کد خبر: ۲۹۶۹۳۶
زمان انتشار: ۱۳:۳۰     ۲۹ بهمن ۱۳۹۳

رئیس نظام روان‌شناسی و مشاوره استان زنجان با بیان اینکه افسردگی پنهان علی‎الخصوص در زنان رو به افزایش است، گفت: فردی که از این اختلال رنج می‌برد آگاهی چندانی از علائم آن ندارد.

سیدعبدالله احمدی‌قلعه در گفت‌وگو با ایسنا، در این خصوص، اظهارکرد: فردی که درگیر افسردگی پنهان است از روزمرگی رنج‌ برده و توانایی ایجاد تحول در برنامه‎های روزانه خود را ندارد. به ‌علاوه از پیشرفت‎هایی که در زندگی عایدش می‎شود خوشحال نمی‌شود، به شکل بارزی در خواب و خوراک دچار اختلال می‌شود و به خرید، مهمانی رفتن و مرتب کردن محیط زندگی خود تمایلی ندارد.

این کارشناس با تأکید بر این موضوع که شخص دچار افسردگی پنهان از اختلال خود آگاه نیست، ادامه‌داد: در واقع اطرافیان و خانواده وقتی چنین علائمی را در کسی مشاهده می‎کنند باید به فکر راه چاره بوده و محیط شادی را برای وی فراهم کنند. در واقع برخی بیماری‎های روحی و روانی نیز مثل بسیاری از بیماری‌های جسمی خاموش بوده و در ظاهر شخص بروز نمی‎کند. این‌گونه اختلال‎ها افسردگی پنهان نیز جزوی از آن‌ها است شخص را به ‌شدت آزار می‌دهد، در حالی ‌که خودش خبر ندارد. از این‌رو اطرافیان بهتر می‌توانند این علائم را تشخیص داده و جهت رفع و درمان آن اقدام کنند.

وی همچنین افزود: غافل‌گیر کردن یکی از اقدامات تاثیرگزار برای بهبود کسانی است که از افسردگی پنهان رنج می‎برند. به ‌عنوان ‌مثال می‌توان هدیه گرفتن، برپا کردن جشن‎های تولد و مهمانی را نام برد. در واقع اطرافیان باید فرد را به شرکت در محیط‌های شاد و پرانرژی مجبور کنند و از تنها گذاشتن زیاد او اجتناب کنند.

احمدی‌قلعه خاطرنشان کرد: گوش سپردن به موسیقی شاد، مطالعه مطالب طنز و فکاهی، حضور در مراکز خرید، رانندگی، ورزش‎هایی از قبیل شنا و آب‌بازی و از همه مهم‌تر مراجعه به مشاور مجرب از جمله راهکاری درمان این نوع از افسردگی محسوب می‌شوند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها