. به همین دلیل کسانی که زیاد از حد نوشابه مصرف میکنند غالبا
ازکم خونی رنج میبرند و افرادی که میخواهند زندگی سالم و طولانی داشته
باشند باید دور مصرف نوشابه را خط بکشند و آب به همراه مقداری آب لیموی
تازه را جایگزین آن کنند.